Facebook Manager

Wow! Ramai giler orang meniaga di Facebook! Terbaik..:) 
Semua orang pun nak cari side income..ye la, dengan gaya hidup kini...mmg penting sangat2 side income tu, kalau x, melarat la seumur hidup (bagi yg bergaji kurang tinggi la kan....)

Ok, kita formal sikit ya..:)
Saya akui, semakin bertambah orang meniaga, semakin memberangsangkan la result ekonomi negara kita,Alhamdulillah..

Tetapi, yg menjadi masalah nya, orang yang meniaga di Facebook ni sesetengah darinya hanya main2 je nak meniaga, tak nak serious,.....hmm...Kenapa saya cakap macam tu?

Sebabnya :
# Mereka ingin berjaya, tapi mereka tidak mencari mentor (guru)
# Mereka ingin mengaut income 5 angka dan ke atas, tapi mereka tidak mencari Ilmu.
# Tidak Berani mencuba.
# Tidak berani mengeluarkan sedikit modal utk lebih berjaya.
# Tidak mengamalkan teknik yang betul ketika berbisnes di FB.
# Kedekut dengan personaliti diri!

Banyak lagi sebab,payah rasanya untuk saya senarai kesemua sebab musabab ni....Saya kongsikan beberapa cerita yang datang nya dari Pelanggan saya sendiri...


* Cerita Pertama
============================================
Liker Fanpage punyalah ramai samai 10k lebih, tapi Sales, langsung takde.....
Kenapa? Kerana salah menggunakan Teknik...cabang nak berjaya tu dah ade, tapi salah teknik...hancur segalanya.


* Cerita Kedua
============================================
Barang dah baik, tapi Owner fanpage tak tahu nak layan customer mcm mana, nak memudahkan customer, bermesra dengan customer...


* Cerita Ketiga 
============================================
Menghabiskan USD100 utk buat FB ads di fanpage, sales memang meningkat, tapi liker Fanpage (lebih kepada lelaki, padahal owner fanpage menjual barangan kecantikan untuk wanita.) 
langsung tak kena, tak ke rugi macam tu....bayangkan kalau kesemua liker fanpage adalah semuanya lelaki, pasti sales MELETUP GILA!


ok stop, malas nak cerita panjang lebar....






Comments

Popular posts from this blog

Petua Rawat Buasir - Berkesan

Senarai Lubuk Pembekal Barangan Niaga

Lantai Bilik Air Bocor.