Posts

Showing posts from December, 2015

Followers Blog Berkurang dari 1093 ke 1066

Image
Assalammualaikum..

Sedihnya!! Terasa Forever alone pulak nak berblogging..hahaha


Sebab semalam aku perasan followers blog berkurangan tapi sikit je kurang nye, tapi hari ni, dah melampau pulak sampai berpuluh-puluh hilang, takkan la blogger unfollow serentak blog aku ni..Pelik aih..


hm hm hm


Keluar Akaun 2 KWSP untuk BELI RUMAH

Image
Assalammualaikum..
Harap info ini membantu bagi korang yang nak memiliki rumah,  tapi duit deposit tak cukup. :)
Untuk korang yang mengalami masalah tak tahu nak beli rumah kat mana dengan bajet korang tu, boleh terus PM/WHATSAPP : 017-6119716 [Yan] @  Boleh follow ilmu hartanah di Fanpage ; Industri Hartanah

PANDUAN LENGKAP PENGELUARAN WANG KWSP UNTUK MEMBELI RUMAH
=======================
Tujuan Pengeluaran
• Pengeluaran ini membolehkan ahli mengeluarkan simpanan Akaun 2 untuk membiayai pembelian sebuah rumah.
• Pengeluaran untuk membeli rumah kedua dibenarkan setelah rumah pertama dijual atau berlaku pelupusan pemilikan.
Pelupusan Pemilikan
bermaksud 'hilang pemilikan ke atas rumah pertama yang dimiliki melalui pengeluaran KWSP sebelum ini' atas sebab rumah tersebut dilelong, penyerahan harta melalui perintah mahkamah, pindah milik atas dasar kasih sayang, rumah musnah akibat bencana alam atau kebakaran, projek rumah terbengkalai atau pembatalan pembelian rumah.
KEL…

Malas Bertanya buruk akibatnya

Image
Viral kes ini di Facebook, si pemunya akaun dah deactived dah, aku pun tak nak lah mention nama dia kat sini.

Dan ada doktor yang bertauliah telah menjawab tohmahan yang dilemparkan, boleh refer posting tu kat sini >> JAWAPAN Sentap dari Doktor untuk Puan MXXXX BXXXXX

Komen aku : Bagi aku yang tak tahu medical term ke apa jahitan bagai memang aku akan melatah dengan isu ni sebab aku TAK TAHU. Dan di sebabkan aku tak tahu, aku mungkin akan viralkan gambar ni dan jugak sokong penyataan dalam gambar ni..hahaha

TAPI disebabkan aku bukan lah jenis orang yang suka nak terus tekan button SHARE, so, Alhamdulillah aku tak lah terjebak dalam penyebaran benda yang salah..hahaha

So, kesimpulan dia, silalah cari ilmu dulu dan jangan rajin sangat nak tekan button SHARE tu..s Jangan terus hentam keromo..naya oi


Pencarian Blog Terkemas 2015!

Image
Hi Guys! Om buat lagi segmen. Nak tahu Apa yang lain? Mari kita check apa yang lain.
Click Gambar untuk Join Tau!!

Pencarian Blog Terkemas 2015 aku adakan untuk mencari blog yang paling paling sangat kemas. Kemas dan cantik, sedap mata memandang bila jengah belog korang. Sambil sambil tu boleh promote belog korang dan juga blogwalking sesama blogger.

Haaa apa tunggu lagi, jom join. Hadiah adalah rahsia, Goodluck!
Tag : Industri Hartanah

Nak Idea untuk buat Entry di Blog? Jom Baca ni..

Image
Assalammualaikum...
First sekali, aku nak bagitau yang Idea ni mungkin bagi korang tak sememeh.. [eh sememeh tu mende?haha..aku pun tak tau]
Ok, untuk korang yang selalu sangat kekeringan idea untuk tulis apa di blog korang, aku sarankan korang ikut teknik aku ni :)


TIPS 1 :
==============================
Buat isi blog berdasarkan soalan-soalan yang aku kemukakan di bawah, pilih satu je tau, jangan semua, kang serabut..haha tajuk tu buatlah yang berkaitan yeee:
==========================

Tadi, lepas breakfast/lunch/dinner korang makan apa? Kat Mana? Kenapa makan kat situ? Harga mahal murah? Alamat ada tak? Gambar?Hari ni, korang sihat tak? Kalau tak sihat, bagitau kenapa tak sihat, demam? Demam sebab apa? Bila korang demam? Apa nasihat?Hari ni apa program? Kat mana program tu berlangsung? Program yang korang buat tu berbayar tak? Alamat ada tak? Gambar? Dengan siapa korang pergi? Naik apa?Macam mana korang tambah income? Tips and trik? Ada link tak? Buat secara offline ke online? Kora…

CERITA SERAM GUNA TOILET RUMAH MEMBER LAMA

Image
Camni ceritanya, hujung minggu tu, aku kena outstation kat Negeri Q*****S. Kebetulan, rumah member zaman kolej aku dulu duduk kat sana, so, aku planning nak bermalam la rumah dia barang sehari dua, lagipun kitorang dah lama tak lepak sama.

Member aku ni dah beristeri dan ada anak dua orang. Namanya Zaimo [Bukan nama sebenar]. Aku je tak beristeri lagi, hehe

Bila dah sampai rumah member aku ni, sakan la kitorang berpeluk bagai, rindu kottt...sebab dah lama gila tak jumpa, tapi, aku bukan gay woi! ahaha

Rumah Zaimo serius lawa dengan berkonsepkan Moden Kontemporari, Pandai dorang suami isteri deko rumah, puji aku dalam hati, hehe

Belum sempat apa-apa..tiba-tiba..

Ishhh..rasa nak terkencing pulak, dah lama aku menahan nak kencing masa drive kat HIGHWAY tadi, nak singgah seram pulak sebab sekarang macam-macam kes, dah la aku sorang2 je.

So, aku pun mintak la kebenaran ngan Zaimo nak kencing kat toilet rumah dia. Zaimo pun ok je.
Bila masuk toilet dia, aku macam "e…