Posts

Showing posts from September, 2018

Review : Trip ke Pulau Pangkor

Image
Assalammualaikum..:)

Actually, trip ke Pulau Pangkor ni tahun lepas punya cerita. Hahaha!
Aku baru terasa nak update. tetiba harini bosan, so update la blog yg bersawang ni. hehe

Trip ke Pulau Pangkor ni bukan percutian yang di rancang, sebab masa tu kami ada site visit kat Kilang di Perak so plan bermalam sehari kat mana-mana hotel di Perak. Tapi last minute plan, dah alang-alang tu terlangkah panjang la kaki ke Pulau Pangkor. haha..husband aku la, dia suka buat unexpected plan ni. Dah la baju mandi apa tak ready, memang pergi dengan lenggang la..huhu

So, kami masuk dan parking yang di sediakan di Marina Island, rate harga parking, kitorang ambik yg covered parking sebab rasa macam lebih terjaga..lagipun murah sebab kami pergi weekday... hehe :
Hourly Rate (normal day) (non-covered) :RM0.70/hourFixed Daily Rate (covered parking) :RM 15 – RM20/entry/(calender day)Fixed Daily Rate (peak) :RM 20 – RM30/entry/(calendar day) Dah siap parking, pergi ke Kaunter Ticketing untuk naik feri ke P…