Posts

Showing posts with the label selangor

PERCUTIAN BAJET : Paya Indah Wetland,Selangor

Image
Untuk cuti sekolah ini, aku sarankan ibu bapa yang inginkan percutian bajet, boleh mengunjungi Paya Indah Wetland, tapi sebelum tu, kena call dulu staff kat sana untuk make sure aktiviti apa je ada untuk hari yang korang nak pergi. :)

Jom cekidout gambar-gambar di Paya Indah Wetland - semua ihsan Google.com





Tiket Masuk : PERCUMA (Dibuka setiap hari)

Antara aktiviti yang disediakan untuk kemudahan pengunjung adalah : 1. Berbasikal - Boleh sewa basikal 2. Tapak Perkelahan ditepi tasik 3. Melihat binatang yg hidup secara bebas burung merak, landak, memerang dan kongkang. 4. Boleh melihat Buaya dan Hippo di kolam yang luas. 5. Barbeque 6. Berkayak dan menaiki Paddle Boat 7. Memancing - Boleh sewa joran (Umpan sendiri) 8. Aktiviti Jungle Tracking 9. Chalet - Untuk penginapan 10. Menara Tinjau - 5 tingkat
Lagi tempat menarik dikunjungi : Tempat Bercuti Menarik Bersama Anak-Anak Di Malaysia
Tel: +603-87687616
Fax: +603-87688424
Email: piw@wildlife.gov.my