Posts

Showing posts from November, 2014

Mee Segera ala-ala maggi Cup : Produk Buatan Muslim [Bebas Wax & Asid Borik]

Image
Assalammualaikum..:)

Pepagi ni, seperti biasa, melepakkan diri di page 'Mudahnya Menjemput Rezeki'. Tengah syok2 membaca...aku terjumpa produk ni, yg dipromosikan sendiri oleh Taukenya...

>>Ini bukan iklan berbayar tau<<
Kagum! Kagum dengan cara tauke ini...sebab memilih untuk membuat produk macam ni. Sebab aku tahu, ramai orang minat makan mee segera, antara peminatnya adalah suami aku..hehe

Jom tengok e-flyers  ni..^_^
FB : An'nur Halal Noodles
Bagi yg berminat untuk mendapatkan Produk Muslim ni, boleh hubungi no. tertera...

Lipas Berkejaran di Rumah

Image
Assalammualaikum..:)
Seperti biasa, pada penghujung tahun Malaysia akan di landa Musim Hujan dan ketika musim hujan ni lah pelbagai benda akan terjadi contohnya :
BanjirNyamukSiput Babi bergelimpangan diluar rumahLipas bekejaran di dalam rumahPokok-pokok yg baru di semai akan rosak Tu contoh yg tak best...yang bestnya Hujan ni :
Bila nak tido, best jee..Jarang keluar rumah so, jarang sopingAsyik nak makan je...Moment best peluk2 ngan suami..hahaha!  Ok, berbalik kepada topik...Sejak aku dok rumah teres ni, kemain banyak lagi lipas kat rumah. Haih~! yang tak bestnya...aku pernah sekali ternampak lipas berjimak..lol~

Semalam suami aku kena kejar ngan lipas, dah la dia penggeli lipas...so, korang agak lah macam mana dia berlari dari dalam bilik pastu keluar bilik, hahaha! Aku jugak yg jadi Hero untuk detect di mana lipas tu berada sebab aku ni tak takut or geli lipas..siap aku pegang2 lagi..hehe


 Bila aku dah detect kat mana lipas tu, terus suami aku spray lipas sampai mati..sampai kaku..…

Clearance Sales : ZALORA semua pada harga RM11

Image
Baru je kejap tadi aku update entry Nile.com buat promo RM11 pada barangan terpilih..
Tup tup dapat email dari Zalora pulak..dorang buat promosi untuk semua barangan RM11**!

Haih..tiba2 aku terasa macam aku di awang-awangan...phewww~~

Barangan yg aku nampak pada harga RM11 dan berbaloi untuk dimiliki :



Nak shopping di ZALORA? Klik >> Zalora 11th Heaven

Online SHOPPING : NILE.COM.MY pada harga RM11/satu!!!

Image
Gilaa!!! Promosi gila Kentang dari Nile.com.my!
Pepagi ni, ternampak status blogger sis Namee. Dia gtau, dia shopping kat Nile.com.my dengan harga RM11 je setiap satu barang! Gila tak bling3 mata kau~~ Terus aku shopping barang...nak tengok apa aku beli? Taddaaa~~!!! Sorang limit satu barang je tau!
Korang nak shopping jugak?
Meh g sini >> Nile Promosi RM11
Updated : Barang yang aku order dari Nile.com.my dah pun sampai, servis sangat terbaik, barangan pun semua tip top! super awesome!

Berjumpa Acik yg Isterinya ada Kencing Manis

Image
Assalammualaikum...:)
Beberapa hari lepas, aku g ke HOSPITAL SERDANG, lepak kat emergency room..ade case, huhu, yg tang case tu aku malas nak cita kenapa...

Aku just nak cita tentang seorang pakcik ni, kesian sangat..sebab pakcik tu tunggu isteri dia di Emergency Room dari kul 9 pagi sampai la aku sampai kat sana dalam kul 10 malam macam tu. Hmm..kesian tengok orang tua macam tu kann...tp sangat2 loving sebab sanggup tunggu isteri nya..:)


Pak cik ni cita kat suami aku, (aku curi-curi dengar), Isterinya menghidap kencing manis sampaikena operate, sampai berlubang kat bahagian pinggang dia..maksudnya, lubang tu adalah berpunca dari kencing manis.

Bila aku dengar je cita Pakcik tu, aku pun terus discuss dengan husband untuk bagi Pakcik tu try Cypreme-Penyembuh Kencing Manis  {Aku agen sah Produk ni..hehe...}. Aku bagi free je kat Pakcik tu, sebab aku rasa tu jodoh aku dengan Pakcik tu...yelah, dah kenapa tiba2 aku ke Emergency Room time tu, berjumpa pulak dengan orang yg menghidap kenci…

SIDE INCOME : Bagi anda yg duduk FLAT/APARTMENT

Image
Assalammualaikum..:)
Tergerak hati nak share benda baik ni dengan korang...dulu, sebelum aku duduk rumah teres, aku pun duduk flat jugak, tingkat 5 pulak tuh...dah la takde lift! Sewa masa awal RM650, pastu owner naikkan jadi RM750!! Gila! T_T

Yang kesiannya pada suami la, sebab dia kena turun naik tangga tiap2 hari, kena buang sampah, kena angkat barang..tp yg peliknya, tak jugak slim2..malah bertambah ke depan pulak perutnya..kih kih kih...

Masalah yg sangat2 selalu kitorang hadapi masa tu adalah, SAMPAH! yes, sampah. Ye la, takkan la setiap pagi suami aku g keje aku nak mintak dia buang sampah, kang busuk lak baju suami aku terkena sampah...bagi yg duduk flat ni tau la sengsaranya macam mana...

So, kepada korang yg duduk flat/apartment, manfaatkan lah peluang yg ada untuk cari side income.

Contoh nya macam dalam gambar ni :  Point utama  : KAU NAK KE TAK NAK? Jangan ada sikap malu jika kita inginkan keluarga kita hidup senang... tentang charge tu, korang pandai2 la adjust.
MACAM MA…

PRELOVED : SNOW BEAR BREASTPUMP to letgo

Image
**SOLD OUT**
Nak letgo breastpump ni..suction best..:)

Advanced Electric Snow Bear Breastpump
Masih ada waranty.
Kondisi: 9/10 (sangat2 jarang diguna, kurang dari 10kali)
Harga: RM140 tak termasuk pos.
COD di TESCO Taman Midah, CHERAS.
whatsapp : 017-6119716

SUMBANGAN : ANAK YATIM KEKURANGAN MAKANAN

Image
Assalammualaikum...

Sebak tatkala membaca posting di News Feed Facebook tadi...kanak-kanak kekurangan makanan, Allah...kalau lah kita yg tiada makanan untuk di makan, apakah agaknya yg kita akan rungutkan, apatah lagi kanak-kanak ini. 

Alhamdulillah, Umat islam diwajibkan berpuasa agak merasai keperitan bagaiman tidak makan seharian untuk mengenang nasib mereka yg daif ini...Sesungguhnya setiap apa yg Allah S.W.T perintahkan pasti ada hikmahnya. SubhanaALLAH~

Ikuti Gambar & Screen Shot di bawah : 


Bagi anda yg mahu memberi sumbangan, boleh rujuk screenshot di bawah..kalau ragu2 mohon call/pergi ke alamat tertera....
Bandar Baru Salak Tinggi di Sepang, Selangor...

Nak jemput rezeki dengan mudah? Beramal lah dengan sedekah..insyaALLAH. :)

SCAMMER Online yg MENYERAMKAN!

Image
Assalammualaikum..

Aku nak bagi korang alert sikit, scammer ni sumpah menyeramkan..mohon baca Screenshot :


Siap ada darah HAID! gila! sampai hati nak bagi baju prelove macam tu kat orang..isk, meremang bulu tengkok aku..

Yang anehnya, si suami pun tau pasal bini nya kaki kencing, hai laaa...aku pun tak tahu nak cakap ape dah...


Nama FB Scammer : Chintahati Azmeer, Amer rawwk, rawwk amer, single moms..byk lagi...sebab sering tukar2 nama..

 ************Side Incomeku..huhu*************15 Perkara yg kanak-kanak akan buat untuk dapatkan ICECREAM.Korang takkan tahu siapa yg menyamar jadi Orang Putih Busuk ni..hahaHanya berlaku 3 saat, dorang takkan PERASAN!  ***********************************
PALING PENTING! PLEASE ALERT AKAUN NO. INI : 
MAYBANK : 151520046022 (Nur Syaziera)
Gambar scammer yg dikenal pasti : 


Nota : Setakat ni, xde orang yg claim gmbr yg digunakan adalah tipu. So, jika ada yg cakap gambar ni tipu, sila inbox aku, untuk delete : fb.com/messages/yan.saflina

Tips beli online…

Untuk Suami : Bila I LOVE YOU tak menjadi

Image
Assalammualaikum..:)
Semalam mood nak membaking datang lagi..so datang la idea nak mendekorasikan apam polkadot.. Lepas tu, datang mood nak berjiwang ngan suami...haha..
So, aku pun dekorasikan kek dengan buat ini : 

Tapi masalahnya, huruf I aku tak lawa! haha..dah macam huruf H je aku tengok...
laki aku mula2 tengok pun dia cakap macam H, hahaha..gila! baru nk jiwang..terus spoil...kih kih kih

Lepas tu, suami aku pun snap gambar ni n ada la jiwang2, kitorang....eh2,xleh cita...kah kah kah...
Aku pun mintak gmbr ni, pastu upload kat entry ni, bagi korang terasa nak makan n terasa nak buat..haha..

Psst..aku suka buat apam ni sebab senang sangat! Filling dia coklat tau...oh oh yummy, nyum nyum...

Nak resepi? Rujuk entry ni : Resepi Apam Polkadot tanpa susu