Posts

Bidaan bermula dari RM5! Betol ke?

Image
ouh...kali ni aku terfikir nak melancarkan lagi bisnes dengan membuka bidaan serendah dari RM5....
barang2 yg aku nak bukak bidaan setakat ni ade dua je....nanti2 aku buat lagi kalau ade rezeki lebih yekkk....
ehem! nak citer sikit pasal biz aku...esok aku nak pos barang yg customer order...ade yg order ATM machine, E-cigarette...n nak buat C.O.D kek lapis....woahhh!!...kesian encik pengepos aku...:)
ok2..balek kepada barangan yg aku buat bidaan tadi....







Kamera Film Plastik! cOOL giLA!

Image
terjumpa barangan unik! woahhh! gempak gila aplikasi dia....
Shooting LOMO Style, hidden corners, sharp, fantastic visual impact!
 A double-lens reflex 35mm camera

Harga : RM60 sahaja! 




Boleh g ke page : Business Berjaya Online  kalau berminat yekkk...:D

Jadik Business Woman Memang cool!!

Bismillah....

pengalaman pertama meniaga...huhu...^^ aku ingat lagi..awal2 aku bukak bisnes online ni...aku mmg xde modal... aku mulakan dengan buat dropship dari rakan2 bisnes yang lain... maksudnya..aku just promot..then dorang yg akan yg akan buat semua..
walaupun komisen xlah seberapa..tp aku cuba bertahan...lagipun perniagaan aku x sampai sebulan lagi... then lepas je beberapa minggu berbisnes...dengan duit komisen yg ada... aku mula melebarkan bisnes aku dengan memborong barang2... pada mula nya mmg susah nak carik supplier yg boleh bagi harga yg best.... tp di sebabkan ada pertolongan dari si dia.... kesemua urusan aku menjadi senang..heheh..thx dear...love2..:D
minggu pertama memulakan bisnes dengan modal sendiri..mmg banyak dugaannya... ye la,customer tu manusia..macam2 la perangai yg kite kene layan...hoho..sabar ja la... kalau x sabar...bisnes x menjadi..ye tak?..:)
pastu2...aku offer kat member2 yg nak buat dropship...so far alhamdulillah..dapat responl ade r dalam berbel…

DROPSHIP : business tanpa modal

Image
[PENGAMBILAN DROPSHIP DITUTUP]
uh uh...dah lame x pos..ni sume gara2 internet yg berjalan bagaikan kura2....=="
okeh...terus kepada tajuk...aku nak carik sape2 yg berminat nak jadi agen dropship utk biz aku.... tanpa modal pun da boleh terus jadi agen aku...simple kan?
lagi bez,setiap item yg korang jual aku akan bagi rm5...korang leh mark up harga sendiri...tp xyah la mahal sangat..kang xde plak customer yg nak beli...^^
actually dulu pun aku buat gak dropship ni...so far,alhamdulillah..bisnes aku berjalan lancar....then aku leh bukak bisnes sendiri tanpa perlu jadi dropship lagi...:D
okeh..barang2 yg aku nak jadikan dropship adalah.......jeng2...che! bleh tengok gambar kat bawah....







and last skali adalah ACTIVATION KEY KASPERKY...yg aku jual ni genuine ok!..:D

ok..to sape2 berminat..leh la pm aku or comment kat sini..:)
Sepanjang malam aku dok fikir..nak tambah barang ape ehhh utk bisnes..hmmm... last2 aku dapat idea buat gift set utk yg tersayang ni....huhu mcm2 aku dok fikir..nak buat ape,nak letak ape... last2 pilihan paling cool adalah letak kad ucapan ngn frame.. n satu benda yang akn jadi benda  yang utama... yg frame tu,,,customer bagi gambar..aku cuci then aku akan framekan... utk kad pulak,,,dorang bagi ucapan..aku tulis..xpun aku taip je gune computer...huhu tu depend ngn customer punye permintaan la... nak kad ape...kad happy birthday ke,greatest dad ke...mcm2 lh... aku utamakan pelanggan punye taste...hohoho
penat jugak nak fikir nak deal ngn supplier... tp aku xnak give up... walaupun bisnes ni awal lagi... dan sudah  berada dalam keadaan yg agak selesa... n aku xnak lah semudah tu terus nak senang lenang je...kan2.... tapi apa pun aku bersyukur...sebab customer percayakan aku..ngee!
nak tengok set2 yang aku jual?meh2 tengok...ade kat sini : Business Berjaya Online
actually nak upload,tap…

Kehidupan mengajar aku erti kematangan...

Alhamdulillah...setelah menempuh pelbagai dugaan... akhirnya kehidupanku kembali tenang dan semakin bahagia dengan adanya dia di sisi... terima kasih ya ALLAH....
dah puas aku menangis sambil meredhai apa yang berlaku sepanjang perjalanan hidup ini... dengan kehadiran si dia yang sentiasa memberi sokongan moral dan mental untuk aku.. aku berjaya sekali lagi berdiri.. tersenyum dengan gurau sendanya... aku bersyukur di pertemukan dengan dia...
setahun mengenali dia,aku bertekad utk mengikat tali pertunangan antara kami... ALHAMDULILLAH..keluarga masing2 setuju... tanggal 21 April 2012... aku sah menjadi tunangan kepada Danial Azarul...




21 DULANG BERBALAS 23 DULANG..(^_^)

Image
pertama sekali...apa perasaan anda setelah bertukar status menjadi tunangan orang? JAWAPAN : EXCITED! dalam mase yang same sangat2 x sangke da jadi tunangan orang yang saya sayang dan cinta..:P
Ucapan anda ? JAWAPAN : first of all, thank ALLAH sbb bagi peluang untuk kami berdua teruskan hubungan untuk ke level ni, insyaALLAH, dengan adanya keberkatan dalam hubungan ni, kitorang akan ke next level pulak kalau sudah sampai masanya...:) n opkoz! thankz to mak 2 bapak sebab mok ikot kamek pun tema kaler! hahahaha! waima susah nak carik paper beg macam kaler yang kamek mok, pendek cita dari A to Z kmk nang mok pink ngan biru n puteh....even sampei ke tapak mangkok pun..hehehe..:P...
to my uncle and aunt,thankz ngan usaha tak orang yang kamek x mintak pun kitak orang berik juak...yang terBAEK gik ya! thank ow! uncle and aunt, nenek serudin ngan nek taib...nang bez la sebab nambah hantaran! menjadikan 23 igek! hehehe...:) to yak azli! thankz to the pelamin! thankz to hantaran yang sangat cante…

Baucar RM50

Yeay! dah dapat baucar buku...RM200!..thx to kerajaan sebab sponsor yer baucar buku nih..:D
*tersenyum girang*

mula2 dapat baucar,aku da plan da nak beli komik...-->>komik cinta<<
tapi,lepas tu aku pk balek...baek aku beli something yang lagi berfaedah daripada tu...
so...aku habis kan RM50 dengan membeli stapler, pen and colour paper!..ups!..aku ade beli buku jugak lah...

Tajuk buku yang aku beli : I love u too! ha! jangan ingat ni novel tau!..ni tentang sketsa rumah tangga...heheheh...*gatal* anyway,buku ni sangat best di baca..sebab cara penulis menyampaikan jalan cerita sangat sempoi tp menggunakan bahasa yg sangat mudah di fahami...:) selain tu, ade jugak hal2 ibadah harian di sentuh..:)
cover buku ni agak jiwang ye..tp nice...so,utk lelaki yg nak beli buku ni,x usah la nak segan2 ye..:P

then satu lagi buku yang aku beli : kartun malaysia : Lat...* yang ni aku xleh nak bagi link sbb x tau nak bagi link ape..heheh...
tp yang pasti buku ni sangat banyak pengajaran dy..bukan se…