Posts

Showing posts from 2018

Review : Kampung Jaya Bakti, Bercuti di Kuching

Image
Assalammualaikum, so harini nak review Kampung Jaya Bakti. Apa yang menarik ialah di sekitar perkampungan ini terdapat banyak tempat pelancongan yang boleh anda pergi untuk menghabis cuti di hujung minggu. So, jom cekidout! :)

Kampung Jaya Bakti ini terletak di Kuching, Sarawak. Berhampiran dengan Feri Rambungan yang menghubungkan laluan Kuching dan Lundu.

Mula di kenali ramai apabila wujudnya Jantayu Strawberry Farm. Ya! Ada Strawberry Farm di Kuching! Dah macam di Cameron Highland je. huhu

1.Jantayu Strawberry Farm.
- Boleh tengok pokok-pokok strawberry.
- Pelbagai menu makanan dan minuman berasaskan Strawberry.
- Tapai Nasi Sarawak pun ada di sana. Sedap! Pengemar tapai pasti suka.

Entrance Fee :
Adult = RM4
School Student = RM2
Children (1-6years) = FREE

Dengan entrance fee ini, anda dapat rebat half dari harga tiket untuk pembelian makanan/minuman. Jimat kan? :)

Sumber gambar : FB : Jantayu Strawberry Farm



2. Memancing dan Menyewa Bot/Kapal Laut
Ha, lepas je melawat ke Jantayu S…

Review : Trip ke Pulau Pangkor

Image
Assalammualaikum..:)

Actually, trip ke Pulau Pangkor ni tahun lepas punya cerita. Hahaha!
Aku baru terasa nak update. tetiba harini bosan, so update la blog yg bersawang ni. hehe

Trip ke Pulau Pangkor ni bukan percutian yang di rancang, sebab masa tu kami ada site visit kat Kilang di Perak so plan bermalam sehari kat mana-mana hotel di Perak. Tapi last minute plan, dah alang-alang tu terlangkah panjang la kaki ke Pulau Pangkor. haha..husband aku la, dia suka buat unexpected plan ni. Dah la baju mandi apa tak ready, memang pergi dengan lenggang la..huhu

So, kami masuk dan parking yang di sediakan di Marina Island, rate harga parking, kitorang ambik yg covered parking sebab rasa macam lebih terjaga..lagipun murah sebab kami pergi weekday... hehe :
Hourly Rate (normal day) (non-covered) :RM0.70/hourFixed Daily Rate (covered parking) :RM 15 – RM20/entry/(calender day)Fixed Daily Rate (peak) :RM 20 – RM30/entry/(calendar day) Dah siap parking, pergi ke Kaunter Ticketing untuk naik feri ke P…

ATASI MASALAH LANTAI BOCOR

Image