Posts

Showing posts from April, 2015

Rumput ini yg kita anggap liar sebenarnya HERBA!

Image
Assalammualaikum..:)
Baru je dapat info, satu jenis rumput yang giat membiak di halaman rumah adalah herba,  sangat terkejut dan terus rasa nak share dengan korang.  Boleh la lepas ni cuba2 makan..tapi pastikan rumput yg betul ya, kalau salah nanti jadi racun pulak..huhu
Infor ni aku dapat dari Kelab Mari Makan Ulam di FB GROUP. > Kelab Mari Makan Ulam



Info dari : Sara Saad

Terkejutkan?
Ara songsang atau rumput israel atau Chinese Violets atau nama saintifiknya adalah nama Justicia Gangetica yang Acanthaceae .

Banyak tumbuh-tumbuhan ini di keliling rumah terutamanya di dalam pasu2 pokok bunga saya . Tumbuhan ini tumbuh meliar dan saya selalu cabut utk membuangnya . Tumbuhan ini sangat invasive.

Terima kasih kepada kawan saya dari Thailand Krit Jug, melalui Krit Jug saya mendapat tahu pokok ini adalah sejenis herba dan boleh dimakan/dibuat sayur. Sayur ini boleh di goreng dengan udang atau bebola ikan dan sayur ini sangat lazat mengikut Krit Jug .

Manfaat herba ini : untu…

FREE 3 DAYS TRIAL Robot Fesbuk : Naikkan Iklan

Image
Assalammualaikum, :)
Hai peniaga tegar FB, korang dah try trial ROBOT FESBUK? amacam, cool x?  Meh share korang punya review di komen. 
Dibawah adalah testimoni dari pengguna Robot Fesbuk :








Apa lagi tunggu, jom lah try trial ni, tak rugi...FREE tuuu

Jangan risau, nanti korang akan di ajar step by step untuk guna software ni, sangat mudah.
Yang bestnya, iklan korang nanti sentiasa menjadi perhatian orang ramai.

Nahhh...cara buat iklan pun mudah, semua jadi mudah. So, apa salahnya mencuba, ye tak? :)

Klik Sini >> Robot Fesbuk

Entry Berkaitan : Teknik Software Mudah Naikkan Post Iklan di FB GROUP

Teknik Software Mudah Naikkan Post Iklan di FB GROUP

Image
Assalammualaikum, :)

Nak share dengan korang teknik untuk sentiasa upkan iklan di FB GROUP. Seriously menjadi sebab aku dah try trial dia..memang iklan aku sentiasa up dan menjadi perhatian di group.:)

Yang bestnya teknik ni siap kita boleh :
✔ SCHEDULING
✔ EASY BUMP & DELETE
✔ IMPORTING TARGET
✔ POST TEMPLATE
✔ AUTO WAKE UP
✔ SUPPORT MULTI USER

Sangat2 memudahkan kerja kita, so x payah dah duduk 24jam depan pc..hehe~

Korang boleh try dulu trial secara PERCUMA, kalau rasa berbaloi, cuba lah...kalau taknak...rugi lah...PERCUMA kan..:)

Bagi yang nak cuba teknik/software ni klik : Robot Fesbuk



Nah, tunggu apa lagi? Jom la try : ROBOT FESBUK


Beriklan di Google

Image
Assalammualaikum..:)
Khusus untuk para peniaga, Pernah tak nampak iklan di Google?  Kalau ya, apa kata korang try beriklan di sana, InsyaALLAH hasilnya memberangsangkan tanpa perlukan kos yang tinggi kalau kena caranya.

Hasil apabila beriklan di Google :


Kenapa beriklan di Google? Cuba anda ambik masa sekejap, biasanya jika anda mencari barang yang hendak dibeli.  Di mana anda cari info? Google bukan? 
Nah, itu baru anda sendiri, kalau dilihat dari segi undian pula ternyata tiada enjin carian dapat mencabar Google.  Sehingga Oktober 2014, Google memegang pasaran enjin carian sehingga 89% untuk seluruh dunia! So, di situ peluang cerah untuk bisnes anda maju dan lebih dikenali! 

Ingin ketahui lebih lanjut mengenai Google Adwords? JOM Belajar dari Sifu Adwords..2 hari penuh kami akan ajar:Rahsia setup ads terbaikTips ranking TINGGI, tapi kos RENDAHTendang pesaing ke tepi, anda kat atasCantikkan ADS untuk naikkan clickNaikkan CTR tanpa perlu susah payahPolisi Adwords ni mudah jika anda b…