Posts

Showing posts from 2012

Thx Mizsnur! :)

Image
neng! thx! terharu gila nangga ada entri utk aku..T_T opkoz la aku akan berik baby comel utk auntie2 anakku kelak..heheh..XD  majlis ku kelak jangan x datang jak... mun x nang terkilan abis ku kelak...hahahha..

Ha...ni blog member aku mase same skolah menengah dulu..:)  walaupun tersangat jarang berjumpa..tp kitorang still contact thru FB..:D
last kitorang jumpe mase event kat PWTC baru2 ni... event di anjurkan oleh Kerajaan Negeri Sarawak iaitu : Majlis Jom Berambeh

Alhamdulillah..hubungan aku ngn kawan2 same sekolah menengah dulu  still baek sampai skang... yelah....Bila Hari raya je, kitorang konvoi sesame gi beraya rumah kengkawan sama sekolah... sgt cool ok! lol~ tetibe....
ehhem! teringat dulu dala suke masuk kelas lambat2,  escape kelas malam,  sembunyi handphone dalam tanah..... wakakaka..memang kelakar..:D





GiveAway by La NIAR

Image
Klik gambar untuk join contest yang menawarkan hadiah kedaboomm ni...^^
 Ekceli..tengah aku jalan2 tadi..tertengok la satu GA ni...by La NIAR... terus aku join..hikhikhik mane tau menang dress custom made tu...huhu...
Bleh aku demand ckit nak kaler ape... Combination kaler biru,Pink Puteh ok gak... bleh gune mase Majlis Kawen aku nanti..heheheh...:D
Nway, buat La Niar, sy dah like page dan follow blog awak!  moga sukses selalu! gud luck dear!


Nak promote sikit..:D
Buat La NIAR...kalau berminat nak naekkan likes di Fanpage..boleh PM sy di : http://www.facebook.com/messages/BusinessBerjayaOnline

Jom Join Contest : Fotografi - Ceriakan Hidupmu!

Image
Klik pada gambar untuk join..:)

Nak Join Contest yang menawarkan hadiah ini : 

Tempat pertama : Bahan bacaan bernilai RM50 Tempat kedua : Bahan bacaan bernilai RM30 Tempat ketiga : Bahan bacaan bernilai RM20
Klik gmbr untuk join..:D




Ni gmbr yg sy pertaruhkan..^^


Gambar adik2 saya..:D Aboy dan Alin.... Comel je dorang bg kiss tu..:D ...terserlah keceriaan dorang.^^


Alhamdulillah rezeki..:)

Image
Salam dan Hai! :D 

Bz 2 3 minggu yang lepas..sibuk nak uruskan konvo dan majlis akad... dan juga sibuk bawak family gi jalan2 di sini..:D
Ingatkan di sebabkan bz ni bisnes tak jalan...risau jugak customer lari...huhu... mane tak nye....bile on je FB tengok ade berbelas2 msg... tanye pasal produk, servis likes....bagai2.... sampai ade satu malam tu, aku abaikan PM dorang..hohoo pagi tu.... penat jugak nak menjawab...huhuhu
Alhamdulillah...kelmarin dapat tempahan produk dan di poskan... semalam sorang customer order 4 item, lagi 2 orang masing2 order 2 item..so total semua barang yg perlu di pos hari ni : 8 Item... tak tau la kalau petang kang ade pulak nak order..mudah-mudahan ade..amin..:)
Semalam customer mintak naekkan 3K likes di 3page...alhamdulillah....1 Page berjaya disiapkan..insyaALLAH hari ni lagi 2 page akan di siapkan...:D


Sentiasa bersyukur bila dapat rezeki..:)

rabbi yassir wa la tu'assir

rabbi yassir wa la tu'assir
Kini Ramai sudah TERJEBAK dengan bisnes Online ...:) 
Aku merupakan salah satu daripadanya..
Sebulan, mencecah RM Ribu  kekadang..walaupun cuma bekerja melalui online..Alhamdulillah....
Langkah persediaan ku...melangkah ke bidang hartanah....insyaALLAH... Target ku memiliki Rumah sendiri tahun depan dengan suami..:)  Walaupun ade suara2 sumbang cuba mematahkan semangat aku....contoh : x boleh la nak miliki rumah....perlu duit banyak....pok pek pok pek...
Arghhh terpulang la...aku ade niat...aku dah pasang niat...aku akan berusaha....

Bulan depan nak daftar Syarikat dengan Suami....:)  Moga di permudahkan segala urusan ku....

Kepala Serabut Dapat Job byk...=="

Image
Kepala agak serabut melayan tempahan customer...huhu...
Pengajaran Buat aku : Jangan Ambik Job terus menerus..kene buat schedule dulu sebelum ambik apa2 job...huhu...
gmbr takde kene mengena dengan entri..sekian...


psstt...semalam kecoh pasal pempuan nak bogel ngn lelaki nak potong ***. ,, ape komen korang? aku? hahahha..layan sajaa...

Blog Jejaka Jiwang

Image
Tadi g BW di blog2 kawan2 sekalian...tengah sibuk2 BW, tetibe jumpe satu blog Jejaka! SO suwwwiiitttt!! 
dia tulis blog tu khas utk si dia yg tersayang...tapi x pasti la dah kawen ke belom.... tapi mmg sweet sangat2!!! dengan blog nye yg ade lagu....mmg terasa di awang-awangan bile baca blog dia...huhu

ok la tu je..aku bosan, tak tau nak buat ape..k bai.

p/s : monyet di atas ni xde kaitan ngn blog tu k...

Perasaan Sebagai Tunang Orang

Perempuan sebenarnya cemburu bila si pemilik hatinya rapat dengan perempuan lain....tapi ade sesetengah mereka merelakan walaupun hati sakit... tapi tapi tapi...yang aku pelik..kenapa perempuan yg ade boyfriend ni..
ok aku citer skit....susah nak terangkan kalau xde cerita ni...: 
Si Maya berkawan dengan Si Kamil, Si Kamil ni Tunang Si Cinta,,,,satu hari tuuuuuuu....Si Kamil ni tumpangkan Si Maya ngn budak2 lelaki kelas dia....tapi Si Maya ni la duk depan.. 
nak di jadikan cerita...
satu hari tu Si Cinta ni bertanya ngn Si Kamil, tempat duduk saya ni, selain dari Mak awak, adik beradik awak dan adik beradik saya yg perempuan.. sape lagi pernah duduk?
Si Kamil pun menjawab dengan jujur : Si Maya
Si Cinta pun mulakan dengan ceramah : Awak, kiranya saya yg tengah drive sekarang, di sebelah saya ada Si Jambu (teman sekelas Si Cinta), ape perasaan awak?
Si Kamil : Mesti la saya berapi....
Si Cinta : tapi kalau dalam situasi awak pulak macam manaa? awak rase ape yg saya rasa? 
Si Kamil : Niat saya han…

Alhamdulillah....Sehari dapat RM300! :d

Image
Alhamdulillah..syukur sangat2...business melalui online ni best sangat2..hehhehe...memang memberi inspirasi supaya aku tak sambong blaja dah...lol~ hahhahaha....
apa yang penting, kita jalankan business dengan jujur dan beretika...
setiap hari mintak di permudahkan segala urusan...insyaALLAH, di permudahkan....




ha..sape2 yg ade Business Online kat Facebook tapi likes kurang...
bleh dapatkan servis dari saya, sebab sy buat video apps kat facebook...:D
contoh video apps : http://on.fb.me/TBQufW

yg menarik tentang Video Apps ni :

1) Auto Tag ke 3 friends 
2) Auto Post ke Wall
3) Video Apps ni akn bertahan sampai bila2...
sy akan blast di Fanpage yg ade 403k Likes..

Harga Pakej :
1 Video Apps = RM30/Page
5 Video Apps = RM70/Page
Unlimited Apps (tapi saya boleh buat sampai 40 apps ke bawah je)= RM120/Page




berminat bleh pm saya di sini : http://www.facebook.com/messages/yan.saflina atau pun msg 0135626883



Tq!!







Suamiku...Syurgaku...

Image
Sukanya...;')
Suamiku..........Syurgaku...

Jimmy Choo adalah Professor di UiTM!!

Image
Klik : Perempuan, Melayu Best,1MALAYSIA, Blog terhangat?phui.
Sape x kenal Jimmy Choo yg terkenal dengan  rekaan kasut nya yg elegan, stylo dan up to date... Kasut Jenama Jimmy Choo sememangnya sudah terkenal di seluruh dunia, Hot Video~! Click Here.
Kasuti Jenama Jimmy Choo juga telah di gunakan oleh pelbagai artis antarabangsa,  antaranya Princess Kate Middleton, Madonna dan ramai lagi.
Ha..baru2 ni Universiti Teknologi Mara (UiTM) melantik pereka kasut terkenal  dan Duta Genovasi, Datuk Dr. Jimmy Choo sebagai  Profesor di atas peranan beliau untuk membantu institusi tersebut  melahirkan pereka kasut bertaraf dunia.
Gatsby mmg cool. Salute!..:D Untong aku blaja kat UiTM.:D

Naikkan Like Di Fanpage Anda!!

Salam, Berminat nak wat Video Apps?+ Blast utk naek kan Likes Di Fanpage?
Harga : RM35 (Sekali dengan blast)


Apa yg best dengan Video Apps ni ?


1. Auto Tag ke 3 Org friends (Bukan spam, ok)

2. Auto Post ke wall

3. Bleh Schedulebile nak post di fanpage (kene inform sy utk schedule)

4) Video Apps ni akan bertahan sampai bila2..


sy akan blast di fanpage yg ade 240k Likes secara percuma..


pm saya di sini : https://www.facebook.com/messages/BusinessBerjayaOnline @  Tinggalkan alamat email anda di comment..:)

KAIN PASANG CANTIK GIVEAWAY

Image
Nak join Giveaway ni? Klik Banner kat atas ye...:)
Ok, first,ape yg wat aku tertarik  nak join Contest ni sbb aku tengok Cover/Banner Sponsor ni lawa... maksud aku, kain pasang dia....lawa giler....hehehe..bagi la satu kat saye..:D boleh buat baju utk majlis tunang tu..:D
Nak g Fanpage/Kedai Bisnes Kain pasang ni, klik banner kat bawah k..^^



jangan lupe join taw..!..D:

SEGMEN SINGGAH DAN FOLLOW BY YATIE DAN ANIS

Image
nak join? Klik banner di atas.. Jangan lupa klik sini ye : SINI, sini, SINI,sini dan sini..

Jom Join Giveaway Salam Ukhuwah !

Image
Nak join? Klik ye banner di atas...:)
Due date : 25/10/2012 

                              >>>>Klik sini,sini,sini,sini,sinidannnn sini...<<<

GiveAway tiket ke konsert amal KAEDLIVE bersama Hujan, Monoloque, Bittersweet dan ramai lagi

Image
nak join? Klik banner kat atas yeee..:)
>>>>Klik sini, sini,sini, sini,sini dannnn sini...<<<
Ape Maksud KAEDLIVE ni?  KAEDLIVE adalah satu showcase untuk mempromosikan hasil seni pelajar  Kulliyah of Architecture & Environmental Design (KAED),  International Islamic University Malaysia (IIUM) kepada umum,pelajar. pemuzik,ahli seni, badan2 korporat, badan2 NGO mahupun orang ramai.
Di Dalam KAEDLIVE ni, korang akan dihiburkan oleh band  Hujan, Monoloque, Bittersweet, Wani Ardy,  Figure of Speech, The Rebel Scum dan SSK sambil beramal...

Untuk Lebih lanjut, korang bleh kunjungi FANPAGE dorang :Fanpage KAEDLIVE Dan Twitter : Twitter KAEDLIVE

:)


Proton Emas (Kereta berkonsepkan Hybrid)

Image
Proton Emas baru sahaja di launchingkan... ehhem! pertama kali aku tengok kete ni...                              >>>>Klik sini, sini,sini,sini,sini dannnn sini...<<< aku terus WOW!! bapak lawa design kete ni...superb! thumbs up PROTON..:D nak tengok gmbr??? ok.. scroll ke bawah dlu..tp sebelum tu..bace info ni kat bawah ni... Kereta hybrid ni sebenarnya kena pakai minyak petrol juga macam kereta biasa,  cuma dia ada sistem tambahan iaitu sistem motor elektrik. 
aku suke giler kaler ni!!! kalau bawah 50k..aku amek satu!..:D


rim dia gempak bebb..O.o


untung la Tun da duduk dulu...hehehe


nampak cam rumit je..huhu



cool gila!!


ni pemandangan dari atas? ko ade? hehe

Cam Lampu I-city lak aku tengok..ehehhe...
nak tengok berita lanjut klik sini : Proton Emas

2 Professor temui cara utk menukar bakteria Kepada Emas

Image
Washington : Saintis telah menemui bakteria yg mempunyai keupayaan untuk menghasilkan emas 24 karat. >>>>Klik sini, sini,sini,sini, sinidannnn sini...<<<
Dikatakan ketika di uji kaji, emas itu secara tiba2 keluar dari barang ujikaji yg di sertai bakteria.
Lihat Berita Penuh di sini : Bakteria Jadi Emas


Nak tengok video Bakteria jadi emas, sila klik pada gmbr di bawah...:)




Review : 8 Yang Terpantas by Cik Misya!

Image
nak join? Klik banner di atas... cepat2 tau..sebab cik Misya nak review utk 8 org yg terpantas je..:D


Facebook Blocked Iklankan Says.com

Image
Aku tak faham kenapa tetibe Facebook Blocked and cakap Spammer  bile aku iklankan Says.com ni kat Facebook...
Sebab kalau aku x iklankan Facebook, klik : "AkuSayangdia, " aku akan kehilangan jumlah yang besar utk Klik utk iklan Says.com aku tu..:(...
di sebabkan rasa x puas hati aku,aku p mengadu kat Facebook Team.. dan sekarang tengah tunggu respon dari dorang... ouh says.com... yg merupakan punca pendapatan sampingan aku...huhu..:(


SURPRISE GIVEAWAY by FD

Image
Nak Join? Klik banner di atas....
hahahha..gua pun x tau apa hadiah yg bakal di bagi kepada pemenang...huhu
dah nama pun suprise ya dak?...
ok doakan aku menang yekk..babai..:D

Saya Suka Dress! 1st Giveaway

Image
Nak Join? Klik kat banner di atas ye...:)
Aku betol2 nak menang dress tuuu!!!..O.o hoho..
Ok2...aku tag : Beth , FatinPuan Errina
One more one more...Dress2 tu lawa gila..:D  nak shopping dress? leh la gi kat fanpage tuan Giveaway ni...:D

Airis 1st Birthday Giveaway Contest

Image
Nak join,,,klik banner di atas...
Awww..cute nye dia..gigi dah banyak yee...^^ Happy Birthday Airis,Aunty doakan Airis jadi anak yang taat pada perintah ALLAH, dengar cakap mama ngn papa, diberikan tubuh badan yg sihat dan minda yg cergas,,,InsyaALLAH...:')
uwwaaaa!!! x sabar nak ada baby sendiri...hehehhehe..O.o



Jom follow - Aku Cuma Seorang Kulikutif !!! Ohsem giveaway

Image
Ok...first of all...nak join,sila klik banner kat atas tu k..^^
Second!! ku suka ngn trademark En.Remy tuuuuu!!! Hidup tanpa dugaan, hilang warna kehidupan... awesome gila!....terus tenang jiwa bile bace ayat tuhh...:)
Third....aku jenjalan kat blog En.Remy tadi...apa yg aku tengok,blog dia lebih bercerita tentang pengalaman  dan info2 yg dia dapat berdasarkan apa yg dia dah lalui...
Encik Remy punye target nak dapat 1000 Follower...so,korang2..jom la follow blog dia.. tak rugi wa cakap lu.. sebab..ape2 yg dia jadikan entry tu boleh jadi satu info yg berguna utk kita..
ok...babai...O.o


Make up di badan (3D) !

Image
Nampak macam  betol pulak mata dy ada banyak...ngerriii siooottt!!...
ni ok lagi..x seram sangat..hoho



kalau betol2 wujud camni..aku pun pengsan..:


yang ni aku paling geli nak tengok...:(





cane agaknye dorang buat kan...em em...wondering..

Wa menang hadiah dari www.aimanaziz.my

Image
Pagi2 jenguk blog...ingatkan nak buat entry...tp bila tengok encik Aiman kita ni buat pengumuman sape pemenang untuk GiveAway yg dy buat....aku terus klilk link dy..terus membaca dan membaca...
tengok senarai pemenang...wa!!!!T_T aku menang hadiah dari encik Aiman...terharu2...:D apa2 pun,encik Aiman mmg cool..hahahha..pasal apa? pasal aku komen blog dy bagai2..tp dy ok je,,siap nak bagi aku hadiah lagi..hehehe...:') tengkiu2..:D



Terima Kasih kepada penganjur Giveaway Ahmooyy Chantekk , Mk Syahir , Cadar Murah , Izumi Shop , Mizzs Ninie ,Eqbal Zack ,  Greennpanda Craft ,Izzah Ismail dan Hosting Rajawali.

Jom Join Peraduan Share & Menang ni...

Image
Jom Join Peraduan Share & Menang ni...
Klik sini,sini dan sini.
Klik sini utk join : http://on.fb.me/SXc4jY

Image
Sticker Syahadah ini akan menyala bila anda tekan lampu break... tapi kalau nak terus menyala pun boleh jugak...
Harga : RM45 RM6 postage utk semenanjung/RM9 utk Sabah Sarawak
Nak C.O.D pun boleh tapi di sekitar Bandar Tun Hussein Onn >Balakong,cheras<Sahaja....
Hubungi kami di : 0135626883 utk keterangan lanjut..
Klik sini kalau nak tengok page online kami yg menjual pelbagai barangan unik : 
https://www.facebook.com/BusinessBerjayaOnline

Sedekahkan RM0.20 ngn saye bleh x?

Image
Assalammualaikum...kawan2 aku nak mintak tolong korang klik je...untuk bagi duit kat aku..tolong ehhh...

Cuma perlu Klik Ni je : Klik SiniSini , Sini , Sini Dan lagi di sini  ,  di sini jugakdi sini lagi,  Juga di siniakhirnya di sini...
Terima Kasih kawan2 yang baek hati..:)
kalau nak mintak tolong saya klik pun bleh jugak..^^

"AimanAziz's Giveaway 2012"

Image
Oke...sape2 nak join leh klik gambar kat atas k..:)


Ok, tuan Aiman mtk peserta komen blog dya...so,aku nak komen...chewahhh...mcm la aku otai sangat kann...^^

Tuan Aiman,blog tuan ni ok..*terasa diri adalah pekerja tuan Aiman pulak,-->> ok sambung2...Blog tuan ni ok,tapi kenapa tuan x letak header? ehh..header ade..tapi nama camtu ja...bagi la design2 sikit..bagi lawa...baru la best...hehehe...ok tu ja! sebab tadi saya risik2 older post,entry suma bermakna dan ada penyampaian...nice!..


Giveaway ini Ditaja oleh Ahmooyy Chantekk , Mk Syahir Cadar MurahIzumi ShopMizzs Ninie , Eqbal Zack ,  Greennpanda Craft ,Izzah Ismail , Hosting Rajawali dan Dianjurkan oleh Aiman Aziz"

8th Giveaway by Umiyumi2

Image
asal gambar kuali? erk?..hahaha..korang jangan terkejut..kuali ni la sebagai hadiah untuk pemenang 8th Giveaway by Umiyumi2...
actually,aku sedikit suprise la tengok hadiah kuali kan..xpernah2 aku jumpa orang buat Giveaway ke Contest ke...bagi hadiah kuali..ni la yang pertamanya aku jumpa..
sangat2 kreatif dan unik serta sangat bermakna... why sangat bermakna?sebab...kalau kita menang dan dapat kuali ni,mesti kita asyik teringat je ngn Blog Umiyumi2 kan..huhu...
NAK JOIN? KLIK  GAMBAR kat atas k...^^