Posts

Showing posts from November, 2015

BATA WAREHOUSE SALE!!

Image
ALAMAT : BATA FACTORY, JALAN KAPAR KLANG, SELANGOR TARIKH : 26 NOVEMBER-6 DISEMBER 2015
Pakat-pakat la datang..:D




Rebut Wang Tunai RM310 by Syira Lokman"

Image
Wang tunai RM50 x1 [nfariza]

Wang tunai RM30 x1 [gnor.gnur]
Wang tunai RM30 x1 [mohdkhizrul]
Wang tunai RM10 x3 [MG]

Wang tunai RM20 x1 [nurfuzie]
Wang tunai RM20 x1[mieyraelyani]
Wang tunai RM20 x1 [norafidah]
Wang tunai RM10 x2 [aeinna.musaii]

Wang tunai RM10 x1 [Fa Sham]
Wang tunai RM10 x1 [Na Mie]
Wang tunai RM10 x1 [ikazulaikh]Wang tunai RM10 x1 [siti.meriam]
Wang tunai RM10 x1 [Kyle Kesha]
Wang tunai RM10 x1 [nieyl]
Wang tunai RM10 x1 [nona]
Wang tunai RM10 x1 [radhia]
Wang tunai RM10 x1 [YanSaflina]



BONUS !!Tapak Iklan free selama sebulan x1 [SyiraLokman]
Buku Serenity x1[SyiraLokman]
*new* Voucher Craft untuk 10 peserta terawal [ikazulaikh]



(TOP REFERRAL)*new* Wang tunai RM20 x1 [imtiyaztravel]

Pemilihan pemenang : pemilihan 100% secara random oleh Syira sendiri (penganjur) :)

Segmen Blogwaking dan Tambah Followers bersama Impiana Cik Yanie"

Image
Jom join segmen ni, kot-kot bertuah boleh la menang hadiah misteri..hehe..:D

Jangan buang barangan Elektrik yang Rosak?Kenapa?

Image
Assalammualaikum? :)
Korang ada tak barangan elektrik yang rosak? Nak baiki tapi kos macam lebih kurang harga beli baru, Nak buang tapi rasa macam membazir la pulak kan..emm, pernah tak alami masalah ni? 
Kalau Ya, Nah, ni jalan penyelesaian untuk korang.
Korang boleh jualkan barangan elektrik korang yang tu kepada Syarikat T-Pot Group, aku jumpa website dorang tadi, bila godek2 tu, aku terjumpa tagline dorang  "Turn Your E-WASTE into CASH, Think recycle, think T-POT "  dan aku was like, eh cash eh duit..hahaha!
Barangan apa yang T-POT nak recycle dan beli?
Dorang ni beli barangan yang macam dalam gambar ni, tapi taklah barang-barang tu je, ada jugak barangan lain yang dorang akan beli, so, kalau nak make sure, kena la call dorang dulu eh. :)


Electronic Industrial scrap :
•  Scrap Semiconductors
•  Scrap Printed Circuit Boards
•  Other Electronic and Electrical Scrap Components / Parts

Eh, aku ada blender rosak, ada laptop rosak, ada printer rosak..em..extension cord pun ro…

2nd GiftAway By Starlavenderluna

Image
Jom join Giveaway dari Starlavenderluna ni, simple sangat syarat nya. Rugi oi tak join..haha..:D

Resepi Ikan Bakar

Image
Assalammualaikum..:)

Saja aku post entry ni supaya tak lupa ingatan.

Awal-awal lagi suami aku dah pesan suruh aku mark resepi ni sebab dia nak aku masak lagi ikan bakar guna resepi ni, [eleh..kitew masak sedap lettewww..].

Sebelum ni aku pernah buat nasi lemak dengan sambal yang super sedap hasil carian resepi di google, tapi resepi tu aku dah hilang..hehe, sebab tu la, bila ada je makanan yang aku masak sedap gila [ehem!], suami aku suruh save resepi..:)

Ok..di bawah adalah resepi ikan bakar yang aku guna cuma aku ada lah tambah sikit bahannya..hehe



Resepi Ikan Bakar :
Sumber Resepi : Airtangan Cik Siti

Untuk 3 ekor ikan kembung.

Bahan2 kisar/tumbuk:
10 biji cili kering (atau ikut citarasa)
5 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
2 batang serai
1 inci kunyit hidup [aku guna serbuk kunyit je..hehe]
++Aku tambah belacan bakar besar jari kelingking..
Garam & sedikit gula (optional)
Air asam jawa
1/2 sehelai daun kunyit - diracik halus [Aku tak letak sebab takde stok]
Minyak untuk me…

Petua Hilangkan Tahi Lalat pada Baju

Image
Kekadang baju ada tahi lalat ni tak boleh kita nak elakkan, lagi2 la sekarang ni musim hujan..hmm
PETUA HILANG TAHI LALAT :Campurkan secawan cuka dengan setengah baldi air. Rendam pakaian yang bertahi lalat ke dalam air cuka tersebut semalaman. Keesokannya cuci dengan sabun atau detergen seperti biasa dan jemur hingga kering.

Shah Alam Royal Teater : JUARA PARODI

Image
Assalammualaikum..:)
Semalam ade tak sesiapa yang tengok JUARA PARODI di Shah Alam Royal Teater? Kalau ade, jom kita sep sikit! hehe..sebab semalam aku pun ada di sana bersama dengan mama, daddy dan adik2 aku.


Apa itu JUARA PARODI?
Dengan tagline : Tukar Satu ‘Line’,Lagu Jadi Lain.
Rancangan ni mengabungkan komedi dan nyanyian yang mana, lirik lagu di ubah menjadi lawak.

So, pendapat tentang JUARA PARODI?
Ehem! bagi aku ianya menarik sebab tak pernah lagi aku jumpa rancangan yang bertemakan macam ni. So, TERBAIK untuk Afdlin Shauki sebabmencetuskan idea JUARA PARODI. Tania tania..beribu-ribu tania...hee~

Antara artis yang join JUARA PARODI, mana feveret korang?
Kalau korang tanya aku, takde sorang pun yang aku minat..haha


Untuk episod pertama malam tadi, aku suka lagu yang diparodikan oleh Black & Achey a.k.a Black Dot Chey. Kipidap, dongibab! hehe

DIY : Imej Baru Perabot Lama

Image
 ==========================

 ==========================

  ==========================

 ==========================
==========================
==========================

 ==========================


Sumber : Home Deco - Design And Tips

Mudah : Cara membentuk roti

Image
GAMBAR SAHAJA
 =============================================  ============================================  ============================================  ============================================
  =============================================

Giveaway Mek Cun

Image
Jom join Giveaway Mek Cun ni, senang je syarat2, tak renyah pun..:D
HADIAH  RM5 Topup x2  RM10 topup x 1 1 Header blog & 3 template bloglist Cash RM30 1 Pemenang 1 Vector potrait /1 illustrasi kartun 1 herbal blend multi-purpose cream dari Shaklee 1 topup RM10 Menarik kan?  Berminat nak join? Klik Banner di atas atau klik sini >> Giveaway Mek Cun