PMPC Annual Fee, servis caj yg dikenakan CIMB [Ramai yg tak tahu]

Assalammualakum..

Ni nak cita, pagi tadi masa aku login ke Cimb Clicks (personal ACC bukan company punya). Terkejut aku tengok ada penolakan RM15 dalam akaun aku, tengok bahagian description tulis kat situ "PMPC Annual Fee" > ape benda ni?


http://bit.ly/1nghWF4


Dengan tangkas jejari aku terus mengkopi PMPC Annual Fee tu, terus paste ke google. Dan akhirnya ku temui jawapan ini :


http://bluepinkiey.readthisstory.net/my-7231936 


Tapi yang ni tahun 2012 Punya, CIMB just charge RM8..tapi bermula tahun 2013 rasanya, CIMB mula charge RM15 untuk PMPC Annual Fee~


http://bluepinkiey.readthisstory.net/my-7231928

Berdasarkan kajian aku, ramai orang tak tahu berkenaan PMPC Annual Fee ni, bahkan aku sendiri pun baru tahu pagi tadi tu pun sebab aku sendiri dah terkena.

Soalan : PMPC Annual Fee ni ada dalam agreement ke? 
Aku : Kalau ada, tu bermakna kita yang bersalah sebab tak baca betul2,  tapi kalau takde, bank la salah sebab without notice terus deduct!

serious aku keciwa~ baru nak order domino's pagi tadi..hmm~lol~





Comments

Hurmm sabar jelah ye. Ena ni tak ada akaun Cimb, memang tak tahu menahu benda ni. Sob! Tapi sekurang2nya ena boleh belajar, mana tahukan nanti tetiba nak buka akaun Cimb ni. Terima kasih

Popular posts from this blog

Petua Rawat Buasir - Berkesan

Senarai Lubuk Pembekal Barangan Niaga

Lantai Bilik Air Bocor.