Posts

Facebook Manager

Wow! Ramai giler orang meniaga di Facebook! Terbaik..:)  Semua orang pun nak cari side income..ye la, dengan gaya hidup kini...mmg penting sangat2 side income tu, kalau x, melarat la seumur hidup (bagi yg bergaji kurang tinggi la kan....)
Ok, kita formal sikit ya..:) Saya akui, semakin bertambah orang meniaga, semakin memberangsangkan la result ekonomi negara kita,Alhamdulillah..
Tetapi, yg menjadi masalah nya, orang yang meniaga di Facebook ni sesetengah darinya hanya main2 je nak meniaga, tak nak serious,.....hmm...Kenapa saya cakap macam tu?
Sebabnya : # Mereka ingin berjaya, tapi mereka tidak mencari mentor (guru) # Mereka ingin mengaut income 5 angka dan ke atas, tapi mereka tidak mencari Ilmu. # Tidak Berani mencuba. # Tidak berani mengeluarkan sedikit modal utk lebih berjaya. # Tidak mengamalkan teknik yang betul ketika berbisnes di FB. # Kedekut dengan personaliti diri!
Banyak lagi sebab,payah rasanya untuk saya senarai kesemua sebab musabab ni....Saya kongsikan beberapa cerita yang datan…

Thx Mizsnur! :)

Image
neng! thx! terharu gila nangga ada entri utk aku..T_T opkoz la aku akan berik baby comel utk auntie2 anakku kelak..heheh..XD  majlis ku kelak jangan x datang jak... mun x nang terkilan abis ku kelak...hahahha..

Ha...ni blog member aku mase same skolah menengah dulu..:)  walaupun tersangat jarang berjumpa..tp kitorang still contact thru FB..:D
last kitorang jumpe mase event kat PWTC baru2 ni... event di anjurkan oleh Kerajaan Negeri Sarawak iaitu : Majlis Jom Berambeh

Alhamdulillah..hubungan aku ngn kawan2 same sekolah menengah dulu  still baek sampai skang... yelah....Bila Hari raya je, kitorang konvoi sesame gi beraya rumah kengkawan sama sekolah... sgt cool ok! lol~ tetibe....
ehhem! teringat dulu dala suke masuk kelas lambat2,  escape kelas malam,  sembunyi handphone dalam tanah..... wakakaka..memang kelakar..:D