Posts

Bercuti di Kuantan & Pekan, Pahang. :)

Image
Assalammualaikum...:)
Korang cuti sekolah yang lepas pergi holiday ke mana?  Aku & family sekadar bercuti di Pahang itu pun sebab pak & mak mentua aku ajak join sekali, lagipun dah lama x menjenguk kampung halaman suami walaupun tak lah kampung sangat... sebab duk tengah bandar..hahaha..
First day kitorang sampai di Pekan, Pahang, kitorang menginap di Hotel AnCasa Pekan.  Actually first time aku tau ada hotel nama AnCasa..haha.. walhal hotel ni banyak branch di Negara kita. (̶◉͛‿◉̶)
Review Hotel AnCasa Pekan, Pahang. Sewaktu menjejakkan kaki di muka pintu Hotel, kami di sambut oleh abang penyambut tetamu dengan senyuman yang sangat manis, chewaahh...terasa macam VIP pulak. (❛‿❛✿̶̥̥)
Bilik yang kami pilih untuk bermalam di sana ialah : Deluxe Premier Twin
 Agak2 kalau review ni boleh tak next time dapat free bilik untuk semalam?  keh keh keh  
Bilik besar, Bathroom pun ye, kitorang 5 beranak masuk dalam bath tub semua, hameekkk..haha
Permata hati tengah relax..ye penat ye sw…

Teknik Borong terus dari China melalui Online - Minima Order satu UNIT!

Image
Assalammualaikum..:) 


Rakan saya mula mengimport produk dari China sejak tahun 2009 yang mana masa tu saya masih lagi student dan tak pernah pergi pun ke China. Semuanya dia lakukan carian di Internet sahaja.

Tahun 2012 baru dia berpeluang pergi sendiri kesana. Ini bermaknya, 3 tahun dia dah pun mula beli barang terus dari sana, tanpa pergi kesana pun.

Ramai orang kata susah, tapi sebenarnya tak pun, sebab ada banyak tempat atau web yang kita mudah berkomunikasi atau mudah kita berurusan dengan mereka sebab ada yang menggunakan Bahasa Ingggeris sebagai bahasa pengantaraan.

Tapi kebanyakkan web berbahasa inggeris ini, harganya sedikit mahal kerana rata-rata mereka memang menjual untuk pasaran luar, jadi harga yang mereka letakkan memang harga jualan produk tersebut. Jadi, kena pandai-pandai tawar lah untuk dapat harga rendah atau borong.

Tapi sebenar, ada satu lubuk atau satu port yang mana hargaproduk dalam tu jauh lebih rendah, kerana web tersebut asalkan diwujudk…