Posts

Bercuti di Kuantan & Pekan, Pahang. :)

Image
Assalammualaikum...:)
Korang cuti sekolah yang lepas pergi holiday ke mana?  Aku & family sekadar bercuti di Pahang itu pun sebab pak & mak mentua aku ajak join sekali, lagipun dah lama x menjenguk kampung halaman suami walaupun tak lah kampung sangat... sebab duk tengah bandar..hahaha..
First day kitorang sampai di Pekan, Pahang, kitorang menginap di Hotel AnCasa Pekan.  Actually first time aku tau ada hotel nama AnCasa..haha.. walhal hotel ni banyak branch di Negara kita. (̶◉͛‿◉̶)
Review Hotel AnCasa Pekan, Pahang. Sewaktu menjejakkan kaki di muka pintu Hotel, kami di sambut oleh abang penyambut tetamu dengan senyuman yang sangat manis, chewaahh...terasa macam VIP pulak. (❛‿❛✿̶̥̥)
Bilik yang kami pilih untuk bermalam di sana ialah : Deluxe Premier Twin
 Agak2 kalau review ni boleh tak next time dapat free bilik untuk semalam?  keh keh keh  
Bilik besar, Bathroom pun ye, kitorang 5 beranak masuk dalam bath tub semua, hameekkk..haha
Permata hati tengah relax..ye penat ye sw…

REVIEW : Buku Mudahnya Menjemput Rezeki

Image
Assalammualaikum, :)
Apa khabar?  Pernah tak dengar tentang buku Mudahnya Menjemput Rezeki karangan Ustaz Fathuri Salehuddin?

Sejak tahun 2014, aku menjadi pembaca setia kepada buku ini,walaupun berulang kali baca,  aku tak bosan. Banyak ilmu & pengajarannya.
Aku ingat lagi sebelum menjelma nya Ramadhan 2014, keadaan kewangan aku dan suami sangat2 teruk, sehingga aku dilema, kenapa sales jatuh, kenapa dah buat soft-selling, hard selling pun xde yang nak membeli & menggunakan servis @ produk yang aku tawarkan. Aku buntu..
Suami masih dengan kerjanya, pergi kerja jam 10 pagi, balik 10 malam.  Gaji? Cukup-cukup makan..saving? langsung xde.
Akhirnya aku mula mengoogle, "teknik tarik rezeki", "cara pikat hati customer" dan pelbagai lagi. Argghh..semua sama je! Aku buat ape pun tak jadi, sampai aku frust, dah la time tu aku pregnant, memang stress amat.
Kemudian, aku terjumpa buku ni di Facebook, ada hamba Allah share berkenaan buku ni, aku tertarik, sakan teru…