Banned dan berhenti beli Cadbury kerana isu GMO.


Tak perlu tunggu Cadbury ada babi ke tak ada ke, saya dah lama banned dan berhenti beli Cadbury kerana isu GMO.


Ada masa terluang selain mengetap bibir sesama sendiri dah berbalas tembakan tentang isu Cadbury ke Jakim ke KKM ke, yang belum tentu sudah tu.. bolehla cuba ambik tahu senarai produk yang kandungannya mengandungi bahan dari makanan terubahsuai secara genetik, ya. GMO- genetically modified food.

Sila-sila.

http://www.shiftfrequency.com/comprehensive-list-of-gmo-products/

Boleh jugak jeling-jeling Kellog's Cornflakes, biskut dan cheese bawah jenama Kraft - oreo, biskut Tiger, produk Nestle bla bla bla. BANYAK LAGI ha.


Apa kesan pengambilan produk yang ada GMO ingredients? 
Nah. Ada 2 link. Mahu lagi banyak info, gunakan search engine anda.

http://www.globalresearch.ca/potential-health-hazards-of-genetically-engineered-foods/8148

http://www.raw-wisdom.com/50harmful.

Tak benar lagi apa RASULULLAH cakap, banyak penyakit datangnya dari PERUT?
 ikut selera ke ikut RASULULLAH?

Yang benar,
- saya yang dulu tibai semua masuk perut. JANJI SEDAP.
 
 ================================
Buku best ttg GMO, free je..Download kat sini : BUKU FREE
  ================================
 
Sumber : Ainini Zainal 

Comments

Popular posts from this blog

Petua Rawat Buasir - Berkesan

Senarai Lubuk Pembekal Barangan Niaga

Beli Oven di LAZADA