3 Resepi Makanan untuk Bersantai - Super Simple dan Cepat Siap

Bosan kan kalau tengok movie takde makanan untuk di kunyah(aku lettew)...hehe..
Jom try resepi super mudah ni..confirm terjilat2 mangkuk..lol~ :P



Resepi Pertama : Chocolate Bubble Rice
==============
Bahan-Bahan :
Nutella - Sukati korang la nak brand apa pun, aku pakai brand Delfi sedap,,murah lak tu..:)
Bubble Rice - Kedai Barang2 KEK  ada jual

Teknik Buat :
Gaul sampai sebati, pastu ngap! K tu je.



Resepi Kedua : Cream O Winter Balls? Ehehe
==================


Bahan-Bahan :
Oreo/Cream O - Boleh je pakai cracker segi empat, sebab nanti mix coklat kan..:)
Cream Cheese 
Coklat Masakan
Coklat Rice - Optional, x penting pun..hehe

Teknik Buat :
1. Letak bahan2 ikut sukatan korang sendiri. Pandai2 la agak2 eh...kang terover pulak, jangan salahkan aku..hehe..
2. Dah tu, gaul sampai sebati, bentuk kan bulat2 atau segi empat. Pastu masuk peti sejuk jap. 
3. Cairkan Coklat Masakan.
4. Celup si bulat/si segi empat tadi ke dalam Coklat Masakan. Masuk Peti Sejuk lagi. Pastu dah keras. Makan la...^_^


Resepi Ketiga : Oat Banana Balls mungkin?
=============


Bahan-bahan :
Oat
Pisang
Nutella-Optional

Teknik Buat :
Buka kulit pisang. pastu pastu hancurkan pisang guna tangan atau penekan untuk buat burger tu. atau pakai GARFU je..haih. Pastu gaul Oat. Siap. Sebati. Makan. Nak lagi sedap, tambah sikit Nutella..aiseh..sedappp

Tak perlu la nak bulat2 sangat kalau malas..hehe...ok tu je, bai!

Comments

Cik Aann said…
Sedapnye..nak cube lah
Petak Bunga said…
Senang ni.. bahan xde plk
zana fahmi said…
Resipi org bujang ni.. kalau hubby akak tak cukup tu, haha... tekak Melayu nak nasi😣

Popular posts from this blog

Lantai Bilik Air Bocor.

Petua Rawat Buasir - Berkesan

Senarai Lubuk Pembekal Barangan Niaga