Posts

Fenomena Pelik di Cipta Produk Kecantikan Ini

Image
Inginkan kulit bebas dari PARUT, KEDUT, KUSAM, JERAWAT,  MATA PANDA & MELAMBATKAN MONOPOUS?
Jom ambil tablet kecantikan dari NIKKO PLACENTA WHITE yang mana ianya merupakan Fenomena Pelik dalam dunia kecantikan di abad ketika ini.

Kenapa saya katakan Fenomena Pelik?  Sebab Produk NIKKO PLACENTA WHITE ni bukan sahaja memfokuskan kepada kecantikan wajah semata-mata ianya juga mampu merawat masalah kulit badan serta MELAMBATKAN PROSES MONOPAUS!

Ini Pelik! Sebab saya tak pernah dengar ada produk kecantikan wajah dan badan yang sekaligus dapat melambatkan PROSES MONOPAUS camni tau,  tu sebab saya cakap pelik..ke korang pernah dengar?
Even though produk ni baru sahaja di lancarkan pada awal APRIL 2014, tapi produk ni dah ada testimoni dan pengikutnya tersendiri! Hebat sungguh!  (Produk yang baik sememangnya akan ada yang akan follow, betul ke betul?)
Inginkan Kulit Bersih dan Flawless Seperti Testimonial di bawah?
Klik Order di sini >> Placenta White By Nikko
Jom Check it out REAL TESTIMONIya…

Jana Wang dari Rumah- Khas Untuk Wanita Sahaja

Assalammualaikum, 

Maaf topik hari ni luar tajuk sikit, :)

9/10 sumber rezeki adalah datang dari perniagaan, betul tak? Kenapa saya highlight tajuk Jana Wang dari Rumah untuk wanita sahaja? Sebab saya nak galakkan ibu-ibu atau isteri-isteri di luar untuk berehat dari dunia luar, spend time dengan dunia di dalam rumah macam saya..hahaha..^_^

Apa yang best kerja dari rumah?
1. Dapat bersantai dengan family.
2. Boleh buat marketing free dengan dunia luar dengan guna Internet je, kat ofis tak boleh sebab nanti kantoi ngan bos..hahaha
3. Masa yang sangat fleksibel, tak perlu pepagi terkejar2 pergi ke ofis dan kena melalui jem di KL~ fuh
4. Dapat mengimbangi masa dengan keluarga dan rumah.
5. Dapat memerhati tingkah laku anak2.
6. Boleh buat breakfast, lunch and dinner untuk suami.

Jom JanaWang dari Rumah dari sini >> Untuk Wanita Sahaja Buat Duit dari Blog, Daftar Percuma di sini >> Program Ashadee

Yang tak best bila kerja dari rumah.
1. Income tak sama macam kerja di ofis, sebab tiap2 huju…

Blossom April Giveaway

Image
[klik pada BANNER untuk join]
Senarai hadiah:
1st and 2nd Top Referral: Set Facialcare Clarins bernilai RM100 ++ atau Teddy Bear atau Vintage Necklace atau Jam Mustache
Cabutan bertuah:
4x Pin Shawl 2x Button Badge 5x Keychain 3x Bookmark
Hairclip Brooch Bracelet Hairband Tasbih Digital Kipas Tangan
Obuse Liptint Fridge Magnet Beg Strawberry Handphone Strap Boboiboy Pencil Case Lomocard Various Kpop Artist

1st Giveaway Sulaman Lace Heaven

Image
1st Giveaway Sulaman Lace Heaven
Semua dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut: Follow blog Fuza, Follow Instagram Sulaman Lace Heaven, dan Follow blog Mia LianaBuat satu entri bertajuk 1st Giveaway Sulaman Lace HeavenCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen INI.Pemilihan pemenang adalah melalui random.orgGiveaway ini akan TAMAT pada jam 11.30 malam 12 Mei 2014 Sila klik pada banner untuk join. Jom....

1st Mini GA by NaNie DeaN

Image
Klik banner untuk join, :)

GA Nurul Yui Collection

Image
Nak Join? Klik Banner Di atas, :)
Syarat Mudah & Sangat Senang.

Segmen : Pinkish & Purplish Part 2

Image
Nak Join? Klik Banner di atas, :)

Ajak Orang Register Program dapat RM5 (Pay Per Lead)

Image
Jom kita sama-sama tambah menambah income geli2..:)
 Selalu pay per lead setakat RM0.10-RM3.00 je, tapi yang ni RM5! Superb Awesome, :)
Apalagi tunggu?  Jom ajak kawan2 join Program ni, lagipun Ianya percuma, ianya salah satu produk dari Ashadee.com
Klik Banner Di bawah untuk join! 


(Klik Banner Di atas Untuk Register Program Ini)

Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor

Image
ASSALAMUALAIKUM :)
Jom meriahkan Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor!! Top refferal RM 50 x 2 serta pelbagai hadiah yang sweet untuk dimenangi.
Clik banner untuk join!
14/03-23/04 2014 Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor ditaja oleh: Pingje.org Khairul Asrol Misz Nadea Emas Putih Hana Jay Bee Noormaslina.com Liyana Fairuz Mia Lovetto Mama Darwiish Beary Blossom Budak Suka Vanilla Wafi Remli RatuPimples Dylavella Khuzaimah Intan Maizah Hajar Hikaru Dunia Ibu Anak Nuna Pringia Aliyah Syofia Nyamuk Terbang Button Badge Bajet NIF Collection JOM Singgah Shoppe Army Biz On9 Syaza Raihanah Ain Suhaini Zayani Zulkifli Airis Arissa Cik Amal Dila Khir Moon Izan Nur Ikaa Zafirah Vidolaa Aisyah Fifi
Ping entri anda di http://pingje.org/ untuk dapatkan lebih traffik!!

Setelah hampir 2 tahun Bergelar IM

Image
Alhamdulillah~~

Bila di belek-belek, di bongkar di selongkar...rupa-rupanya banyak gila servis berkaitan Facebook yang aku dah tawarkan...huhu...

Yang paling best bila suami aku bantai aku sebab aku bagi harga gila murah kat customer, hahahaha! Aku kata biarlah asalkan ada untung sikit biar lah, lagipun buat suka-suka ja...


Ha, kau, banyak tu servis yang aku tawarkan...actually ade lagi..tapi malas pulak nak taip panjang2 kat FB, hahaha..^_^
Iklan jap : Sapa minat nak guna servis aku, boleh lerrr inbox menginbox di : FB Yan Saflina

Promote dalam blog dapat RM3! Woaaa..

Image
Alhamdulillah, baru semalam aku promote Entri ni : {PERCUMA} Teknik Buat Duit Dengan Blog & Cara mendidik Anak dah dapat RM3.00! ala, korang ape kesah ngan RM3 kan, lain la kalau beratus beribu baru korang nak join...huhu...

Aku join pun untuk santai2 je, nak tambah idea berblogging, ada bestnya jugak share benda2 gini, orang lain dapat info dan manfaat kita pun sama. :)

Tips Buat duit ni aku amek dari sini >> Teknik SEO Register Percuma kat >> Ashadee.com

Ni ha, bukti aku dapat RM3.00 : 
RM3.00 pun rezeki kan, :)


Pada yang nak join boleh la klik link >> Ashadee

{PERCUMA} Teknik Buat duit dengan Blog

Image
Assalammualaikum, :)

Ha, apa susah skang ni, dengan blog pun korang leh buat income tau, bukan setakat dari Nuffnang, 8share je boleh buat income...tapi ade banyak sangat.

Macam aku ni, aku memang IM(Internet Marketer) dari tahun 2012...cuma blog ni aku kurang aktif la..aku aktif Facebook ja such as tambah likes kat fanpage, buat fb ads, servis manage pages dan sebagainya. opss!! ok2 back to the topic....

Tapi baru start beberapa bulan ni aku aktif dengan Program Affiliate.


Apa itu Affiliate?  Affiliate ni kira macam korang ni jadi orang tengah untuk pasarkan produk digital macam ebook, yang mana pembeli ebook ni akan beli melalui link korang. So, bila pembeli ebook tu beli melalui link korang, korang akan dapat komisen dari tuan punya ebook, paham ke paham?


Dari mana aku belajar Teknik Affliate ni?  Confirm la dari Ebook ni >> Buat Duit Dengan Affiliate- Teknik SEO
Ini pulak bukti aku dapat komisen dari program affiliate yang aku join, :)
Pada yang nak join Program Affiliate ni bo…

Kanak-kanak buat aksi tak senonoh

Image
Aku minta ampun daripada Allah yang tidak ada Tuhan yang berhak di sembah melainkan ALLAH yang hidup dan yang menguruskan makhluskNya dan aku bertaubat kepadaNya.


Astargfirullahalazim...terkejut! dan terus istighfar itulah reaksi pertama aku bila tengok artikel yang di tunjuk oleh suami pagi tadi...Artikel kanak-kanak buat aksi tak senonoh...
Ya ALLAH, jauhkanlah anak-anak aku dari perbuatan yang tidak bermoral ini.. Takutnya aku, takut aku salah mendidik anak..:"(

Kejadian ni berlaku di Ampang, ibu kepada kanak-kanak terbabit mendengar bunyi yang menghairahkan dari bilik. Terkejut melihat aksi anaknya yang baru berusia 5 tahun dengan sepupunya dalam keadaan berpelukan dan bercium!


Ebook :
Cara mendidik Anak jadi Soleh Teknik Betul Didik Anak
Apabila di tanya dari mana mereka belajar begitu, mereka menjawab dari seorang kanak-kanak lelaki yang berusia 8 tahun yang merupakan jiran mereka.  Kanak-kanak tersebut turut menyatakan, kanak-kanak lelaki tersebut turut pernah memasukkan jari…

MINI GIVEAWAY : SIAPA NAK SOTONG?

Image
GIVEAWAY BERMULA DARI 22/3/2014 HINGGA 23/4/2014




Giveaway : BERSAMA MEMBANGUN BLOG LAVENDER MUMMY

Image
Nak join? Klik Banner di atas, :)
=========================================================
Hai LM, Salam perkenalan, :)
Maaf ye LM, blog saya ni, walaupun dah bertapak lama di blogspot tapi masih juga ropenye gini.. Simple ja tak padat. Jadi bila singgah di blog LM tadi, saya tau yang LM pastinya inginkan blog yg simple,betul ke betul? Ehehe~
Untuk blog LM, saya suggestkan LM tukar font color kepada hitam, senang untuk readers membaca dan tak pening sangat..kalau boleh tulis pun tak yah banyak sangat bold, untuk yang penting ja LM bold.
Untuk tukar color semua ni, LM boleh g ke Template > Klik Customize > Advanced (Kat sini ada setting, lol~ rasanya LM pasti tau yang ni..ehehehe...^_^ )
Ha! tak lupa juga, jangan lupa add header LM, baru nampak lawa sikit... dah touch up sikit, saya sangat yakin blog kita akan sedikit sama design..hahahah!
Untuk header yg macam saya ni yang ada doodle comey2 saya amek dari blog : FizGraphic Dot Com dia bagi FREE ja~~
Btw, salam perkenalan LM, :)
=======…

Pengacara TV Al-Hijrah diugut sebar video Fitnah

Image
Daripada Abi Darda' Radiyallahu' Anhu, Nabi Muhammad s.a.w bersabda :
"Barangsiapa yang menghafal 1-10 ayat dari surah Al-Kahfi dipelihara dan diselamatkannya dari Fitnah Dajjal"
(Diriwatkan oleh Ahmad & Muslim, An-Nassie)

Siapa yang menonton TV-Alhijrah pastinya mengenali pengacara ini, takpun kalau korang tengaok TV9, mesti akan ada melihat wajah pengacara Amin Idris. 



Semoga Allah melindungi saudara Amin Idris dari Fitnah besar ini, InsyaALLAH.  Ya Allah, kau jauhkanlah kami dari Fitnah Dajjal dan Fitnah manusia.

Klik Sini >> 1 . 2
TERKINI  Jana Income Melalui Rumah Sewa tanpa perlu ada Rumah sendiri! Klik Sini : Sublet = Sewa atas Sewa




Uniknya Nama Anak-Anak Irfan Khairi

Image
Hai, Ibu2, Bapa2 yang bakal menimang cahaya mata tapi tengah mencari nama sesuai untuk anak2 boleh ler amek idea dari nama anak-anak Jutawan Muda, Irfan Khairi. Sangat Unik tapi cukup untuk melambangkan kebahagian sebuah keluarga..betul ke betul?
Di bawah adalah nama anak Tuan Irfan berserta gambar-gambar family lengkap dia..:) 
Ilham Abadi (12 Tahun) Kasih Kamilia Abadi (10 Tahun) Ikhlas Abadi (8 Tahun) Cinta Strawberry Abadi (5 Tahun)
Semua ada Abadi...dan nama yang sangat klasik..:)



Sumber : Irfan Khairi Facebook Page

Cara Mudah Check Jantung Sihat @ Tidak

Image
Sihat ke jantung korang? Jom kita cekidout..:)


Langkah 1 : Duduk di lantai dan lunjurkan kaki korang dengan lurus ke depan.
Langkah 2 : Pastikan jari kaki korang mengadap ke atas ye, bukan ke kanan atau kiri.
Langkah 3 : Cuba capai jari kaki korang menggunakan tangan. 
Sekiranya masa korang capai jari kaki korang tadi. keadaan korang masih flexible (duduk dgn badan tegak), maknanya insyaALLAH jantung korang dalam keadaan sihat.  Kalau tak flexible masa tengah capai jari kaki tu, berkemungkinan jantung korang ada masalah. 

INFO :   Sumber : Journal Heart and Circulatory Physiology
Penyelidik dari University of North Texas & beberapa penyelidik Jepun telah menjalankan ujikaji terhadap 256 peserta yg berumur daripada 20-83 tahun yang mana kesemua peserta ni dorang telah ambil butiran tekanan darah, pembuluh arteri dan juga pergerakan jantung.
Hasil dari kajian, para penyelidik mendapati, mereka yang tidak fleksibel ketika menjalani ujikaji adalah orang yang sama mempunyai pembuluh a…

Giveaway April by Syira Lokman

Image
Mula : 14 April 2014 Tamat : 21 April jam 11:59 malam

Hanya 4 JAM, Tandas Zero Star Jadi 5 STAR! {GAMBAR}

Image
Assalammualaikum, ^_^ Korang pernah dengar tentang Anti Slip Waterproofing Coating tak? Anti Slip W/proofing Coating ni merupakan technology dari German. 
Facebook : CROCON
Kelebihan 
 ✔ Berbaloi {harga siap pasang, no hidden charge}
✔ 6-12 jam boleh siap pasang
✔ Basah tak licin
✔ Mudah dicuci
✔ Susah kotor berbanding tiles biasa
✔ Tak perlu hacking
✔ Ketahanan & kualiti terbaik
✔ Permanent waterproofing
✔ Permanent surface
✔ Tiada spesifik maintenace
✔ Siap boleh buat design = Kami recommend berdasarkan bentuk dan tandas anda

 Sebelum korang tahu kelebihan Coating ni, apa kata check it out dulu gambar-gambar di bawah :






 Hubungi :  013-5626883 (Danial) @ 0176119716 (Yan)

Tarian ala-ala Penguin kini Viral di Saudi Arabia.

Kalau dulu, Gangnam, skang Penguin pulak...esok lusa...tak pasti tarian apa pulak akan muncul...
Internet korang laju tak? Kalau laju, cer klik simbol LOVE bawah ni..^_^





Bawang Merah : Magnet Bagi Bakteria

Image
Kajian Kes 1 :  Seorang doktor mengunjungi sebuah keluarga petani dan mendapati keluarga tersebut berada  dalam keadaan sihat sedangkan jiran2 mereka menderita selsema dan sakit bawaan  bakteria yang lain seperti demam, cirit birit, kudis dan lain2.
Doktor bertanya : Bagaimana keluarga tersebut tetap sihat sedangkan jiran2 mereka menderita sakit?
Isteri petani menjawab "letakkan bawang merah yang telah dikupas dalam piring disetiap ruang rumah"
Doktor amat tertarik dan meminta untuk melihatnya dibawah mikroskop lalu mendapati virus selsema dan bakteria2 lain dibawang merah tersebut. 
Bawang merah ini berfungsi menyerap semua virus dan bakteria diruang sekitarnya dan secara tidak langsung dapat mengelakkan keluarga petani dijangkiti penyakit  bawaan virus dan bakteria.


Kajian Kes 2 : Kes kedua ialah disebuah kedai gunting rambut yang banyak dikunjungi pelanggan.  Tauke kedai mendapati ramai pekerjanya diserang selsema kerana sesetengah pelanggannya sedang selsema ketika mengunjungi keda…

3rd Anniversary Giveaway by ChipmunkandBarney

Image
Alhamdulillah. Pejam celik, pejam celik. Tanggal 8 April 2014 maka genaplah tiga tahun. Bersempena birthday blog yang ke tiga tahun ini, I dengan sukacitanya menjemput anda dan anda untuk memeriahkan lagi giveaway ini. 

Syarat-syaratnya adalah seperti berikut :
1.    FollowSINI, LikeSINIdan Add To Google+SINI. 2. Buat satu entri yang bertajuk3rd Anniversary Giveaway by ChipmunkandBarney. 3.   Copy codeyang disediakan danpaste di ruangan HTML. 4.   Tinggalkan URL Penyertaandi ruangan anda di ruangan komen. 
Untuk hadiah-hadiah yang ditawarkan, uolls boleh lihat di SINI. Dan InsyaAllah, hadiah-hadiah tersebut mungkin akan bertambah. 
Tarikh Tutup : 11 May 2014 (11.59 malam)

GIVEAWAY BY NAMIA BLOG

Image

Mini Giveaway : Mengimbau Fairytales

Image

Grand Opening Giveaway by HaneulAfiqah

Image

Mini GA I Love Monopod By Emas Putih

Image
As-Salam

Hadiah : 1 x Monopod bernilai RM45 15 x Button Badge Limited Edition by Emas Putih 10 x Bookmark Limited Edition by Emas Putih

Mini GA ini Seminggu Sahaja !! Syarat simpler giler!! Nak join sila tekan banner di atas :)