Posts

Showing posts from June, 2015

ONLINE : Teknik dapatkan Wang anda semula jika ditipu oleh Seller/Buyer

Image
Assalammualaikum, :)Yang ni aku jumpa di satu group FB, dan diolah mengikut kehendak aku, hehe, harap bermanfaat.
Hari ini aku nak share cara untuk mendapatkan duit apabila buyer di tipu melalui transaksi online. Senang saje dan dengan menggunakan cara ini, InsyaALLAH anda akan dapat balik wang anda...


Langkah-Langkah seperti berikut :

1. JANGAN UPDATE DI FACEBOOK PROFILE @ GROUP
- Korang update la macam mana sekalipun, takkan dapat duit tu balik punya...dapat simpati tu mungkin la.

2. Buat REPORT POLIS 
- Dalam report ni tak payah nak cakap banyak.

3. Nyatakan dalam REPORT POLIS yang anda salah masukkan wang ke akaun yang salah.
- Contoh macam ni : Saya telah memasukkan wang ke akaun yang salah, report ini bertujuan untuk rujukan pihak bank.
- REPORT ni penting untuk rujukan bank, kalau tak, bank takkan layan.

Ramai yang tanya, boleh ke macam ni? Sebab saya yang bank in bukan salah sesiapa.
Jawapan : PASTI BOLEH, kalau orang salah bank in RM20,000 ke akaun kamu, kamu ingat tak payah pu…

Guru FB Marketing yg saya Rekemen pada anda. :)

Image
Assalammualaikum , :)
Kepada peniaga di luar sana yang baru nak berniaga @ nak menaikkan sales dengan teknik2 rahsia yang hanya otai2 je tau, aku dengan senang hati rekemen kat korang untuk belajar @ follow rapat2 dengan otai2 di bawah :

1. Sifu Wan Mus - Google
1. SifuFBads - Jamal
2. Firdaus Azizi
3. Faisal Abdullah 
4. Bukhari Ramli
5. Ainon Abs
6. Aqif Azizan
 dan banyak lagi, tak tersenarai, tapi yang ni antara yg top bagi aku.



oh, dengar khabar, sifu Firdaus Azizi ada buat panduan Cara Mulakan Bisnes Di Facebook & Cara Mudah Guna Power Editor, aku dah usha dah, bagi aku modul2 yang di sediakan tu cukup untuk newbie dan bagi yg nak naikkan sales. Cer korang check modul2 kat bawah :

Modul Cara Mulakan Bisnes di Facebook :
Cara Bina Page Yang Boleh Menghasilkan Jualan - Kena tahu nak letak nama page yg sesuai, branding tu penting kalau nak produk dikenali. :)Cara Kaji Fans Menggunakan Page Insight - Fans mesti yg berkualiti, sebab kalau likes banyak pun tapi fans bukan yg targeted x…

Stalk Aku ke?

Image
Assalammualaikum..:)
Chewahh..perasan pulak i, macam ade peminat dalam diam pulak..haha..
Actually, aku baru je check Rate Ads kat salah satu pusat untuk earning money dari blog,
korang yang jadi blogger ni mesti tau la kan... Tup tup bila check tengok ade orang search nama aku 'Yan Saflina'. 
Gerun jugak aih orang stalk kita, ntah apa-apa nak buat nya pun kita tak tau...

Hmm..motif apa ya nak stalk tentang aku? Apa-apa la janji kau bahagia..:D
P/S : Lusa dah nak Ramadhan, Selamat Berpuasa! :) Semoga ALLAH merahmati kita semua, insyaALLAH.




Bercuti di Kuantan & Pekan, Pahang. :)

Image
Assalammualaikum...:)
Korang cuti sekolah yang lepas pergi holiday ke mana?  Aku & family sekadar bercuti di Pahang itu pun sebab pak & mak mentua aku ajak join sekali, lagipun dah lama x menjenguk kampung halaman suami walaupun tak lah kampung sangat... sebab duk tengah bandar..hahaha..
First day kitorang sampai di Pekan, Pahang, kitorang menginap di Hotel AnCasa Pekan.  Actually first time aku tau ada hotel nama AnCasa..haha.. walhal hotel ni banyak branch di Negara kita. (̶◉͛‿◉̶)
Review Hotel AnCasa Pekan, Pahang. Sewaktu menjejakkan kaki di muka pintu Hotel, kami di sambut oleh abang penyambut tetamu dengan senyuman yang sangat manis, chewaahh...terasa macam VIP pulak. (❛‿❛✿̶̥̥)
Bilik yang kami pilih untuk bermalam di sana ialah : Deluxe Premier Twin
 Agak2 kalau review ni boleh tak next time dapat free bilik untuk semalam?  keh keh keh  
Bilik besar, Bathroom pun ye, kitorang 5 beranak masuk dalam bath tub semua, hameekkk..haha
Permata hati tengah relax..ye penat ye sw…

Teknik Borong terus dari China melalui Online - Minima Order satu UNIT!

Image
Assalammualaikum..:) 


Rakan saya mula mengimport produk dari China sejak tahun 2009 yang mana masa tu saya masih lagi student dan tak pernah pergi pun ke China. Semuanya dia lakukan carian di Internet sahaja.

Tahun 2012 baru dia berpeluang pergi sendiri kesana. Ini bermaknya, 3 tahun dia dah pun mula beli barang terus dari sana, tanpa pergi kesana pun.

Ramai orang kata susah, tapi sebenarnya tak pun, sebab ada banyak tempat atau web yang kita mudah berkomunikasi atau mudah kita berurusan dengan mereka sebab ada yang menggunakan Bahasa Ingggeris sebagai bahasa pengantaraan.

Tapi kebanyakkan web berbahasa inggeris ini, harganya sedikit mahal kerana rata-rata mereka memang menjual untuk pasaran luar, jadi harga yang mereka letakkan memang harga jualan produk tersebut. Jadi, kena pandai-pandai tawar lah untuk dapat harga rendah atau borong.

Tapi sebenar, ada satu lubuk atau satu port yang mana hargaproduk dalam tu jauh lebih rendah, kerana web tersebut asalkan diwujudk…