Posts

Image
gambar yg di pertaruhkan...klik klik!!


Bidaan bermula dari RM5! Betol ke?

Image
ouh...kali ni aku terfikir nak melancarkan lagi bisnes dengan membuka bidaan serendah dari RM5....
barang2 yg aku nak bukak bidaan setakat ni ade dua je....nanti2 aku buat lagi kalau ade rezeki lebih yekkk....
ehem! nak citer sikit pasal biz aku...esok aku nak pos barang yg customer order...ade yg order ATM machine, E-cigarette...n nak buat C.O.D kek lapis....woahhh!!...kesian encik pengepos aku...:)
ok2..balek kepada barangan yg aku buat bidaan tadi....







Kamera Film Plastik! cOOL giLA!

Image
terjumpa barangan unik! woahhh! gempak gila aplikasi dia....
Shooting LOMO Style, hidden corners, sharp, fantastic visual impact!
 A double-lens reflex 35mm camera

Harga : RM60 sahaja! 




Boleh g ke page : Business Berjaya Online  kalau berminat yekkk...:D

Jadik Business Woman Memang cool!!

Bismillah....

pengalaman pertama meniaga...huhu...^^ aku ingat lagi..awal2 aku bukak bisnes online ni...aku mmg xde modal... aku mulakan dengan buat dropship dari rakan2 bisnes yang lain... maksudnya..aku just promot..then dorang yg akan yg akan buat semua..
walaupun komisen xlah seberapa..tp aku cuba bertahan...lagipun perniagaan aku x sampai sebulan lagi... then lepas je beberapa minggu berbisnes...dengan duit komisen yg ada... aku mula melebarkan bisnes aku dengan memborong barang2... pada mula nya mmg susah nak carik supplier yg boleh bagi harga yg best.... tp di sebabkan ada pertolongan dari si dia.... kesemua urusan aku menjadi senang..heheh..thx dear...love2..:D
minggu pertama memulakan bisnes dengan modal sendiri..mmg banyak dugaannya... ye la,customer tu manusia..macam2 la perangai yg kite kene layan...hoho..sabar ja la... kalau x sabar...bisnes x menjadi..ye tak?..:)
pastu2...aku offer kat member2 yg nak buat dropship...so far alhamdulillah..dapat responl ade r dalam berbel…

DROPSHIP : business tanpa modal

Image
[PENGAMBILAN DROPSHIP DITUTUP]
uh uh...dah lame x pos..ni sume gara2 internet yg berjalan bagaikan kura2....=="
okeh...terus kepada tajuk...aku nak carik sape2 yg berminat nak jadi agen dropship utk biz aku.... tanpa modal pun da boleh terus jadi agen aku...simple kan?
lagi bez,setiap item yg korang jual aku akan bagi rm5...korang leh mark up harga sendiri...tp xyah la mahal sangat..kang xde plak customer yg nak beli...^^
actually dulu pun aku buat gak dropship ni...so far,alhamdulillah..bisnes aku berjalan lancar....then aku leh bukak bisnes sendiri tanpa perlu jadi dropship lagi...:D
okeh..barang2 yg aku nak jadikan dropship adalah.......jeng2...che! bleh tengok gambar kat bawah....







and last skali adalah ACTIVATION KEY KASPERKY...yg aku jual ni genuine ok!..:D

ok..to sape2 berminat..leh la pm aku or comment kat sini..:)
Sepanjang malam aku dok fikir..nak tambah barang ape ehhh utk bisnes..hmmm... last2 aku dapat idea buat gift set utk yg tersayang ni....huhu mcm2 aku dok fikir..nak buat ape,nak letak ape... last2 pilihan paling cool adalah letak kad ucapan ngn frame.. n satu benda yang akn jadi benda  yang utama... yg frame tu,,,customer bagi gambar..aku cuci then aku akan framekan... utk kad pulak,,,dorang bagi ucapan..aku tulis..xpun aku taip je gune computer...huhu tu depend ngn customer punye permintaan la... nak kad ape...kad happy birthday ke,greatest dad ke...mcm2 lh... aku utamakan pelanggan punye taste...hohoho
penat jugak nak fikir nak deal ngn supplier... tp aku xnak give up... walaupun bisnes ni awal lagi... dan sudah  berada dalam keadaan yg agak selesa... n aku xnak lah semudah tu terus nak senang lenang je...kan2.... tapi apa pun aku bersyukur...sebab customer percayakan aku..ngee!
nak tengok set2 yang aku jual?meh2 tengok... ade kat sini : Business Berjaya Online
actually nak upload,tap…

Kehidupan mengajar aku erti kematangan...

Alhamdulillah...setelah menempuh pelbagai dugaan... akhirnya kehidupanku kembali tenang dan semakin bahagia dengan adanya dia di sisi... terima kasih ya ALLAH....
dah puas aku menangis sambil meredhai apa yang berlaku sepanjang perjalanan hidup ini... dengan kehadiran si dia yang sentiasa memberi sokongan moral dan mental untuk aku.. aku berjaya sekali lagi berdiri.. tersenyum dengan gurau sendanya... aku bersyukur di pertemukan dengan dia...
setahun mengenali dia,aku bertekad utk mengikat tali pertunangan antara kami... ALHAMDULILLAH..keluarga masing2 setuju... tanggal 21 April 2012... aku sah menjadi tunangan kepada Danial Azarul...




21 DULANG BERBALAS 23 DULANG..(^_^)

Image
pertama sekali...apa perasaan anda setelah bertukar status menjadi tunangan orang? JAWAPAN : EXCITED! dalam mase yang same sangat2 x sangke da jadi tunangan orang yang saya sayang dan cinta..:P
Ucapan anda ? JAWAPAN : first of all, thank ALLAH sbb bagi peluang untuk kami berdua teruskan hubungan untuk ke level ni, insyaALLAH, dengan adanya keberkatan dalam hubungan ni, kitorang akan ke next level pulak kalau sudah sampai masanya...:) n opkoz! thankz to mak 2 bapak sebab mok ikot kamek pun tema kaler! hahahaha! waima susah nak carik paper beg macam kaler yang kamek mok, pendek cita dari A to Z kmk nang mok pink ngan biru n puteh....even sampei ke tapak mangkok pun..hehehe..:P...
to my uncle and aunt,thankz ngan usaha tak orang yang kamek x mintak pun kitak orang berik juak...yang terBAEK gik ya! thank ow! uncle and aunt, nenek serudin ngan nek taib...nang bez la sebab nambah hantaran! menjadikan 23 igek! hehehe...:) to yak azli! thankz to the pelamin! thankz to hantaran yang sangat cante…

Baucar RM50

Yeay! dah dapat baucar buku...RM200!..thx to kerajaan sebab sponsor yer baucar buku nih..:D
*tersenyum girang*

mula2 dapat baucar,aku da plan da nak beli komik...-->>komik cinta<<
tapi,lepas tu aku pk balek...baek aku beli something yang lagi berfaedah daripada tu...
so...aku habis kan RM50 dengan membeli stapler, pen and colour paper!..ups!..aku ade beli buku jugak lah...

Tajuk buku yang aku beli : I love u too! ha! jangan ingat ni novel tau!..ni tentang sketsa rumah tangga...heheheh...*gatal* anyway,buku ni sangat best di baca..sebab cara penulis menyampaikan jalan cerita sangat sempoi tp menggunakan bahasa yg sangat mudah di fahami...:) selain tu, ade jugak hal2 ibadah harian di sentuh..:)
cover buku ni agak jiwang ye..tp nice...so,utk lelaki yg nak beli buku ni,x usah la nak segan2 ye..:P

then satu lagi buku yang aku beli : kartun malaysia : Lat...* yang ni aku xleh nak bagi link sbb x tau nak bagi link ape..heheh...
tp yang pasti buku ni sangat banyak pengajaran dy..bukan se…

industrial training....=="

halamakka waiii...lame gile dah x update blog...hmmm...

well,skang ni dah jadi LI student...*psst..aku x tau LI tu ape sebenarnye..yang aku tau..aku ni tengah praktikal....ape??banyak keje??..huh!bosan ade lah..huhu..tp best jugak orang x bagi keje kat kite...just takut je ar..mase presentation nanti nak buat present ape an...

ouh ye...hmm...jap ag aku dah berumur 20 taun..mungkin aku dah matang kot lepas berusia 20 tahun..ye r..dulu2 mase umok belas2...buat perangai pun orang tau aku ni muda...almaklum la muke awet muda...macam ROZITA CHE WAN!..wakakaka!!

okeh!untuk kulit yang halus dan mulus dan gebu..amalkan penggunaan madu setiap malam sebelum tido..gune 15 minit ye kat muke..pastu g cuci...ha! jangan x cuci pulak..kang muke tu di ziarah semut...x pasal2 muke korang merah2 kene gigit oleh sekawan semut yang kehausan kemanisan...kah kah kah kah..

dah aku x de mood nak bergurau..aku choww dulu..takut kang orang tengok aku online...terus bagi aku markah rendah utk praktikal!...mmg x mau …

Kad raya version E-kad N video...♥

Image
ini kad raya...ehh...e-card aku kat dy...aku x print cam dy wat..aku just bagi dy melalui html...:)

yang ni pulak video yg dia bagi kat aku..:D
klik ini untuk lihat yaww...

oKEH...sekian tuk kali ni.babai...:P

ini adalah untuk Kelab Rakan Muda Sepang...:)

hari tu saya kan da bagitau yg saya akan curi header daripada blogger2 kan....sebagai cara utk saya menunjukkan contoh2 blog yang menarik kepada semua....:)
so selesai sudah saya punya sesi "Bengkel Buat Blog" yang telah berlangsung di Kelab Rakan Muda Sepang pada hari ini @ ahad...so far so good,mase mule2 present tu..ada la jugak sedikit nervous...tp tu la....sbb ada yang tercinta di situ...so semangat kian membara nih!...wuahahahahaha!!terbaekkk!!!
ok,yg hadir dalam lingkungan 20 ke bawah kalau x silap....sume muda2...aduhaiii...wallaweeeyyyhh!!..terbaek sioot!!..
slide yg dah saya buat sendiri telah pun di bahagikan kepada peserta2 yg hadir,,,,lega la jugak..wewewewewe!!ap yg penting!..mesti la kene sentiasa senyum kpd audience n idea penyampaian yg siottt...erkk??siot??x..maksud saya...idea penyampaian yg sempot!ups!sempoi la...baru la nampak smart!
...ok..yg paling terharu sekali....orang terlupa nama saya!...ouh..=="...kiciwa suda\....:) yg paling bez pulak!...mesti …

Saya curi Header Blogger...sorry..:(

ha!..jangan salah faham dengan tajuk entri saya tu ye...
sini saya nak maklumkan..nanti saya akan buat sesi pengajaran buat blog...

so saya memohon jasa baek blogger2 di malaysia nih...saya nak jadikan blog korang sebagai example tuk org yg bakal di ajar oleh saya ye....so,yang demikian,saya mintak maaf kalau terambik blog korang sebagai example...

tapi percaya lah ye,saya xde intention yg x baek pon...ngegegege~~

*bercakap dengan penuh kesedaran...kepada blog2 blogger yg terambek sebagai example..saya mintak maaf la ye...:)...

sekian...

Mengajar Orang Buat Blog...takut kot!

ha..cam ni citernye...aku telah mendapat offer ye utk mengajar orang buat blog...
agak takut sebenarnye..sebab aku bukan lah taiko dalam bidang blog2 nih...
tapi sebab aku nak belajar ye mengconfidentkan diri di khalayak ramai...
so,aku pun membuat keputusan tuk menerima offer tu....

korang rase aku layak tak mengajar orang buat blog ni??
woi!..bagi r support kat aku....nervous tahap mengeletar lutut nih...errr....

bagi cadangan sikit ap yg aku nak ajar bleh tak???...please...

ok,tarikh aku kene mengajar ni...lagi seminggu dari sekarang...
and lepas tuh..aku kene mengajar pelajar yg umur nye dalam lingkungan 15-30tahun...
gila takut aku oi!...kang ade orang tanye soalan pelik2..
tak ke naya aku...takut...:(....

tapi aku kene buat!chaiyok ye YAN SAFLINA!...

SORRY la ye....tercerita....kisah yg simple tapi sangat bermakna...

di pagi yang mulia ini...aku menyusun 10 jari kepada anda2 yg membaca entri kali ini....maafkan aku andai aku telah membuat salah tanpa aku sedari...aku insan kerdil yg selalu alpa dengan hati2 di sekeliling aku.....sekian...

KISAH SATU PASANGAN...wink wink....

*GIRL bersandar di bahu BOY*

GIRL : Awak....tadikan kawan kepada kawan saya tanye : saya ngan boyfriend saya dah lame ke couple...pastu kawan saya jawab ehhh...dorang x declare pun...tapi dorang tau perasaan masing2....

BOY : owhhh..kenapa kawan kpd kawan awak tu tetiba tanye??

GIRL: ntah...x tanye pulak...hmmm....awak,awak nak ke jadi boyfriend saya??*bergurau

BOY : xnak....*sambil tersenyum...

GIRL: Ye ke xnak??*bergurau lagi...

BOY : nak.....*senyum lagi.....

GIRL : ehhh...saya xnak la awak jadi boyfriend saya....and saya xnak jadi girlfriend awak...*nada serious...

BOY: terdiamm......

GIRL : sbb saya nak awak jadi kawan.....and suami saya.*senyum lagi*...kalau awak jadi boyfriend saya,,,mesti hubungan tu x kekal...saya xnak…

Ini bukan APRIL FOOL tp 1 APRIL...ha amek kau

1 Message Delivered : LOVE YOU!

2 Message Delivered : APRIL FOOL!...

tersentap hati!...seriously sangat2 tersentap....T_T...

*APRIL FOOL ADALAH TIDAK ELOK UTK DI SAMBUT BAGI ORANG ISLAM*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Next Story :

LAPTOP!!where's my laptop??!!!
haihhh...xkan la nak hilang kali kedua lagi..T_T...ya ALLAH please give a calmness to think where did i put my laptop just now?!!..serious aku sangat takut!!...

aku amek phone,terus kol ayah.....belum sempat ayah aku pick up fon...aku terus letak...
sebab kawan aku cakap laptop aku ade kat dia!!OUH MY GOD!!ya ALLAH...hati aku dah dup dap dup dap....

mane nak berhadapan ngan ayah.....mane nak bagi alasan ngn mak lagi..takut sehhhh

pastu....my phone was ringing with this song "seize the day....lalalalala"

(pertuturan dlm bahasa sarawak,tp di translatekan oleh aku ke bahasa sini(selangor)...heheh)

"hello...ayah..."
"yee..kenapa tiba2 kol tadi nak?"
"camni a…

Blogger otai pun x cam kamu...=,="

ehh2...aku nak bercakap nih..kenapa ade blogger mempertikaikan tentang hak2 blogger2 lain....


sukatilah dorang nak tulis ape dalam blog dorang....sebab tu blog dorang....
x perlu la komen sampai lebih2 kan....(.,kesian kat blogger tuhh..T_T.)
x pulak blog cakap x boleh tulis tentang diri sendiri...betul kan??(ke aku salah??)


kalau da x suka tu...just delete or jangan la jadi follower blog tuhhh....senang kan....
sebab sesetengah orang suka meluahkan apa yg dorang rasa di blog....same gak cam aku....
blog ni...bukan nye ade limit : e.g ::  wehhh..blog tu untuk bagi info kat orang lah!...
ade ke blog cakap camtu mase korang sign up blog????....(errr....aku rase xde....ke aku silap lagi??)


yg peliknya....blogger2 yg otai pun x pulak bagi komen yg melampau2 cam blogger tuhh....haihhh....pelik betol aku...=_="


ermmm..maaf lah ye kalau aku cakap melampau nih...aku x bermaksud pun begitu...aku hanya ingin jadi JURI..hehehhe...bye3


p/s : saya bukan nak carik gaduh yee....saya perempuan...saya taku…

Doa seorang emak/ibu..

Image
setiap kali aku nak exam...aku akan kol mak aku....n perbualan kami macam ni...
aku : mak..arini sy ade paper...doakan sy leh jawab yer mak...mak aku akan cakap : gud luck...buat btol2...mak doakan kamu.... actually...ayat ni...aku dah dengar n guna banyak kalimase aku dari kecik lagi..(ayat asal dalam bahasa sarawak..tp di translate by aku sendiri.)...hihihih..tapi...tapi tapi......

aku x pernah bosan melafazkan & mendengar ape yg mak aku tuturkan...
*rindu mak aku...(",)
kenape?? sebab aku tahu yg doa seorang emak/ibu sgt penting...n aku lebih bersemangat jawab exam ngn ade nyer doa and sokongan dari emak/ibu & ayah aku...:D
ha...bercakap tentang doa nih....ustazah aku pernah cakap ttg keajaiban doa anak kecil yg belum baligh... *oppss...lari dari topik jap eyyyhh....

1st time,aku join contest di blog...(^^,)

Image
Contest I LOVE ICT!
Term and Condition
1. Feel free to be my FOLLOWERS ( kan lebih baik kalau follow ^.^ , senang nak tahu update contest ni kan kan? )
2. entry pasal contest adalah WAJIB!
3. picture haruslah ORIGINALITY sendiri punya ( jangan curi orang punya tau! nanti Allah murka )
4. letak BANNER di side bar blog anda ( banner ini comel bukan? mesti lagi meriah blog anda kelihatan dengan kewujudan banner ini ) *wink wink
5. contest ini ada DUA categories! CATO A :individual punya CATO B : crony punya :) ( nak join dua-dua pun boley, no hal punya! )

6. sila create SLOGAN KATA anda paling kretif I LOVE ICT.......................
6. harus TAG minimum 5 orang ( ramai ke?? x ramaikan ^.^ )

slogan yang paling menarik, tertarik kau memangDABOOMM! akan menjadi penenangnya! hoooraaayy! Only one winner for each catogories LAMPU TIDUR yang comel akan menjadi milik si pemenang :)

NOTES: sila tinggalkan link anda disini