Posts

Showing posts from December, 2015

Followers Blog Berkurang dari 1093 ke 1066

Image
Assalammualaikum..

Sedihnya!! Terasa Forever alone pulak nak berblogging..hahaha


Sebab semalam aku perasan followers blog berkurangan tapi sikit je kurang nye, tapi hari ni, dah melampau pulak sampai berpuluh-puluh hilang, takkan la blogger unfollow serentak blog aku ni..Pelik aih..


hm hm hm


Keluar Akaun 2 KWSP untuk BELI RUMAH

Image
Assalammualaikum..
Harap info ini membantu bagi korang yang nak memiliki rumah,  tapi duit deposit tak cukup. :)
Untuk korang yang mengalami masalah tak tahu nak beli rumah kat mana dengan bajet korang tu, boleh terus PM/WHATSAPP : 017-6119716 [Yan] @  Boleh follow ilmu hartanah di Fanpage ; Industri Hartanah

PANDUAN LENGKAP PENGELUARAN WANG KWSP UNTUK MEMBELI RUMAH
=======================
Tujuan Pengeluaran
• Pengeluaran ini membolehkan ahli mengeluarkan simpanan Akaun 2 untuk membiayai pembelian sebuah rumah.
• Pengeluaran untuk membeli rumah kedua dibenarkan setelah rumah pertama dijual atau berlaku pelupusan pemilikan.
Pelupusan Pemilikan
bermaksud 'hilang pemilikan ke atas rumah pertama yang dimiliki melalui pengeluaran KWSP sebelum ini' atas sebab rumah tersebut dilelong, penyerahan harta melalui perintah mahkamah, pindah milik atas dasar kasih sayang, rumah musnah akibat bencana alam atau kebakaran, projek rumah terbengkalai atau pembatalan pembelian rumah.
KEL…

Malas Bertanya buruk akibatnya

Image
Viral kes ini di Facebook, si pemunya akaun dah deactived dah, aku pun tak nak lah mention nama dia kat sini.

Dan ada doktor yang bertauliah telah menjawab tohmahan yang dilemparkan, boleh refer posting tu kat sini >> JAWAPAN Sentap dari Doktor untuk Puan MXXXX BXXXXX

Komen aku : Bagi aku yang tak tahu medical term ke apa jahitan bagai memang aku akan melatah dengan isu ni sebab aku TAK TAHU. Dan di sebabkan aku tak tahu, aku mungkin akan viralkan gambar ni dan jugak sokong penyataan dalam gambar ni..hahaha

TAPI disebabkan aku bukan lah jenis orang yang suka nak terus tekan button SHARE, so, Alhamdulillah aku tak lah terjebak dalam penyebaran benda yang salah..hahaha

So, kesimpulan dia, silalah cari ilmu dulu dan jangan rajin sangat nak tekan button SHARE tu..s Jangan terus hentam keromo..naya oi