Posts

Makanan Arab Murah - Restoran BARADA

Image
Siapa suka makan makanan arabian? angkat tangan! hehe..:)
Jom tengok harga menu, ni menu untuk muka surat ni je, ade lagi menu lain.

Kitorang ambik set mana ntah..aku lupa...tapi camni la rupa dia :

Cukup mengenyangkan...kitorang order yg 1kg punya, untuk makan 4 orang..hehe..:)
Komen aku berkenaan rasa nasi arab ni, 8.5/10 > ni ikut citarasa aku ye.

Kambing lembut n sedap, nasi cam x rase ape2 je mcm nasi kosong, hahaha... Kuah n sambal ni boleh kira macam perasa untuk makanan ni, sebab kalau xde kuah n sambal,  rasa dia x berapa nak cun sangat..hehe...
Oh, tips, kalau nak makan sini, xyah ler order air buah,mahal kemain, gelas pulak selim tinggi. Kalau nak order air pun, order la air biasa..milo ais ke, teh o ais ke. Harga standard.

So, kepada korang yang nak makan di RESTORAN BARADA ni, ianya terletak di BANDAR TUN HUSSEIN ONN, CHERAS, SELANGOR.

Ianya berada di tengah2 antara AEON BIG Bandar Tun Hussein Onn & Lake Valley, dan bertentangan dengan AEON BIG, kiranya kalau AEON…

Resepi Kek Pelangi - Masak Guna Periuk Nasi

Image
Hasil kek yang dimasak menggunakan PERIUK NASI elektrik, ye elektrik.

Aku ambil alternatif untuk memasak guna PERIUK NASI ni pun sbb gas dapur habis! suami pulak keje...so, xkan aku nak order tong gas tu time aku ngan anak je kat rumah kan, bahaya wow..suami pun x kasi..hehe

Ok jom terjah Resepi Kek ni ::


Kek Pelangi Kukus
Oleh: Azie KitchenSumber :  Azie Kitchen

Bahan-Bahan (Loyang 7x7x3)1 cawan mentega¾ cawan gula kastor (guna 1/2 cawan aje tp tetap manis)3 biji telur¼ cawan susu pekat¼ cawan serikaya (ni aku x letak)1½ cawan tepung gandum1 sk serbuk penaik1 sb serbuk koko (ni aku x letak)1 sk esen vanila2-3 sb susu segar (saya guna 1 sb)Sedikit pewarna yang disukai
Cara cara:Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur satu persatu dan pukul sebati.Masukkan susu pekat, serikaya dan vanila. Kacau rata dan bubuh tepung gandum bercampur serbuk penaik. Bila sebati, bahagikan kepada 7. Warnakan berbeza termasuk satu adunan dengan koko.Sudukan selang seli ke dalam mangkuk (aluminium) …