Posts

Showing posts from May, 2014

Wordless #1

Image

CONTEST VIDEO PENDEK - HADIAH BERJUMLAH RM27,000 Tunai untuk dimiliki!

Image
Masih ada masa lagi!!

Jom sertai PERTANDINGAN VIDEO PENDEK NEGARA BANGSA anjuran Bernama TV dan Bahagian Perancangan Strategik Pejabat Perdana Menteri, dan Biro Tatanegara JPM!

Antara hadiah yang bakal menjadi milik anda---

Tempat pertama- RM10,000 & sijil penyertaan
Tempat ke-2 -RM7,000 & sijil penyertaan
Tempat ke-3 -RM5,000 & sijil penyertaan
Tempat ke-4 -RM3,000 & sijil penyertaan
Tempat ke-5 -RM2,000 & sijil penyertaan

Cepat hantarkan penyertaan anda sebelum 10 Ogos 2014 secara pos atau serahan di pejabat kami! Maklumat lanjut di http://www.bernama-tv.com/contest.html

Semoga berjaya!

Resepi Oat Choco Homemade

Image
Resepi Oat Choco Homemade
Sumber Resepi : www.bukuresepi.com

Bahan-Bahan yang diperlukan :
- Nestum  (100gm)
- Oat (100gm)
- 50gm Coklat Compound Putih
*Nutella 2 sudu - aku tambah
*Susu Pekat secukup rasa - aku tambah

==================== Klik Sini : 1, 2 & 3 ====================
Caranya :
1. Sediakan Nestum dan Oat sama banyak. (Kalau nak buat banyak, doublekan sukatan)
2. Cairkan Coklat Compound Putih menggunakan kaedah double boiler, Kaedah Double Boiler Rujuk sini >> Double Boiler
3. Setelah Coklat Compound Putih cair, gaulkan bersama Nestum dan Oat menggunakan sudu kayu, gaul hingga sebati.
Nota Tambahan: Di dalam adunan ni, aku tambah nutella dan susu pekat sekali dan gaul hingga sebati.
4. Kemudian, ratakan ke dalam bekas atau loyang dan pastikan bekas anda sudah dilapik plastik bagi supaya nanti tak lekat pada bekas.
5. Dah siap, masukkan ke dalam peti sejuk, biar 3-5 minit, lepas tu, keluarkan dan MAKAN! hehe

Selamat mencuba! ^_^
Ok, ni hasil air tangan aku pagi …

ZERO MODAL, ZERO COST MARKETING > DAPAT RM75

Image
Alhamdulillah~ ini business santai..maap ini adalah program affiliate, program yg sama macam dropship tapi ini produk digital iaitu ebook berbanding dengan dropship selalunya menggunakan produk seperti barangan kecantikan, baju dan lain-lain.
Syukur sangat2, baru je dengan adanya Teknik Pukau Pelanggan ni, aku dapat komisen RM75 untuk 5 orang yg beli produk digital yg aku war-warkan. Alhamdulillah~ ye, bagi korang jumlah tu kecik, tapi bagi aku, jumlah tu satu jumlah yg besar sebab ianya dibuat secara santai..:)

Ini bukti Income Aku :

Ini gambaran bagi program affiliate :

Bagi yang berminat nak join Program Affiliate ni, boleh klik sini : Ashadee Affiliate 


Gaji RM2002 tapi dapat beli rumah harga RM270,000!

Image
Ada yang berminat nak tahu? hehe~  Argghh~ bagi korang yang tak percaya, pastinya korang nafikan. Tunggu dulu beb, bank ni manusia punya rules, agak2 rules manusia ni ada silap tak? ha, pandai2 la fikir, :)

Jom cekidout bukti orang yang bergaji RM2002 tapi dapat beli rumah harga RM270k ni.
Maklumat lanjut klik link di bawah : >> http://bit.ly/rahsiabelirumah << >>  http://bit.ly/rahsiabelirumah <<
Berdasarkan apa yang disampaikan oleh Tuan Wahi, Encik Arif ini bergaji RM2002 dan bekerja di syarikat swasta, umurnya hampir 30 tahun. Kalau mengikut gaji ini, amatlah mustahil untuk pihak bank luluskan pinjaman.

Berikut merupakan contoh pengiraan ansuran pinjaman beliau.

Harga rumah : RM270,000
Margin pinjaman : RM270,000 x 80% = RM216,000
Faedah = (RM216,000 x 4.6%) x 35 tahun = RM347,760
Jumlah Pinjaman = RM216,000 + RM347,760 = RM563,760
Ansuran bulanan = RM563,760/420 bulan = RM1342.28
Jadi jumlah gaji yang beliau terpaksa peruntukkan untuk membayar ansuran rumah…

Jom Jadi Tokey Tudung!

Image
Salah satu jenama yang hasil daripada seorang pelajar universiti  iaitu Radiusite.

Minah ni dulu pelajar uitm.Dari zaman belajar sampai sekarang jual tudung.Dari universiti dulu buat kecil - kecil je jual tudung ni, tetapi sekarang dah jutawan.

Radiusite salah satu website  yang saya kagum.Pada saya apa yang menyebabkan
dia boleh sampai ke tahap itu kerana ialah ilmu yang dia ada dan juga kesabaran dia.

Muda – muda dah kaya raya.:).Apa yang saya tahu minah ni tak pernah kerja lepas
habis belajar,cuma fokus dengan apa yang dia buat  sampai la sekarang.

Saya ada jumpa website ini beritahu cara jual tudung dan bisnes tudung dari pilih tudung yang jual pasti  untung sampai la kepada pemilihan supplier. Semua ada cerita.

Saya dah beli dah panduan ni.memang superb!...korang boleh tengok kat sini : Lubuk Bisnes Tudung

Apa yang anda bakal dapat dalam ebook ini? = 10 Lokasi Lubuk Tudung untuk anda = Teknik kenal tudung ikut peredaran masa = Formula jual tudung untuk RM500/sehari = Teknik menju…

Saya berminat nak jadi sponsor anda.

Image
Bismillah~
Hai, ada tak antara korang yang mencari-cari sponsor untuk giveaway/ contest?  Saya orangyg anda cari, hehe~



Syarat nya mudah je..:)
1. Like Fanpage (Page ni bakal ditukar nama) : Tunggguuuuu ini semua poyo  
2. Follow blog ini : Yan Saflina 
3. Peserta Giveaway/Contest Wajib klik iklan - akan di nyatakan link di inbox kelak.
3. (Pembuat Giveaway/Contest bukan peserta) Wajib Klik : 12 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 dan 9

Dah klik Semua iklan wahai para pembuat Giveaway? Tak nak tipu2 tak berkat. Ni nak jadi duit setem nanti.

Now. inbox saya di sini >> Yan Saflina

Hadiah untuk giveaway/contest saya yg akan pilih mengikut kesesuaian.  And tiada permintaan dari anda nak hadiah ape ye..~

Gambar Hadiah?  Jom cekidout gambar2 di bawah :









 Ha, apa tunggu lagi? Inbox cecepat! :)

excellent review

PMPC Annual Fee, servis caj yg dikenakan CIMB [Ramai yg tak tahu]

Image
Assalammualakum..

Ni nak cita, pagi tadi masa aku login ke Cimb Clicks (personal ACC bukan company punya). Terkejut aku tengok ada penolakan RM15 dalam akaun aku, tengok bahagian description tulis kat situ "PMPC Annual Fee" > ape benda ni?




Dengan tangkas jejari aku terus mengkopi PMPC Annual Fee tu, terus paste ke google. Dan akhirnya ku temui jawapan ini :




Tapi yang ni tahun 2012 Punya, CIMB just charge RM8..tapi bermula tahun 2013 rasanya, CIMB mula charge RM15 untuk PMPC Annual Fee~


Berdasarkan kajian aku, ramai orang tak tahu berkenaan PMPC Annual Fee ni, bahkan aku sendiri pun baru tahu pagi tadi tu pun sebab aku sendiri dah terkena.
Soalan : PMPC Annual Fee ni ada dalam agreement ke?  Aku : Kalau ada, tu bermakna kita yang bersalah sebab tak baca betul2,  tapi kalau takde, bank la salah sebab without notice terus deduct!
serious aku keciwa~ baru nak order domino's pagi tadi..hmm~lol~




Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014

Image
Klik Banner Untuk Join
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 dilancarkan buat julung kalinya. Pelbagai hadiah menarik telah disediakan khas untuk anda. Jadi, apa tunggu lagi? Jom sertai Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014.
Hadiah :-

Perfume Sample Grade 5A
Dress
Custom Made T-Shirt Geek
Shawl
Mistery Gift
Collagen Lips Mask
Tudung Bawal
Topup

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 ditaja oleh [ DJH] [Rexylla ] [ Fatihah Fazlin ] [Auni Sofea] [Rara Farhana] [Ana Solehah] [ Ain ] [ Eryati ] Jom memeriahkan Giveaway kali ini!!...

Segmen Blogging + Menang Hadiah!

Image
KLIK BANNER UNTUK JOIN
Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!
HADIAH: USB Flash Drive/Pendrive 8GB Jewellery Fashion 1 set Novel T-Shirt Fridge magnet Keychain
Segmen Blogging + Menang Hadiah! anjuran dan tajaan Yumida
TAMAT: 29 MEI 2014 – Jam 11.59 malam

GA Pertama & Sambutan Hari Lahir Anak Bongsu Ana Yg Ke2 Tahun

Image
Jom Join! GA ni tamat pada 6 Jun 2014
Saya Tag : Syira Lokman Zaza Zehra Aliatul Aman

Tempat Bercuti Menarik Bersama Anak-Anak Di Malaysia

Image
Tempat yang tersenarai adalah berdasarkan pemerhatian aku, terpulang pada korang sama ada setuju atau tidak. Tempat ini dimasukkan ke dalam list sebab anak-anak boleh ikut serta bermain dengan kita, bukan macam skuba..bayi kecik tak leh main..haha..~
Nota : Oh ya, bagi sesiapa yang nak promote pakej perlancongan korang, boleh la komen di ruang komen, insyaALLAH aku akan masukkan ke dalam entri ini.

Bario (The Kelabit Highland), Miri, Sarawak mempunyai udara yang sangat bersih kerana kedudukannya di tempat tinggi. Suhu di sana sekitar 16c-25c, dan boleh mencecah sehingga 11c. Bario terkenal dengan garam bukitnya dan padi yang bebas dari sebarang bahan kimia. Bagi anda yang ingin bercuti di tempat yang penuh dengan suasana kampung yg ala-ala omputih (sebab sejuk), bolehlah pergi ke Bario. Bawak anak-anak pun best ni, terbukak sikit minda dorang..:)



Ladang Lembu Mosilou/Mesilau Sabah terkenal dengan pemandangannya yang sangat cantik. Seolah-olah kita berada di luar negara. Serious, ramai…

[VIDEO] Tentang Kiamat - 40 minit, menontonnya terasa terlalu sekejap. ALLAHUAKBAR!

Tontonlah aku pasti kalian tidak terasa masa berjalan...Allahuakbar...SubhanALLAH.

Buat Produk Jenama Sendiri (Teknik Mudah)

Image
Mengulas tentang ini, aku pasti ramai yang nak ada produk sendiri. Taknak dengar aku membebel terus pergi ke sini >> EBOOK BINA PRODUK JENAMA SENDIRI



Nak buat produk kecantikan, kesihatan, makanan dan lain-lain menggunakan jenama masing-masing. Dulu, aku akui, aku sendiri pernah buat perancangan untuk buat produk sendiri dengan jenama sendiri.

Aku fokus pada produk makanan masa tu, sebab aku minat nak buat Tepung Kek. Memang jenama yang aku create tu hot, lol~..tapi malangnya, bila aku nak capai status HALAL oleh JAKIM, KKM dan sebagainya aku dapat tahu proses tu sangat-sangat rumit. PERLU ADA KILANG! aku mana ada kilang..ada kilang pun di kampung. Tu pun bukan aku punya, mak aku punya..haha~

So, I decided to give up. Terima Kasih. Eheh! Back to topik.
And now aku dapat tahu, member FB aku rupanya dah lama buat EBOOK berkaitan BUAT PRODUK JENAMA SENDIRI, lol~ sadly, aku baru tahu..padahal ebook ni dah lama di lancarkan...dari tahun lepas lagi. Korang sangat bertuah sebab dapat tahu …

Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz

Image
Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz KLIK BANNER untuk menyertai giveaway ini!

Special Thanks to:
Para sponsor giveaway ini iaitu Mr. Cupid, Anis Nadzirah, NARA Kpop Online Shop, Karimah Zulkafali, Aliatul Aiman dan Keyranazleen. Giveaway ini dianjurkan oleh Fiqa Nsz
Jangan lepaskan peluang untuk merebut hadiah menarik yang ditawarkan! Top Refferal bakal membawa pulang hadiah album Infinite Last Romeo [official original album], Cabutan bertuah pula mencari seramai sembilan pemenang untuk merebut hadiah seperti MP3 shuffle, Infinite Replica Jersey, Notebook, Infinite Key Holder dan topup!
Giveaway ini berlansung selama sebulan iaitu dari 15 May sehingga 15 Jun 2014. Jom sertai sekarang sebelum terlambat! KLIK SINI UNTUK KE LINK GIVEAWAY!

Kebaikan Halia yang Ramai Orang Tak Tahu

Image
Dan mereka dalam Syurga itu, diberi minum sejenis minuman yang campurannya dari "Zanjabiil"


Klik : 
Zanjabiil yg di maksudkan adalah Halia. Ramai sangat tak tahu tentang halia kan..selalu kita dengar kurma, habbatus sauda, madu, barli dan lain-lain tapi halia sangat jarang kita dengar orang bercerita tentangnya ada di dalam Al-Quran.
Jom Check It Out apa kelebihan Halia : Halia mengekalkan peredaran darah normal Memulihkan mabuk perjalanan, loya dan pening kepalaMeningkatkan penyerapan nutrien dalam ususMengurangkan ketidakselesaan perutMencegah barah ususRawatan kanser ovariMenguatkan imunitiMeningkatkan pengeluaran spermaMenambah daya ingatanMembuang bau badan dan membuang bau badan dan menolak bahaya makanan berat dan berangin ke dalam badan kitaMerawat masalah pernafasan -batuk, bronchitisMembakar lemak dan selulit
WARNING! Jangan mengambil halia dalam kuantiti yang banyak kerana halia ada keupayaan untuk menurunkan tekanan darah dan juga kandungan gula dalam darah sese…

Cara Otai Urus Bisnes Online - Untuk Usahawan Online

Image
Berita Baik buat Peniaga Online, Sifu Azrul Mustapa membuka peluang untuk anda menjana income lumayan dengan teknik Conversion Rate.

Apa yang ada dalam DVD ni? Pastikan anda baca setiap perkataan dengan fokus.
.
SKRIP SMS YANG MEMBANTU BERIKAN SALES RM1JUTA
7 android apps dibongkarkan.
Pendedahan pentingnya conversion rate.
Teknik tingkatkan conversion rate.
Cara mudah dan tepat kira conversion rate.
Teknik reverse sale process.
Teknik untung lagi dalam untung.
Teknik straight forward yang tepat
Teknik conversation dengan high conversion.
Flow follow-up yang sistematik.
Cara follow-up yang tidak peningkan kepala.
Cara buat sales funnel hanya melalui handphone.
Borang Google doc.
Simpan rekod order.
Borang SMS.
Simpan skrip SMS.
SMS follow-up dengan nama prospek.
SMS follow-up secara berjadual.
Skrip SMS follow-up.
Blast SMS beserta nama prospek.
Hantar rekod ke excel.
SMS Autoreply (3 apps yang power).
Reject call.
Kolaborasi SMS & Gmail.
Kolaborasi Contact & Gmail.
SMS backup.
Teknik process pembelian 4 …

Hari Guru 2014 Giveaway RM100

Image
Kepada guru ku, yg mengajar daku sama ada semasa sekolah rendah, sekolah menengah, kolej & Universiti...,
Terima kasih daku ucapkan, kasih yang tak terhingga buat kalian kerana mendidik daku penuh kesabaran, ketegasan dan berjaya mendidik daku menjadi manusia. Jasa kalian tidak mungkin daku lupai. Ku doakan kalian sentiasa di limpahi rahmat oleh Illahi, insyaALLAH.

Tarikh Tutup : 21 Mei 2014

Mini GA Cash RM50 by Emas Putih #part3

Image
As-Salam
[ Tekan banner di atas kalau nak join ]
Mini GA Cash Rm50 by Emas Putih #part3 ini dianjurkan oleh Emas Putih

SUBLET - Cara Pikat Hati Tuan Rumah (Pasif Income)

Image
Berminat nak buat pasif income dengan rumah sewa  tanpa perlu ada rumah? :)
To be honest, aku sendiri sebenarnya sangat takut nak masuk ke dunia HARTANAH sebab bagi aku dunia tu luas sangat dan kalau xde ilmu, kau boleh terus bankrap! haha~

But seriously, lepas aku kenal sifu-sifu hartanah, lama-lama minat untuk aku masuk ke dunia HARTANAH semakin meluap-luap lagi2 bila aku tau tekniknya, :)

Ok, balik kepada topik, SUBLET. Korang tau tak sublet ni apa? Actually, sublet adalah sewa atas sewa. Maksudnya camni, Tuan Rumah sewakan→Kita sewakan→Penyewa.


Sebenarnya, sublet ni boleh buat pada rumah, restoran, office dan macam2 lagi, tapi tu yang otai punya! haha




Macam mana nak pikat hati Tuan Rumah untuk bagi tugas jaga rumah dekat kita?
Ha, yang tu Tuan Inwann ada kongsikan Teknik nya dalam RAHSIA SUBLET PREMIUM

Tapi ingat, galas tugas anda dengan penuh komitmen, jaga rumah tu lek lok..jangan nak aniaya orang.

========================== Nak buat pinjaman? Abang Ensem(Pakar Hartanah) ada kong…

3 Gaya Wanita Yang Tidak Mencium Bau Syurga

Image
Klik > 1, 2, 3 Terima kasih! :)
Ada tiga gaya penampilan atau mode wanita muslimah yang diancam tidak akan mencium bau syurga.
Berikut keterangan dari Imam Nawawi dalam Al Minhaj Syarh kitab Shahih Muslim .
1. Wanita yang berpakaian tetapi telanjang Ada beberapa tafsiran yang disampaikan oleh Imam Nawawi.
-  Wanita yang mendapat nikmat Allah , namun enggan bersyukur kepada Nya. - Wanita yang menutup sebahagian tubuhnya dan menyingkap sebahagian lain. - Wanita yang memakai pakaian yang tipis yang menampakkan bentuk tubuhnya.
2. Wanita yang maa-ilaat wa mumiilaat. Ada beberapa tafsiran mengenai hal ini ..
- Maa-ilaat yang dimaksudkan adalah tidak taat pada Allah dan tidak mahu menjaga yang mesti dijaga. Mumiilaat yang dimaksudkan adalah mengajar yang lain untuk berbuat sesuatu yang tercela. - Maa-ilaat adalah berjalan sambil memakai wangi-wangian dan mumilaat iaitu berjalan sambil menggoyangkan kedua punggung atau bahunya. - Maa-ilaat yang dimaksud adalah wanita yang biasa menyisir …

Giveaway Eikingg

Image
-Tekan Banner untuk join-

Hadiah yang ditawarkan :  1. Blouse Black White 2. Peplum Maroon Baldu 3. Egg White Face Mask x 2 4.Shiseido Mask + Crystal Collagen Eye Mask x 2 5. Topup RM10

What I choose :  1. Blouse Black White 2. Peplum Maroon Baldu 3. Egg White Face Mask

Tarikh tamat : 1 / 6 / 2014

Giveaway [2] : Max & Bella 1st Birthday

Image
Bismillahirrahmanirrahim.
Sempena genap setahun usia my babies a.k.a Max & Bella pada 16 April 2014,
Yana nak anjurkan Giveaway [2] : Max & Bella 1st Birthday. 
Klik Banner Untuk Join
Bukti :