Posts

Showing posts from March, 2015

Swap Review IG PERCUMA

Image
Assalammualaikum...
Ade tak antara korang yang buat sales melalui IG aka Instagram?  Kalau ada dan berminat nak swap review, boleh Whatsapp hamba di talian : 017-6119716 
Ada yang berminat untuk naikkan follower instagram anda? Klik :
bit.ly/PowerInsta


Sekarang ni tengah bosan, so, mood baik nak review secara percuma.  Bila follower aku dah 10k nanti aku charge korang RM1000/review... ok. tu aku acah je. 
 Bai.

Jumpa PAKAR KEWANGAN?

Image
Assalammualaikum..:)
Hmmm..busannya berpantang..:( itu ini semua tak boleh...huaaa!! Kekadang rasa diri dah sihat je, nak keluar g jalan sana sini, nak makan itu ini tapi sebenarnya tak sihat lagi pun, luar je nampak sihat, dalam nya tak..fuhhh...ingat senang ke beranak? hukhukhuk..
Ok,....beberapa minggu lepas suami aku g jumpa Pakar Kewangan yg kitorang kenal di FB, suka baca segala perkongsian nya di FB, ayat2 pulak tegas gila dan suka sangat sarcasm..kihkih..sapa tak tahan dengar dia membebel, rugi la..sebab setiap bebelan dia tu ada mesej & ilmu..



Siapa Pakar Kewangan tu? Dia adalah Tuan Zaidi Ismail. << klik nama untuk singgah ke FB Profile
Sepatutnya aku kena join sekali g jumpa Tuan Zaidi Ismail, tapi di sebabkan masih dalam berpantang, so, aku batalkan niat tu walaupun suami frust menonggeng aku tak dapat ikut sama...wakakaka~~
Kenapa perlu jumpa Tn. Zaidi Ismail? Sebab nak meningkatkan taraf ekonomi kami sekeluarga dan nak bebas dari masalah kewangan.
 Ye lah, tak ka…

Tukar URL Blog, Effect tak pada Blog?

Image
Assalammualaikum...
Sebenarnya dah lama dah aku nak tukar URL blog ni : http://bluepinkiey.blogspot.com kepada URL yg agak matang..haha..tapi banyak kerisauan membelenggu diri aku..antara nya :
1. Risau Reach blog merudm 2. Risau kacau Nuffnang 3. Risau kacau Ashadee.com dengan Klikjer.com - sebab aku buat affiliate niiii
Hmm...  tapi kalau aku tak tukar URL blog ni, aku terasa cam segan nak tukar2 URL dengan IM lain... yelah, kebanyakan IM yang aku kenal semua guna nama sendiri pada URL dorang..tapi aku? Kebudakan sangat okeh!!
URL blog Bluepinkiey ni sebenarnya ilham dari feveret kaler aku dari zaman sekolah menengah lagi memang aku dah guna nickname Bluepinkiey ni..tu yg macam bayi sangat, haha..

Haishh... Ke aku kena buat blog baru khas untuk dunia Marketing je...hmmm...hmmm dan hmmm..
Nak kena buat blog baru tu la aku paling malas pasal malas nak edit blog!  Upah orang je la maksudnye nanti. .arrghhh nanti la fikir..Selamat Malam!

Shopping di Nile.com.my guna Voucher Giveaway

Image
Assalammualaikum..:)
Fuhh..baru ade kesempatan nak menaip, busy aih jaga anak..hahaha~~
Sebaik sahaja aku dapat email menang Voucher Nile.com.my tu,  aku terus g ke website Nile untuk membeli, kekonon nak beli barangan seperti yang aku senaraikan  di dalam Giveaway Nile : Saya Nak RM150 Produk Percuma dari Nile.com.my


Ni ha, senarai yang kekonon aku nak beli, tapi bila singgah ke Nile.com.my lain pulak  yg aku nak beli dan memang fikir panjang sebelum nak beli...:P
Kenapa aku tak jadi barangan seperti yang tersenarai dalam Giveaway?
1. Strecth Knit Vest Dress (Greyy) : X jadi beli sebab takut ikut shape badan sangat2...tak sesuai ngan jemah yg pakai tudung..hehe
2. Leopard Design Mini Jacket : Aku beli sebab suka sangaaatt & sesuai untuk mix & match. ^_^
3. Waterproof Rice Pocket : Aku beli, senang nanti bila suap anak makan, baju tak kotor..:)
4. Door Stooper : X jadi beli, sebab tetiba adik aku beli..Alhamdulillah, rezeki..hewhew~
5. Suede Thick Heel Woman Boots : X beli seba…

Menang Voucher RM150 dari Nile.com.my

Image
Bismillah, Assalammualaikum..:)
Alhamdulillah, x sangka sangat menang Voucher dari Nile.com.my! Untuk dapat Voucher ni memang menjadi idaman ramai, dan x sangka aku terpilih...hikss
Seriously, tepat hari pengumuman pemenang  Giveaway : Saya Nak RM150 Produk Percuma Daripada Nile.com.my  aku dah tercangok depan fon dengan tak sabarnya menanti..huhu
Beep Beep (Fon aku Vibrate tanda menerima notification), bila check tengok ada email dari Nile.com.my, woahhh!!! Aku menang, aku menang! Terkinja-kinja pastu..hahaha

See, url blog aku dapat tempat pertama..:)

Ni pulak email dari Nile.com.my yg baik hati dan perkhidmatan yg sangat cemerlang seperti yg aku khabarkan di entry ini >> Online SHOPPING : NILE.COM.MY pada harga RM11/satu!!!


Next, tunggu entry aku shopping dengan Voucher pulak yee...:)