Posts

Showing posts from November, 2012

rabbi yassir wa la tu'assir

rabbi yassir wa la tu'assir
Kini Ramai sudah TERJEBAK dengan bisnes Online ...:) 
Aku merupakan salah satu daripadanya..
Sebulan, mencecah RM Ribu  kekadang..walaupun cuma bekerja melalui online..Alhamdulillah....
Langkah persediaan ku...melangkah ke bidang hartanah....insyaALLAH... Target ku memiliki Rumah sendiri tahun depan dengan suami..:)  Walaupun ade suara2 sumbang cuba mematahkan semangat aku....contoh : x boleh la nak miliki rumah....perlu duit banyak....pok pek pok pek...
Arghhh terpulang la...aku ade niat...aku dah pasang niat...aku akan berusaha....

Bulan depan nak daftar Syarikat dengan Suami....:)  Moga di permudahkan segala urusan ku....

Kepala Serabut Dapat Job byk...=="

Image
Kepala agak serabut melayan tempahan customer...huhu...
Pengajaran Buat aku : Jangan Ambik Job terus menerus..kene buat schedule dulu sebelum ambik apa2 job...huhu...
gmbr takde kene mengena dengan entri..sekian...


psstt...semalam kecoh pasal pempuan nak bogel ngn lelaki nak potong ***. ,, ape komen korang? aku? hahahha..layan sajaa...

Blog Jejaka Jiwang

Image
Tadi g BW di blog2 kawan2 sekalian...tengah sibuk2 BW, tetibe jumpe satu blog Jejaka! SO suwwwiiitttt!! 
dia tulis blog tu khas utk si dia yg tersayang...tapi x pasti la dah kawen ke belom.... tapi mmg sweet sangat2!!! dengan blog nye yg ade lagu....mmg terasa di awang-awangan bile baca blog dia...huhu

ok la tu je..aku bosan, tak tau nak buat ape..k bai.

p/s : monyet di atas ni xde kaitan ngn blog tu k...

Perasaan Sebagai Tunang Orang

Perempuan sebenarnya cemburu bila si pemilik hatinya rapat dengan perempuan lain....tapi ade sesetengah mereka merelakan walaupun hati sakit... tapi tapi tapi...yang aku pelik..kenapa perempuan yg ade boyfriend ni..
ok aku citer skit....susah nak terangkan kalau xde cerita ni...: 
Si Maya berkawan dengan Si Kamil, Si Kamil ni Tunang Si Cinta,,,,satu hari tuuuuuuu....Si Kamil ni tumpangkan Si Maya ngn budak2 lelaki kelas dia....tapi Si Maya ni la duk depan.. 
nak di jadikan cerita...
satu hari tu Si Cinta ni bertanya ngn Si Kamil, tempat duduk saya ni, selain dari Mak awak, adik beradik awak dan adik beradik saya yg perempuan.. sape lagi pernah duduk?
Si Kamil pun menjawab dengan jujur : Si Maya
Si Cinta pun mulakan dengan ceramah : Awak, kiranya saya yg tengah drive sekarang, di sebelah saya ada Si Jambu (teman sekelas Si Cinta), ape perasaan awak?
Si Kamil : Mesti la saya berapi....
Si Cinta : tapi kalau dalam situasi awak pulak macam manaa? awak rase ape yg saya rasa? 
Si Kamil : Niat saya han…

Alhamdulillah....Sehari dapat RM300! :d

Image
Alhamdulillah..syukur sangat2...business melalui online ni best sangat2..hehhehe...memang memberi inspirasi supaya aku tak sambong blaja dah...lol~ hahhahaha....
apa yang penting, kita jalankan business dengan jujur dan beretika...
setiap hari mintak di permudahkan segala urusan...insyaALLAH, di permudahkan....




ha..sape2 yg ade Business Online kat Facebook tapi likes kurang...
bleh dapatkan servis dari saya, sebab sy buat video apps kat facebook...:D
contoh video apps : http://on.fb.me/TBQufW

yg menarik tentang Video Apps ni :

1) Auto Tag ke 3 friends 
2) Auto Post ke Wall
3) Video Apps ni akn bertahan sampai bila2...
sy akan blast di Fanpage yg ade 403k Likes..

Harga Pakej :
1 Video Apps = RM30/Page
5 Video Apps = RM70/Page
Unlimited Apps (tapi saya boleh buat sampai 40 apps ke bawah je)= RM120/Page




berminat bleh pm saya di sini : http://www.facebook.com/messages/yan.saflina atau pun msg 0135626883



Tq!!







Suamiku...Syurgaku...

Image
Sukanya...;')
Suamiku..........Syurgaku...