Posts

Showing posts from 2011

industrial training....=="

halamakka waiii...lame gile dah x update blog...hmmm...

well,skang ni dah jadi LI student...*psst..aku x tau LI tu ape sebenarnye..yang aku tau..aku ni tengah praktikal....ape??banyak keje??..huh!bosan ade lah..huhu..tp best jugak orang x bagi keje kat kite...just takut je ar..mase presentation nanti nak buat present ape an...

ouh ye...hmm...jap ag aku dah berumur 20 taun..mungkin aku dah matang kot lepas berusia 20 tahun..ye r..dulu2 mase umok belas2...buat perangai pun orang tau aku ni muda...almaklum la muke awet muda...macam ROZITA CHE WAN!..wakakaka!!

okeh!untuk kulit yang halus dan mulus dan gebu..amalkan penggunaan madu setiap malam sebelum tido..gune 15 minit ye kat muke..pastu g cuci...ha! jangan x cuci pulak..kang muke tu di ziarah semut...x pasal2 muke korang merah2 kene gigit oleh sekawan semut yang kehausan kemanisan...kah kah kah kah..

dah aku x de mood nak bergurau..aku choww dulu..takut kang orang tengok aku online...terus bagi aku markah rendah utk praktikal!...mmg x mau …

Kad raya version E-kad N video...♥

Image
ini kad raya...ehh...e-card aku kat dy...aku x print cam dy wat..aku just bagi dy melalui html...:)

yang ni pulak video yg dia bagi kat aku..:D
klik ini untuk lihat yaww...

oKEH...sekian tuk kali ni.babai...:P

ini adalah untuk Kelab Rakan Muda Sepang...:)

hari tu saya kan da bagitau yg saya akan curi header daripada blogger2 kan....sebagai cara utk saya menunjukkan contoh2 blog yang menarik kepada semua....:)
so selesai sudah saya punya sesi "Bengkel Buat Blog" yang telah berlangsung di Kelab Rakan Muda Sepang pada hari ini @ ahad...so far so good,mase mule2 present tu..ada la jugak sedikit nervous...tp tu la....sbb ada yang tercinta di situ...so semangat kian membara nih!...wuahahahahaha!!terbaekkk!!!
ok,yg hadir dalam lingkungan 20 ke bawah kalau x silap....sume muda2...aduhaiii...wallaweeeyyyhh!!..terbaek sioot!!..
slide yg dah saya buat sendiri telah pun di bahagikan kepada peserta2 yg hadir,,,,lega la jugak..wewewewewe!!ap yg penting!..mesti la kene sentiasa senyum kpd audience n idea penyampaian yg siottt...erkk??siot??x..maksud saya...idea penyampaian yg sempot!ups!sempoi la...baru la nampak smart!
...ok..yg paling terharu sekali....orang terlupa nama saya!...ouh..=="...kiciwa suda\....:) yg paling bez pulak!...mesti …

Saya curi Header Blogger...sorry..:(

ha!..jangan salah faham dengan tajuk entri saya tu ye...
sini saya nak maklumkan..nanti saya akan buat sesi pengajaran buat blog...

so saya memohon jasa baek blogger2 di malaysia nih...saya nak jadikan blog korang sebagai example tuk org yg bakal di ajar oleh saya ye....so,yang demikian,saya mintak maaf kalau terambik blog korang sebagai example...

tapi percaya lah ye,saya xde intention yg x baek pon...ngegegege~~

*bercakap dengan penuh kesedaran...kepada blog2 blogger yg terambek sebagai example..saya mintak maaf la ye...:)...

sekian...

Mengajar Orang Buat Blog...takut kot!

ha..cam ni citernye...aku telah mendapat offer ye utk mengajar orang buat blog...
agak takut sebenarnye..sebab aku bukan lah taiko dalam bidang blog2 nih...
tapi sebab aku nak belajar ye mengconfidentkan diri di khalayak ramai...
so,aku pun membuat keputusan tuk menerima offer tu....

korang rase aku layak tak mengajar orang buat blog ni??
woi!..bagi r support kat aku....nervous tahap mengeletar lutut nih...errr....

bagi cadangan sikit ap yg aku nak ajar bleh tak???...please...

ok,tarikh aku kene mengajar ni...lagi seminggu dari sekarang...
and lepas tuh..aku kene mengajar pelajar yg umur nye dalam lingkungan 15-30tahun...
gila takut aku oi!...kang ade orang tanye soalan pelik2..
tak ke naya aku...takut...:(....

tapi aku kene buat!chaiyok ye YAN SAFLINA!...

SORRY la ye....tercerita....kisah yg simple tapi sangat bermakna...

di pagi yang mulia ini...aku menyusun 10 jari kepada anda2 yg membaca entri kali ini....maafkan aku andai aku telah membuat salah tanpa aku sedari...aku insan kerdil yg selalu alpa dengan hati2 di sekeliling aku.....sekian...

KISAH SATU PASANGAN...wink wink....

*GIRL bersandar di bahu BOY*

GIRL : Awak....tadikan kawan kepada kawan saya tanye : saya ngan boyfriend saya dah lame ke couple...pastu kawan saya jawab ehhh...dorang x declare pun...tapi dorang tau perasaan masing2....

BOY : owhhh..kenapa kawan kpd kawan awak tu tetiba tanye??

GIRL: ntah...x tanye pulak...hmmm....awak,awak nak ke jadi boyfriend saya??*bergurau

BOY : xnak....*sambil tersenyum...

GIRL: Ye ke xnak??*bergurau lagi...

BOY : nak.....*senyum lagi.....

GIRL : ehhh...saya xnak la awak jadi boyfriend saya....and saya xnak jadi girlfriend awak...*nada serious...

BOY: terdiamm......

GIRL : sbb saya nak awak jadi kawan.....and suami saya.*senyum lagi*...kalau awak jadi boyfriend saya,,,mesti hubungan tu x kekal...saya xnak…

Ini bukan APRIL FOOL tp 1 APRIL...ha amek kau

1 Message Delivered : LOVE YOU!

2 Message Delivered : APRIL FOOL!...

tersentap hati!...seriously sangat2 tersentap....T_T...

*APRIL FOOL ADALAH TIDAK ELOK UTK DI SAMBUT BAGI ORANG ISLAM*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Next Story :

LAPTOP!!where's my laptop??!!!
haihhh...xkan la nak hilang kali kedua lagi..T_T...ya ALLAH please give a calmness to think where did i put my laptop just now?!!..serious aku sangat takut!!...

aku amek phone,terus kol ayah.....belum sempat ayah aku pick up fon...aku terus letak...
sebab kawan aku cakap laptop aku ade kat dia!!OUH MY GOD!!ya ALLAH...hati aku dah dup dap dup dap....

mane nak berhadapan ngan ayah.....mane nak bagi alasan ngn mak lagi..takut sehhhh

pastu....my phone was ringing with this song "seize the day....lalalalala"

(pertuturan dlm bahasa sarawak,tp di translatekan oleh aku ke bahasa sini(selangor)...heheh)

"hello...ayah..."
"yee..kenapa tiba2 kol tadi nak?"
"camni a…

Blogger otai pun x cam kamu...=,="

ehh2...aku nak bercakap nih..kenapa ade blogger mempertikaikan tentang hak2 blogger2 lain....


sukatilah dorang nak tulis ape dalam blog dorang....sebab tu blog dorang....
x perlu la komen sampai lebih2 kan....(.,kesian kat blogger tuhh..T_T.)
x pulak blog cakap x boleh tulis tentang diri sendiri...betul kan??(ke aku salah??)


kalau da x suka tu...just delete or jangan la jadi follower blog tuhhh....senang kan....
sebab sesetengah orang suka meluahkan apa yg dorang rasa di blog....same gak cam aku....
blog ni...bukan nye ade limit : e.g ::  wehhh..blog tu untuk bagi info kat orang lah!...
ade ke blog cakap camtu mase korang sign up blog????....(errr....aku rase xde....ke aku silap lagi??)


yg peliknya....blogger2 yg otai pun x pulak bagi komen yg melampau2 cam blogger tuhh....haihhh....pelik betol aku...=_="


ermmm..maaf lah ye kalau aku cakap melampau nih...aku x bermaksud pun begitu...aku hanya ingin jadi JURI..hehehhe...bye3


p/s : saya bukan nak carik gaduh yee....saya perempuan...saya taku…