Posts

Aiskrim Gulung di Downtown Mines :)

Image
Assalammualaikum...:)
Korang yg klik untuk tengok entry ni mesti nak sangat mencuba Aiskrim Gulung ni kan? Hahahaha~ Sama la macam aku, seriously sampai nak ke Uptown Danau Kota aku plan nak pergi semata-mata nak makan Aiskrim ni..hahaha..:P
Actually, aku g The Mines malam tadi, niat nak bershopping tapi aku batalkan dek kerana aku takut nanti lepas bersalin baju2 yg aku beli tu jadi x lawa sebab terlalu besar dsb. So, aku beri laluan kepada suami dan adik beradik aku untuk shopping..hehe~

Dah habis menghabis duit di The Mines, kitorang pun terus lah ke Downtown..dekat sangat kan, rugi x pergi, bukan selalu pun..hehe~

Okeh, berbalik kepada topik, selalu sangat melencong..hikhik
Aiskrim Gulung ni aku jumpa di Mines Downtown Night Bazaar. :)
Pelbagai perisa disediakan.
Suami aku belikan Perisa OREO yg mana kat dalamnya ada campuran Kuaci.

Tentang rasanya, aku boleh bagi 4/5.
Harga RM5 [kalau x silap]

Aiskrim ni mudah di carik, sebab ianya di satu port bahagian makanan. 
Ops! maaf lupa …

[Tanaman] : Tips Simple & Mudah tanam Daun Bawang

Image
Assalammualaikum..:)

Berjumpa lagi kita di Tahun baru, 2015. Alhamdullillah kita masih lagi bernyawa dan diberikan peluang untuk menjalani kehidupan seperti biasa dan harapnya luar biasa (lebih baik) lah..:)

Okeh...sempena dengan tahun baru, apakata kita berjimat cermat. Untuk suri rumah, mungkin tips ini sangat membantu anda..^_^

Yelah, kita sedia maklum, kalau beli Daun Bawang kat Mall, kita kena beli seikat yang mana kekadang kita tak habis pun guna seikat tu..so nak taknak, yg tak guna tu terpaksa la dibuang ke dalam tong sampah sebab dah layu..:(

So, disebabkan taknak membazir, jom kita tanam bawang untuk dapatkan daun bawang! Sangat mudah hokey~ sebab aku sendiri dah buat..hewhew~

Barangan yang diperlukan :
- Bawang Merah
- Tanah Bakar @ Tanah yg korang rasa bersesuaian [kat TESCO ade jual tanah bakar ni]
- Botol besar
- Gunting
- Penebuk Botol - yang ni aku guna pisau yg dipanaskan ke api

Cara-caranya ialah :
1.
 2.

3. Masukkan Tanah ke dalam botol, kemudian masukkan bawang ke bahag…