Tutorial buang Background gambar yang kita tak nak.

Yeay, ini Tutorial Pertama SIS buat sejak bertahun-tahun jadi Blogger..lol~

Ok, Tutorial ni adalah cara yang paling senang untuk korang buang background yang korang taknak...

Sila ikut step seperti di bawah ya :

1. Pergi ke LINK ni > http://clippingmagic.com/



2. Lepas tu korang akan jumpa seperti gambar di atas ni, lepas tu korang terus Drag je gambar korang nak buang Background tu, kalau tak boleh jugak, click Choose File k, lepas tu pilih gambar.


3. Ok bila dah selesai upload gambar korang tu, korang akan dapat macam ni.



 4. Ok, sekarang masa untuk buang background,nampak tak yang SIS petakkan Merah tu? Ha,  yang tu adalah tool yang korang akan gunakan.

Merah : Buang mana-mana background yang korang taknak
Hijau : Bahagian yang korang nak.

Ok, kalau dah siap, Klik button DOWNLOAD.




6. Klik Save File, Done!


Semoga bermanfaat untuk korang..:)

Di bawah hasil gambar yang SIS dah buat :

Cantikkan..:)


Comments

Popular posts from this blog

Petua Rawat Buasir - Berkesan

Senarai Lubuk Pembekal Barangan Niaga

Lantai Bilik Air Bocor.