Posts

Showing posts from June, 2014

Resepi peanut butter cups - 3 Bahan Je.

Image
Three Ingredient Peanut Butter Cups
makes 15-20 bite size peanut butter cups
1/2 cup of semi sweet chocolate chipsroughly 1/4 a cup of creamy natural peanut butter or almond butter, for this recipe I buy nut butter that is already slightly sweetenedsea saltparchment candy cups or you could use a mini muffin panMethod:
Working with a double boiler, melt your chocolate until smooth. Lay out your candy cup liners and using a spoon put a layer of chocolate in the bottom of each candy cup.Next, working with your hands, form a ball of peanut butter about the size of a small grape and place one in the middle of each candy cup. (Once you put the top layer of warm chocolate on it will help smooth and flatten out the ball the peanut butter. )Finally, spoon a layer of chocolate on top of the peanut butter doing your best to cover all the peanut butter with a layer of chocolate. Optionally, sprinkle with a whisper of sea salt.  Allow peanut butter cups to set in the freezer for 15-30 minutes be…

Wordless #Origami

Image

Koleksi Shawl Terkini Sempena Raya 2014

Image

Wordless #3 : DIY : Toilet Paper Roll

Image

Ketahui apa yg badan anda perlukan melalui air kencing

Image

[SERAM] Patung Macam Chucky dijumpai di sebatang pokok di Hougang, Singapore

Image
Beberapa hari ni kecoh di Twitter mengenai Patung yang menyeramkan di jumpai di Hougang, Singapore. Patung tersebut dijumpai di sebatang pokok [Rujuk Gambar]



Mengikut apa yang diTweet oleh Narcosis, patung itu adalah miliknya dan seolah-olah patung itu mempunyai perasaan dan apabila kain penutup di matanya di buka, ia akan mengikut sesiapa sahaja!

Cuba korang perhatikan mata anak patung tu~~seram woi! Jangan biarkan diri anda diselubungi misteri.


Gambar menunjukkan Ustaz Akhmudi mencuba untuk menghilangkan kalimah Allah  di mata anak patung tersebut. 

Nota : Walaubagaimanapun, cerita ini tergantung begini sahaja dan tiada misteri yang terungkai di sebaliknya dan keadaan patung tersebut juga masih menjadi tanda tanya...dimanakah ia berada dan siapakah jadi mangsa seterusnya...........jeng jeng jeng~~

PEMUDA : 3 SOALAN UNTUK CALON ISTERI KU

Image
PEMUDA : 3 SOALAN UNTUK CALON ISTERI KU


Pertanyaan Pertama 
Pemuda: "Siapakah yang paling awak cintai di dunia ini, seseorang yang dicintai yang tidak ada yang akan pernah mengalahkannya?"

Gadis: "Ini adalah pertanyaan mudah, ...ibuku" (katanya sambil tersenyum)

Pertanyaan ke-2

Pemuda: "Awak kata, awak banyak membaca Al-Qur’an, bolehkah awak memberitahuku surah mana yang awak ketahui ertinya?

Gadis: (Mendegar itu wajah si Gadis memerah dan malu), "aku belum tahu ertinya sama sekali, tetapi aku berharap segera mengetahuinya insya Allah, aku hanya sedikit sibuk"

Pertanyaan ke-3

Pemuda: "Saya telah dilamar untuk menikah, dengan gadis-gadis yang jauh lebih cantik daripada dirimu, Mengapa saya harus menikahimu?"

Mendengar itu si Gadis menjadi marah, lantas dia mengadu kepada orang tua pemuda tersebut:

(Dengan nada marah) "Aku tidak ingin menikahi lelaki ini, dia menghina kecantikan dan kepintaranku!!"

==================================…

CPUV ke-5 : Whisper Mesh & Cotton

Image
Alhamdulillah, dapat lagi CPUV dari Nuffnang! aaww..sayang lebih..:)
Nota : Time dapat CPUV ni la Wifi kat rumah mula nak bermasalah..skang online pun pakai Mifi tu pun kuota dah habis,..online ni pun terkedek2 tunggu abis loading..

Urutan hilangkan Lingkaran Hitam / Gelap Bawah Mata

Image
1. Korang mulakan menyapu dengan jari dari sudut bawah mata dan bawakannya ke arah hidung. 2. Kemudian untuk atas mata (gambar ke-3), dari bahagian hidung dan korang sapukannya terus ke arah sudut luar, di bawah kening mata. 3. Lakukannya beberapa kali. Korang akan terasa segar lepas urutan ini dibuat (trust me!)



olahan : Reenaonline

Daftar Haji guna KWSP - Ramai tak tahu

Image
Daftar Haji..  =========== 


Ramai yang agak keberatan untuk buat. Sebabnya nilai RM1300, yang perlu ada dalam akaun Tabung Haji, bagi membolehkan seseorang itu mendaftar untuk menunaikan haji, agak tinggi bagi sesetengah orang.

Kerana apabila wang RM1300 ini didepositkan, ia perlu sentiasa kekal di dalam akaun dan tidak boleh dikeluarkan sehinggalah tibanya giliran untuk menunaikan haji.

Dan jjkalau ingin mengeluarkannya juga, pendaftaran untuk menunaikan haji perlu dibatalkan dan perlu mendaftar semula. Dengan kata lain, akan diberi giliran baru, yang tentunya memakan masa yang lebih lama.

Apabila niat untuk mendaftar haji sentiasa tertangguh, kesan besarnya adalah tahun yang diperuntukkan untuk giliran menunaikan haji semakin lama, sehingga mencecah seratus tahun.

Tapi, ada cara yang lebih mudah tanpa perlu mendepositkan wang RM1300.

Anda tidak perlu mendepositkan sesen pun ke dalam akaun Tabung Haji. Caranya adalah menggunakan penyata KWSP.  Dengan syarat akaun 1 KWS…

BATAS-BATAS AURAT & MAHRAM DALAM ISLAM.(Gambar)

Image

PERCUTIAN BAJET : Paya Indah Wetland,Selangor

Image
Untuk cuti sekolah ini, aku sarankan ibu bapa yang inginkan percutian bajet, boleh mengunjungi Paya Indah Wetland, tapi sebelum tu, kena call dulu staff kat sana untuk make sure aktiviti apa je ada untuk hari yang korang nak pergi. :)

Jom cekidout gambar-gambar di Paya Indah Wetland - semua ihsan Google.com





Tiket Masuk : PERCUMA (Dibuka setiap hari)

Antara aktiviti yang disediakan untuk kemudahan pengunjung adalah : 1. Berbasikal - Boleh sewa basikal 2. Tapak Perkelahan ditepi tasik 3. Melihat binatang yg hidup secara bebas burung merak, landak, memerang dan kongkang. 4. Boleh melihat Buaya dan Hippo di kolam yang luas. 5. Barbeque 6. Berkayak dan menaiki Paddle Boat 7. Memancing - Boleh sewa joran (Umpan sendiri) 8. Aktiviti Jungle Tracking 9. Chalet - Untuk penginapan 10. Menara Tinjau - 5 tingkat
Lagi tempat menarik dikunjungi : Tempat Bercuti Menarik Bersama Anak-Anak Di Malaysia
Tel: +603-87687616
Fax: +603-87688424
Email: piw@wildlife.gov.my

CPUV ke-4 dari Nuffnang. :)

Image
Alhamdulillah, selepas aku memasukkan kembali nuffnang ke blog aku minggu lepas, minggu ni aku dapat CPUV dari Nuffnang..:)

Dulu, aku buang Nuffnang, pasal aku tak aktif, kesian Nuffnang..:( skang aku pulak terhegeh2 nak balik kat Nuffnang, haha..

Kepada korang yang berminat nak tahu apa itu Digi-WWOOW 2014 boleh la klik iklan dari Nuffnang ya...:)

`Bye`