Posts

Baby..

Baby..:)

Facebook Manager

Wow! Ramai giler orang meniaga di Facebook! Terbaik..:)  Semua orang pun nak cari side income..ye la, dengan gaya hidup kini...mmg penting sangat2 side income tu, kalau x, melarat la seumur hidup (bagi yg bergaji kurang tinggi la kan....)
Ok, kita formal sikit ya..:) Saya akui, semakin bertambah orang meniaga, semakin memberangsangkan la result ekonomi negara kita,Alhamdulillah..
Tetapi, yg menjadi masalah nya, orang yang meniaga di Facebook ni sesetengah darinya hanya main2 je nak meniaga, tak nak serious,.....hmm...Kenapa saya cakap macam tu?
Sebabnya : # Mereka ingin berjaya, tapi mereka tidak mencari mentor (guru) # Mereka ingin mengaut income 5 angka dan ke atas, tapi mereka tidak mencari Ilmu. # Tidak Berani mencuba. # Tidak berani mengeluarkan sedikit modal utk lebih berjaya. # Tidak mengamalkan teknik yang betul ketika berbisnes di FB. # Kedekut dengan personaliti diri!
Banyak lagi sebab,payah rasanya untuk saya senarai kesemua sebab musabab ni....Saya kongsikan beberapa cerita yang datan…