Posts

Rumput ini yg kita anggap liar sebenarnya HERBA!

Image
Assalammualaikum..:)
Baru je dapat info, satu jenis rumput yang giat membiak di halaman rumah adalah herba,  sangat terkejut dan terus rasa nak share dengan korang.  Boleh la lepas ni cuba2 makan..tapi pastikan rumput yg betul ya, kalau salah nanti jadi racun pulak..huhu
Infor ni aku dapat dari Kelab Mari Makan Ulam di FB GROUP. > Kelab Mari Makan Ulam



Info dari : Sara Saad

Terkejutkan?
Ara songsang atau rumput israel atau Chinese Violets atau nama saintifiknya adalah nama Justicia Gangetica yang Acanthaceae .

Banyak tumbuh-tumbuhan ini di keliling rumah terutamanya di dalam pasu2 pokok bunga saya . Tumbuhan ini tumbuh meliar dan saya selalu cabut utk membuangnya . Tumbuhan ini sangat invasive.

Terima kasih kepada kawan saya dari Thailand Krit Jug, melalui Krit Jug saya mendapat tahu pokok ini adalah sejenis herba dan boleh dimakan/dibuat sayur. Sayur ini boleh di goreng dengan udang atau bebola ikan dan sayur ini sangat lazat mengikut Krit Jug .

Manfaat herba ini : untu…

FREE 3 DAYS TRIAL Robot Fesbuk : Naikkan Iklan

Image
Assalammualaikum, :)
Hai peniaga tegar FB, korang dah try trial ROBOT FESBUK? amacam, cool x?  Meh share korang punya review di komen. 
Dibawah adalah testimoni dari pengguna Robot Fesbuk :








Apa lagi tunggu, jom lah try trial ni, tak rugi...FREE tuuu

Jangan risau, nanti korang akan di ajar step by step untuk guna software ni, sangat mudah.
Yang bestnya, iklan korang nanti sentiasa menjadi perhatian orang ramai.

Nahhh...cara buat iklan pun mudah, semua jadi mudah. So, apa salahnya mencuba, ye tak? :)

Klik Sini >> Robot Fesbuk

Entry Berkaitan : Teknik Software Mudah Naikkan Post Iklan di FB GROUP