Posts

Showing posts from September, 2014

Pakaian, MakeUp, Tudung FREE! Cuma bayar Postage + Keringat sahaja

Image
Assalammualaikum..:)
Mesti korang tak sabar kan nak baca entri blog aku kali ni..hahaha.. yela, tajuk gedabak tulis FREE kat situ...haha...
Ok, aku serius, memang ada group untuk bagi barang2 FREE ni tapi ianya adalah preloved dan kekadang ada jugak new, bergantung la pada nasib korang..hehe..
So, jom check it out barang apa yang di let go secara FREE di group tersebut :









Ha..rambang mata kan? Nak join tak group tu? haha..nak join follow instagram aku dulu..wakakaka...gurau je, tapi nak follow pun boleh gak...:)

Oh ya, sebelum tu nak gtau, dalam group ni hampir kesemuanya adalah wanita, so, kepada korang nak yg nak join, jom inbox aku, nanti aku add : Inbox di sini.

Follow Instagram :

Pertandingan Slogan - Makanan Sunnah

Image
Pati Delima
Assalammualaikum, pepagi ni check email, tengok ada Invitation untuk join Pertandingan Slogan ni. Tengok macam mudah je, so, aku pun join..hehe...
Lagipun, hadiah nya lumayan..jeng3..hehe
Hadiah penyertaan.
Hadiah pertama  : Rm 200.00            Hadiah Kedua       : Rm 100.00          Hadiah ketiga       : Rm 50.00

Nak tau lebih lanjut tentang Pertandingan Slogan ni,  boleh check it out di sini >>> Pertandingan Slogan Makanan Sunnah <<

Hotel Unik di Pahang

Image
Setiap kali kita pergi bercuti dengan yang tersayang, pastinya kita ingin mencipta kenangan yang indah bersamanya, betul tak? ewaaahh~ jiwang lak aku..hehe..

Bercuti di dalam Hotel berbentuk Kolong Konkrit, pastinya akan menjadikan percutian korang terasa Cool. Oh ya, Nama hotel ini ialah TimeCapsule Hotel. Hotel ini terletak di Sungai Lembing | Kuantan | Pahang. :)

Jom Usha gambar Hotel dulu :





Hotel Kolong ini di lengkapi dengan katil bersaiz Queen, Lampu, Plug Sockets, Air Cond dan opkoz pemandangan yang indah!  Oh romantiknya jika dating bersama suami di sini...(I believe I can Fly..love~love~~)
Selain lepak di dalam kolong, Time Capsule menyediakan pelbagai aktiviti antaranya :
1. Menunggang ATV
2. Air Terjun  3. Jungle Trekking  4. Mining Museum & Mining Tunnels (Pelombongan) 5. Crystal Clear River  6. Hanging Bridge
See, banyak kan aktiviti yang korang boleh buat bila sampai kat sini. 


Tapi sekiranya korang taknak buat aktiviti tu semua dan nak spend time dengan makan makanan tempat…

giveaway 2 september 96

Image
Selamat Hari Lahir RATU, semoga segala urusan di permudahkan dan  sentiasa sukses dalam kehidupan, :)

Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM

Image
Assalamualaikum w.b.t.


SIMPLE GIVEAWAY & BLOGWALKING by Yana Pink Blossom secara rasminya bermula pada 23 September 2014, jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada 30 September 2014, jam 11.59 malam, 1 minggu sahaja. Tujuan utama giveaway ini adalah memudahkan Yana untuk blogwalking ke bloggerista semua yer. Kita boleh berbalas kunjungan sesama peserta. Semua bloggerista dijemput join giveaway ni.

HADIAH :  WANG TUNAI RM10 x 5 pemenang
*Pemenang akan dipilih melalui random.org

SYARAT-SYARAT : 1. WAJIB follow blog Yana Pink Blossom                                                2. WAJIB like Fanpage  3. Buat entri bertajuk Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM 4. Copy Coding dan paste di ruang HTML entri anda 5. Tinggalkan URL entri korang di SINI 6. Siap & Good Luck (^^,)



Preloved Giveaway by Annur

Image
Jom join Preloved Giveaway ni, Hadiah Utama ada Powerbank, Hp Samsung n Original Party Scrabble dari Mattel!. Oh wah! 
Nak Join? Klik Banner di atas. :)

Homemade Paint - Spend Time dengan Anak di Rumah

Image
Hai Mommy, serious untuk Mommy yang jadi suri rumah, mesti bosan kan kalau duk umah je  pastu tak tahu nak buat apa untuk spend time ngan anak.  Kadang kesian jugak tengok anak main benda yang sama kan..:)
So, kat sini ada idea untuk korang..lets check it out bebeh~~ ^_^
First sekali sebelum melukis, kita prepare dulu Homemade Paint.
Bahan-bahan yang di perlukan ialah :
1. Tepung Gandum (sesudu besar dah cukup dah, untuk main one session)
2. Air
3. Pewarna Makanan (Ikut pilihan korang la eh)

Teknik Penyediaan :
 Gaul Tepung dengan Air. Letak air selagi tepung x cair tapi tak cair sangat, ala, macam cat. :)
Lepas tu letak pewarna ye, letak ikut kaler yang korang nak. Nak kaler pekat, letak la banyak, xnak pekat, xyah letak banyak. Mudah kan? Siap.

==================== 13 Scariest, Hard-To-Forget Disney Villains Of All Time ==================== Dah siap Paint, kita ready pulak berus, kertas, pembaris@botol.

Kenapa perlu Pembaris @ Botol?  Sebab kita nak hasilkan satu art yang menarik ye kawa…

Petua Rawat Buasir - Berkesan

Image
Buasir. 
Ramai yang tak tahu buasir ni apa dan juga, ramai yang akan gelak bila kita bagitahu sakit buasir ni.
Buasir adalah satu penyakit yang mana berlaku benjolan, vena (nama saintifik nya) ini akan membonjol keluar dari lubang bontot yang mana boleh menyebabkan bontot korang terasa pedih, sakit dan susah nak berjalan.
Ko ingat buasir ni sakit macam tangan terluka kena pisau ke? ha? Buasir ni sakit tau, malah boleh menyebabkan K.O!
Ini adalah bentuk buasir ye :


untuk bentuk yang real,
Sila check di Google. aku tak nak tepek kat sini..hehe~~

Ok, Petua Rawat Buasir ni adalah menggunakan buah Manjakani atau serbuk Manjakani.
Petua ni tak ramai yang tau, huhu.. so, aku nak share ngan korang, biar korang cepat2 sihat..:)



 psstt...kalau guna Buah Manjakani lagi cepat keberkesanannya tau dari guna Serbuk Manjakani..:)

Cara menggunakan Buah Manjakani :
1. Rendam dalam air  bagi lembap, x perlu rendam lama sangat.
2. Asah pada lesung batu atau apa2 benda yang boleh digunakan untuk mengasah.
3. Ambil s…

Contest Blog Comel By: Shedaucu

Image
(Sape Nak Join Tekan Banner Atas)
Contest Blog Comel By: Sheda Ucu  Di Anjurkan Oleh Sheda Ucu   Bermula 15 september  hingga 15 oktober Dengan Penaja Bersama  sheda ucuRuqaiyahWawa ashira Noridayu ZanGnur GnorFarahudaAimi syafiqahnurul asma Nadia johari Dayang denoMastura rarasyira lokmanNur IntanAzhafizahMdNor Zaza iman nur najwa  (Iklan Penaja)   daftar dan ping artikel anda dipingje.org =)


segmen: kenapa kesihatan itu penting?

Image
Kenapa kesihatan itu penting?   Kenapa? Sebab kesihatan tak boleh di beli dengan wang ringgit. Seriously.
Sebab bila tak sihat korang tak boleh : 1. Korang kena berhati-hati dalam semua benda, termasuk nak makan apa pun kena hati-hati.
2. Masa banyak di habiskan di atas katil.
3. Kena makan ubat dan ambik pelbagai rawatan.
4. Tak boleh nak buat aktiviti yang terlalu advance...
5. Nak makan pun xde selera.
6. Stress!

Tag : Sheda Ucu, Puan Fairul & Hasnieda Mohamad
Jadi, hargai lah kesihatan anda. Untuk anda yang kurang sihat, aku doakan korang cepat2 sembuh.

Sabda Rasulullah s.a.w: "Jauhilah kamu makan dan minum yg berlebih-lebihan, kerana yg demikian dapat merosak kesihatan tubuh." (HR.Bukhari) 

3 Resepi Makanan untuk Bersantai - Super Simple dan Cepat Siap

Image
Bosan kan kalau tengok movie takde makanan untuk di kunyah(aku lettew)...hehe.. Jom try resepi super mudah ni..confirm terjilat2 mangkuk..lol~ :P

Jom DIY : ColorBlock Dress dari Tshirt Terpakai - Mudah dan Senang
Resepi Pertama : Chocolate Bubble Rice ============== Bahan-Bahan :
Nutella - Sukati korang la nak brand apa pun, aku pakai brand Delfi sedap,,murah lak tu..:)
Bubble Rice - Kedai Barang2 KEK  ada jual

Teknik Buat :
Gaul sampai sebati, pastu ngap! K tu je.


Duit Oh Duit
Resepi Kedua : Cream O Winter Balls? Ehehe ==================

Bahan-Bahan : Oreo/Cream O - Boleh je pakai cracker segi empat, sebab nanti mix coklat kan..:) Cream Cheese  Coklat Masakan Coklat Rice - Optional, x penting pun..hehe
Teknik Buat : 1. Letak bahan2 ikut sukatan korang sendiri. Pandai2 la agak2 eh...kang terover pulak, jangan salahkan aku..hehe.. 2. Dah tu, gaul sampai sebati, bentuk kan bulat2 atau segi empat. Pastu masuk peti sejuk jap.  3. Cairkan Coklat Masakan. 4. Celup si bulat/si segi empat tadi …

Preloved Baby Shoes

Image
Assalammualaikum, hee~ hari ni nak let go ler Baby shoes ni, sebab memang x guna dah...lagipun, condition memey terbaik, so, x segan la nak menjual semula..hehe~

Yang ada baby tu boleh la usha ye..:)


 Kondisi: 9.8/10 (Pakai sekali dua je)
HARGA : RM10 x termasuk postage

============ Jom DIY : ColorBlock Dress dari Tshirt Terpakai - Mudah dan Senang ============
Kondisi: 9.8/10
 HARGA : RM14 x termasuk postage

Negara kita dalam keadaan kita tak pernah bayangkan..Klik sini.
Kondisi: 9.8/10 HARGA : RM15 x termasuk postage

Berminat boleh Whatsapp yooo : 017-6119716

DIY : ColorBlock Dress dari Tshirt Terpakai - Mudah dan Senang

Image
Tips : Susun baju dari size paling besar di bawah hingga paling kecil di atas bagi menampakkan dress mengembang. ^_^

Negara kita dalam keadaan kita tak pernah bayangkan..Klik sini.
Tutorial Step By Step :
1.  Pilih baju yang korang dah tak pakai dah, sebanyak 4 or 5 helai, bergantung kepada ketinggian dan size baju. dan untuk tidak menampakkan anda nampak kelakar ketika menggunakan dress ini kelak, sila pilih Tshirt yang design sama atau plain lagi mudah. Hehe...:P

2. Baju untuk bahagian atas sekali -Top . Potong yang nak di jadikan top tu mengikut ukuran yang korang nak dan terus jahit bahagian tepinya, macam ni :


3. Dah siap untuk top, korang potong pulak thirt2 seterusnya mengikut panjang yang korang nak. Make sure lebar Tshirt yg korang bakal potong tu sama lebar dengan Top tadi, cuma lebihkan 1 inci untuk mengelim.

Tengok contoh dalam gambar. Ada 2 option, boleh pilih mengikut size yang korang perlukan.

Option 1 :

 Option 2 :
Note : Helaian yang terpisah tu, korang kena sambungka…

CPUV masuk! Alhamdulillah

Image
Alhamdullillah, syukur, walaupun update blog sekali sekala dapat jugak CPUV ni..:)

#speechless

Indulgence Chocolate Cheese Cake untuk FIL.

Image
Tadaaa!! ini lah kek yang aku buat semalam untuk FIL (Father In Law) aku. Sorry gambar penuh kek dah di delete! :D. Kek ni aku dah berulang kali buat sampai dah jemu hahahha! tp suami aku asyik request je nak kek ni, so aku pun buat la, buat la...buat la lagi..

Sebelum terjadi nya kek ini, bahan2 perlu la di beli ye dak? kalau x, cane la nak membaking. So, yang jadi mangsa beli bahan2 adalah encik suami. Hehehe..

>>>Internet Free untuk ANDA, Serious tak tipu! Klik Sini<<<
Suami aku ni, kalau shopping barang untuk masak2 memang la dia pro sbb dia yg jadi tukang beli barang2 dapur tapi untuk beli barang baking dia FAIL! hahaha...lepas tu suka berlagak PRO..-_-

Semalam aku mintak dia beli loyang, *kena beli loyang baru khas untuk buat kek ni, nak nampak cantik kannn, selalu makan2 gitu je, so xperlu lawa2..hahaha...oh ya, ini yang terjadi bila suami.... :


kan nampak kan apa yang terjadi apabila suami yang membeli barang. Lain la kalau suami kita memang kaki dapur, mema…