Posts

Resepi Pancake Comel untuk Si Manja

Image
Assalammualaikum, :)

Hari ni nak share resepi Pancake super mudah ngan korang, bahan2 pun x banyak.
Pancake ni aku selalu buat kalau terasa bosan time petang2 n takde benda nak mengunyah..hoho..



Pancake ni aku buat kecik2 sebab nak bagi anak senang makan n bila dorang makan, dorang x sedar pun dorang dah makan banyak..hahaha...buat kaler warna warni gitu, baru meriah..sebenarnya aku nak buat 3 kaler tp keadaan x mengizinkan, kena masak cepat2..since anak2 sekeliling...haih..

Ok, ini Resepi Pancake Comel by Yan Saflina.

Bahan-Bahan- Maaf ye takde sukatan, aku main agak2 je..:)
Tepung Gandum
Gula
1 Telur
Baking Powder (Optional)

Cara-Cara
Campurkan semua bahan2 tadi. Agak2 adunan sedikit cair. Boleh la masuk ke dalam non-stick pan.
Terbalikkan Pancake, dah masak angkat dan hidangkan.

Mudah kan? hehe..sebab tu aku suka buat..nak cicah ngan Nutella or Sri Kaya pun boleh.^_^

Blogger Area Mega Give Away

Image
Nak join, klik banner di atas ya! :)
153 orang pemenang yang bertuah. Pemenang ditentukan melalui random.org.