Senarai Lubuk Pembekal Barangan Niaga

Assalammualaikum..:)



Bagi anda yang berminat nak jadi Usahawan dan mahu tahu lubuk "emas" barangan yang anda hendak niagakan, Tahniah! Anda berada di blog yang betul..hehehe

Antara masalah yang acap kali di alami oleh bakal Usahawan ialah :
1. Modal
2. Barang apa yang hendak di niagakan.
3. Di mana nak dapat pembekal barangan?
4. Di mana nak niaga dan macam mana?

Okeh, antara keempat-empat point ni, aku just nak bicarakan point no.3 sahaja, untuk point2 lain, insyaALLAH akan dibuat entry kelak. :)


Hmm..zaman ekonomi yang kian merudum ni, dengan harga barangan yang makin meningkat, Ramai insan terbuka mata nak berniaga, Alhamdulillah..^_^

Yelah, asyik kita je mengeluarkan duit, bila lagi kita yang jadi penerima? Betul x? hehe

Masalahnyaaa.....Ramai yang nak jadi Usahawan, tapi ramai juga yang buntu nak dapat bekalan barang dari mana dengan harga yg murah dan berbaloi, betul x? Barulah dapat merasai untung tu...:)

Lebih 150 senarai pembekal yang bakal anda dapat miliki, antaranya Pembekal bagi barangan :
  • Cenderahati Korporat
  • Alat Tulis
  • Pakaian
  • Sukan & Permainan
  • Percetakan
  • Dan banyak lagi.....
Ha, tak perlu dah nak susah payah nak cari tempat untuk Borong Baju, Borong Tudung, Borong Mainan dan sebagainya.

                                        UPDATE  
Aku dapat beberapa komen, mengatakan link untuk Senarai pembekal dah tak boleh bukak dah. So, aku mintak maaf sangat2.

Tapi untuk korang aku hadiahkan :
Macam2 ada..rambang mata..:D 
1. alibaba.com  : Website
2. Pusat Borong : Website
Kena beli minima 6 unit ke atas baru dapat harga borong.
3. GM Klang : Bangunan
4. GM Chow Kit : Bangunan

Lubuk Tudung & Kain
5. Direct Vietnam : Kena g Vietnam  

Lubuk Baju
6. Direct Thailand : Kena g Thailand


Fikirkan dan selamat berniaga! ^_^

Comments

Najib Ariyan said…
terima kasih bebanyak info ni... dulu macam ada terasa nak berniaga barangan murah dari China... sebab orang2 kampung saya suka beli barang murah ni terutama barangan plastik... letak nama kedai RM2 terus ramai orang singgah...
Anonymous said…
tak boleh buka link pun

Kenape saya klik di link tu.. tapi skrin kosong aje ye..boleh bantu

Popular posts from this blog

Petua Rawat Buasir - Berkesan

Beli Oven di LAZADA