Posts

Showing posts from May, 2015

REVIEW : Buku Mudahnya Menjemput Rezeki

Image
Assalammualaikum, :)
Apa khabar?  Pernah tak dengar tentang buku Mudahnya Menjemput Rezeki karangan Ustaz Fathuri Salehuddin?

Sejak tahun 2014, aku menjadi pembaca setia kepada buku ini,walaupun berulang kali baca,  aku tak bosan. Banyak ilmu & pengajarannya.
Aku ingat lagi sebelum menjelma nya Ramadhan 2014, keadaan kewangan aku dan suami sangat2 teruk, sehingga aku dilema, kenapa sales jatuh, kenapa dah buat soft-selling, hard selling pun xde yang nak membeli & menggunakan servis @ produk yang aku tawarkan. Aku buntu..
Suami masih dengan kerjanya, pergi kerja jam 10 pagi, balik 10 malam.  Gaji? Cukup-cukup makan..saving? langsung xde.
Akhirnya aku mula mengoogle, "teknik tarik rezeki", "cara pikat hati customer" dan pelbagai lagi. Argghh..semua sama je! Aku buat ape pun tak jadi, sampai aku frust, dah la time tu aku pregnant, memang stress amat.
Kemudian, aku terjumpa buku ni di Facebook, ada hamba Allah share berkenaan buku ni, aku tertarik, sakan teru…

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

Image
Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

{ Click banner di atas untuk sertai }
Hadiah : RM50 Cash x 10 pemenang
Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015

Syarat-syarat wajib :
1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur
2. Follow blog :
akupenghibur.com, shamieraosment, sayidahnapisah, miminadam, bahejabella, kakitravelkhairuddin, papaglamz, enyabdullah, eryati, azirahman.com, shahira
3. Like Fanpage :


4. Follow instagram :
@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72


Segmen Cash RM 500 by akupenghibur.com di sponsor oleh shamieraosment, sayidahnapisah, miminadam, bahejabella, kakitravelkhairudin, papaglamz, enyabdullah, eryati, azirahman.com dan shahira
** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com

3 IDEA BISNES DARI RUMAH

Image
Assalammualaikum, :)
Oleh kerana keadaan ekonomi sekarang yang semakin merudum nampak gayanya,  aku dengan senang hati ingin berkongsi beberapa idea bisnes yg mungkin boleh  menjadi side income bagi korang..


1. Masak dari rumah, packing pastu buat delivery.

Jalan Cerita :  Semah terer masak Chicken Chop, Semah ambik gambar Chicken Chop lawa2 letak contact number sekali bagitau yang Semah ambik tempahan untuk Chicken Chop delivery di kawasan berdekatan.

Pemasaran : Promo di FB Profile, instagram, group whatsapp, FB Group kawasan perumahan.

2. Buat servis buang sampah- Khas untuk mereka yang duduk Apartment/Flat

Masalah :  Untuk penduduk Apartment/Flat mereka perlu membuang sampah di tempat yang di sediakan yang mana memerlukan mereka turun naik tangga/lif untuk buang sampah, dan ianya leceh! Bukan macam rumah teres/banglo..g je depan rumah terus boleh buang. 

Pemasaran: Offer servis buang sampah, contoh nya aku pernah kongsikan di artikel ini : SIDE INCOME : Bagi anda yg duduk FLAT/APA…

Menulis dari hati

Image
Assalammualaikum..☺
Menjadi tabiat aku untuk singgah ke page Mudahnya Menjemput Rezeki setiap hari, baru-baru ini, ustaz Fathuri banyak kongsikan hal-hal menulis, menjadi penulis dan sebagainya.
Bagaimana mahu orang membaca tulisan kita secara berterusan? Caranya dengan menulis sesuatu yang lahir dari hati.
Bahkan aku, bagaimana nak menulis dari hati... Seharian aku ambik masa fikir untuk menulis apa pada entri kali ini..huhu
Kebiasaannya kawan-kawan menulis entri tu mendapat ilham dari mana ya? Kongsikan boleh? 
Salam jumaat. ❤❤❤

BORONG TUDUNG MURAH

Image
Assalammualaikum..:)
Tak tau kat mana nak borong tudung? meh baca nih.. Ada banyak tau tudung yang Puan Merah ni jual...
Ni salah satunya :

BORONG INSTANT SHAWL DUA MUKA & BANYAK LAGI JENIS TUDUNG/SHAWL
=================
Bawal Hoodie yang kini baru keluar pasaran dan sudah mempunyai permintaan yang sangat tinggi!

Uniknya Instant Shawl :
* Kain Jenis Chiffon
* Pelbagai Pilihan Warna menarik
* Menampakkan si pemakai tampil MEWAH!
* Mudah dan kemas!
* FREE POSTAGE!
Harga Runcit : RM25 free post
Borong dengan HARGA yang sangat MURAH!

Jana Pendapatan melaluinya atau boleh juga digunakan sendiri, ^_^ *warna adalah Random
Berminat?
CALL/WHATSAPP :
012-595 7880 (Sue) @ PM di :  Puan Merah

FOLLOW BLOG PUAN MERAH