Laman WEB Malaysia Airlines Kena Hacked!

Assalammualaikum..
**UPDATE : Laman WEB MAS dah kembali beroperasi seperti biasa**

Pagi ni gempar, Laman Web Malaysia Airlines kena Hacked!

Aku yg baca news ni, terus check nak tau sama ada khabar angin ni betul2 terjadi atau tak,
dan jawapan yang aku temui :

http://bluepinkiey.sharethisstory.net/my-583163-6090

Korang yg nak check jugak, boleh klik sini >> http://www.malaysiaairlines.com/my

Statement dari Twitter Hackers :

Apa motif dorang hack Website Malaysia Airlines ni sebenar nya? 
Aku pun tak tahu, kita tunggu jawapan dari pihak berwajib.

#aku suka dengar lagu yg hackers ni letak..waima kurang faham apa lagu tu maksudkan.

Comments

nor_farihan said…
yeke...patutlah bukak tak boleh huhu...
Ayuni Rafilah said…
Mereka hack untuk suka-suka saja. Itu cara mereka bergurau di alam maya ini. Dulu mereka pernah godam Playstation dan XBox semasa Krismas tahun lepas.

Lagu mereka best kan? ;)
Fhatin Amelia said…
tak dak keja betoila depa ni suma :/
Isra said…
macam2.. bikin panas je.. menyusahkan pelbagai pihak yang nak berurusan dengan web ni...
Najib Ariyan said…
ni bukan kes nak dengki ni... ni kes nak sabotaj nih... kalau lah boleh tau motif buat macam ni kan... tapi dari sudut baiknya pulak... mas sekarang kena sedar... sistem diorang sangat rapuh... do something about it please...
Cetusan Minda said…
nak cari maklumat mh 370 kot ...

Popular posts from this blog

Petua Rawat Buasir - Berkesan

Lantai Bilik Air Bocor.

Senarai Lubuk Pembekal Barangan Niaga