Posts

ONLINE : Teknik dapatkan Wang anda semula jika ditipu oleh Seller/Buyer

Image
Assalammualaikum, :) Yang ni aku jumpa di satu group FB, dan diolah mengikut kehendak aku, hehe, harap bermanfaat.
Hari ini aku nak share cara untuk mendapatkan duit apabila buyer di tipu melalui transaksi online. Senang saje dan dengan menggunakan cara ini, InsyaALLAH anda akan dapat balik wang anda...


Langkah-Langkah seperti berikut :

1. JANGAN UPDATE DI FACEBOOK PROFILE @ GROUP
- Korang update la macam mana sekalipun, takkan dapat duit tu balik punya...dapat simpati tu mungkin la.

2. Buat REPORT POLIS 
- Dalam report ni tak payah nak cakap banyak.

3. Nyatakan dalam REPORT POLIS yang anda salah masukkan wang ke akaun yang salah.
- Contoh macam ni : Saya telah memasukkan wang ke akaun yang salah, report ini bertujuan untuk rujukan pihak bank.
- REPORT ni penting untuk rujukan bank, kalau tak, bank takkan layan.

Ramai yang tanya, boleh ke macam ni? Sebab saya yang bank in bukan salah sesiapa.
Jawapan : PASTI BOLEH, kalau orang salah bank in RM20,000 ke akaun kamu, kamu ingat tak payah pu…

Guru FB Marketing yg saya Rekemen pada anda. :)

Image
Assalammualaikum , :)
Kepada peniaga di luar sana yang baru nak berniaga @ nak menaikkan sales dengan teknik2 rahsia yang hanya otai2 je tau, aku dengan senang hati rekemen kat korang untuk belajar @ follow rapat2 dengan otai2 di bawah :

1. Sifu Wan Mus - Google
1. SifuFBads - Jamal
2. Firdaus Azizi
3. Faisal Abdullah 
4. Bukhari Ramli
5. Ainon Abs
6. Aqif Azizan
 dan banyak lagi, tak tersenarai, tapi yang ni antara yg top bagi aku.



oh, dengar khabar, sifu Firdaus Azizi ada buat panduan Cara Mulakan Bisnes Di Facebook & Cara Mudah Guna Power Editor, aku dah usha dah, bagi aku modul2 yang di sediakan tu cukup untuk newbie dan bagi yg nak naikkan sales. Cer korang check modul2 kat bawah :

Modul Cara Mulakan Bisnes di Facebook :
Cara Bina Page Yang Boleh Menghasilkan Jualan - Kena tahu nak letak nama page yg sesuai, branding tu penting kalau nak produk dikenali. :)Cara Kaji Fans Menggunakan Page Insight - Fans mesti yg berkualiti, sebab kalau likes banyak pun tapi fans bukan yg targeted x…

Stalk Aku ke?

Image
Assalammualaikum..:)
Chewahh..perasan pulak i, macam ade peminat dalam diam pulak..haha..
Actually, aku baru je check Rate Ads kat salah satu pusat untuk earning money dari blog,
korang yang jadi blogger ni mesti tau la kan... Tup tup bila check tengok ade orang search nama aku 'Yan Saflina'. 
Gerun jugak aih orang stalk kita, ntah apa-apa nak buat nya pun kita tak tau...

Hmm..motif apa ya nak stalk tentang aku? Apa-apa la janji kau bahagia..:D
P/S : Lusa dah nak Ramadhan, Selamat Berpuasa! :) Semoga ALLAH merahmati kita semua, insyaALLAH.




Bercuti di Kuantan & Pekan, Pahang. :)

Image
Assalammualaikum...:)
Korang cuti sekolah yang lepas pergi holiday ke mana?  Aku & family sekadar bercuti di Pahang itu pun sebab pak & mak mentua aku ajak join sekali, lagipun dah lama x menjenguk kampung halaman suami walaupun tak lah kampung sangat... sebab duk tengah bandar..hahaha..
First day kitorang sampai di Pekan, Pahang, kitorang menginap di Hotel AnCasa Pekan.  Actually first time aku tau ada hotel nama AnCasa..haha.. walhal hotel ni banyak branch di Negara kita. (̶◉͛‿◉̶)
Review Hotel AnCasa Pekan, Pahang. Sewaktu menjejakkan kaki di muka pintu Hotel, kami di sambut oleh abang penyambut tetamu dengan senyuman yang sangat manis, chewaahh...terasa macam VIP pulak. (❛‿❛✿̶̥̥)
Bilik yang kami pilih untuk bermalam di sana ialah : Deluxe Premier Twin
 Agak2 kalau review ni boleh tak next time dapat free bilik untuk semalam?  keh keh keh  
Bilik besar, Bathroom pun ye, kitorang 5 beranak masuk dalam bath tub semua, hameekkk..haha
Permata hati tengah relax..ye penat ye sw…

Teknik Borong terus dari China melalui Online - Minima Order satu UNIT!

Image
Assalammualaikum..:) 


Rakan saya mula mengimport produk dari China sejak tahun 2009 yang mana masa tu saya masih lagi student dan tak pernah pergi pun ke China. Semuanya dia lakukan carian di Internet sahaja.

Tahun 2012 baru dia berpeluang pergi sendiri kesana. Ini bermaknya, 3 tahun dia dah pun mula beli barang terus dari sana, tanpa pergi kesana pun.

Ramai orang kata susah, tapi sebenarnya tak pun, sebab ada banyak tempat atau web yang kita mudah berkomunikasi atau mudah kita berurusan dengan mereka sebab ada yang menggunakan Bahasa Ingggeris sebagai bahasa pengantaraan.

Tapi kebanyakkan web berbahasa inggeris ini, harganya sedikit mahal kerana rata-rata mereka memang menjual untuk pasaran luar, jadi harga yang mereka letakkan memang harga jualan produk tersebut. Jadi, kena pandai-pandai tawar lah untuk dapat harga rendah atau borong.

Tapi sebenar, ada satu lubuk atau satu port yang mana hargaproduk dalam tu jauh lebih rendah, kerana web tersebut asalkan diwujudk…

REVIEW : Buku Mudahnya Menjemput Rezeki

Image
Assalammualaikum, :)
Apa khabar?  Pernah tak dengar tentang buku Mudahnya Menjemput Rezeki karangan Ustaz Fathuri Salehuddin?

Sejak tahun 2014, aku menjadi pembaca setia kepada buku ini,walaupun berulang kali baca,  aku tak bosan. Banyak ilmu & pengajarannya.
Aku ingat lagi sebelum menjelma nya Ramadhan 2014, keadaan kewangan aku dan suami sangat2 teruk, sehingga aku dilema, kenapa sales jatuh, kenapa dah buat soft-selling, hard selling pun xde yang nak membeli & menggunakan servis @ produk yang aku tawarkan. Aku buntu..
Suami masih dengan kerjanya, pergi kerja jam 10 pagi, balik 10 malam.  Gaji? Cukup-cukup makan..saving? langsung xde.
Akhirnya aku mula mengoogle, "teknik tarik rezeki", "cara pikat hati customer" dan pelbagai lagi. Argghh..semua sama je! Aku buat ape pun tak jadi, sampai aku frust, dah la time tu aku pregnant, memang stress amat.
Kemudian, aku terjumpa buku ni di Facebook, ada hamba Allah share berkenaan buku ni, aku tertarik, sakan teru…

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

Image
Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

{ Click banner di atas untuk sertai }
Hadiah : RM50 Cash x 10 pemenang
Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015

Syarat-syarat wajib :
1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur
2. Follow blog :
akupenghibur.com, shamieraosment, sayidahnapisah, miminadam, bahejabella, kakitravelkhairuddin, papaglamz, enyabdullah, eryati, azirahman.com, shahira
3. Like Fanpage :


4. Follow instagram :
@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72


Segmen Cash RM 500 by akupenghibur.com di sponsor oleh shamieraosment, sayidahnapisah, miminadam, bahejabella, kakitravelkhairudin, papaglamz, enyabdullah, eryati, azirahman.com dan shahira
** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com

3 IDEA BISNES DARI RUMAH

Image
Assalammualaikum, :)
Oleh kerana keadaan ekonomi sekarang yang semakin merudum nampak gayanya,  aku dengan senang hati ingin berkongsi beberapa idea bisnes yg mungkin boleh  menjadi side income bagi korang..


1. Masak dari rumah, packing pastu buat delivery.

Jalan Cerita :  Semah terer masak Chicken Chop, Semah ambik gambar Chicken Chop lawa2 letak contact number sekali bagitau yang Semah ambik tempahan untuk Chicken Chop delivery di kawasan berdekatan.

Pemasaran : Promo di FB Profile, instagram, group whatsapp, FB Group kawasan perumahan.

2. Buat servis buang sampah- Khas untuk mereka yang duduk Apartment/Flat

Masalah :  Untuk penduduk Apartment/Flat mereka perlu membuang sampah di tempat yang di sediakan yang mana memerlukan mereka turun naik tangga/lif untuk buang sampah, dan ianya leceh! Bukan macam rumah teres/banglo..g je depan rumah terus boleh buang. 

Pemasaran: Offer servis buang sampah, contoh nya aku pernah kongsikan di artikel ini : SIDE INCOME : Bagi anda yg duduk FLAT/APA…

Menulis dari hati

Image
Assalammualaikum..☺
Menjadi tabiat aku untuk singgah ke page Mudahnya Menjemput Rezeki setiap hari, baru-baru ini, ustaz Fathuri banyak kongsikan hal-hal menulis, menjadi penulis dan sebagainya.
Bagaimana mahu orang membaca tulisan kita secara berterusan? Caranya dengan menulis sesuatu yang lahir dari hati.
Bahkan aku, bagaimana nak menulis dari hati... Seharian aku ambik masa fikir untuk menulis apa pada entri kali ini..huhu
Kebiasaannya kawan-kawan menulis entri tu mendapat ilham dari mana ya? Kongsikan boleh? 
Salam jumaat. ❤❤❤

BORONG TUDUNG MURAH

Image
Assalammualaikum..:)
Tak tau kat mana nak borong tudung? meh baca nih.. Ada banyak tau tudung yang Puan Merah ni jual...
Ni salah satunya :

BORONG INSTANT SHAWL DUA MUKA & BANYAK LAGI JENIS TUDUNG/SHAWL
=================
Bawal Hoodie yang kini baru keluar pasaran dan sudah mempunyai permintaan yang sangat tinggi!

Uniknya Instant Shawl :
* Kain Jenis Chiffon
* Pelbagai Pilihan Warna menarik
* Menampakkan si pemakai tampil MEWAH!
* Mudah dan kemas!
* FREE POSTAGE!

Harga Runcit : RM25 free post
Borong dengan HARGA yang sangat MURAH!

Jana Pendapatan melaluinya atau boleh juga digunakan sendiri, ^_^ *warna adalah Random
Berminat?
CALL/WHATSAPP :
012-595 7880 (Sue) @ PM di :  Puan Merah

FOLLOW BLOG PUAN MERAH


Rumput ini yg kita anggap liar sebenarnya HERBA!

Image
Assalammualaikum..:)
Baru je dapat info, satu jenis rumput yang giat membiak di halaman rumah adalah herba,  sangat terkejut dan terus rasa nak share dengan korang.  Boleh la lepas ni cuba2 makan..tapi pastikan rumput yg betul ya, kalau salah nanti jadi racun pulak..huhu
Infor ni aku dapat dari Kelab Mari Makan Ulam di FB GROUP. > Kelab Mari Makan Ulam



Info dari : Sara Saad

Terkejutkan?
Ara songsang atau rumput israel atau Chinese Violets atau nama saintifiknya adalah nama Justicia Gangetica yang Acanthaceae .

Banyak tumbuh-tumbuhan ini di keliling rumah terutamanya di dalam pasu2 pokok bunga saya . Tumbuhan ini tumbuh meliar dan saya selalu cabut utk membuangnya . Tumbuhan ini sangat invasive.

Terima kasih kepada kawan saya dari Thailand Krit Jug, melalui Krit Jug saya mendapat tahu pokok ini adalah sejenis herba dan boleh dimakan/dibuat sayur. Sayur ini boleh di goreng dengan udang atau bebola ikan dan sayur ini sangat lazat mengikut Krit Jug .

Manfaat herba ini : untu…

FREE 3 DAYS TRIAL Robot Fesbuk : Naikkan Iklan

Image
Assalammualaikum, :)
Hai peniaga tegar FB, korang dah try trial ROBOT FESBUK? amacam, cool x?  Meh share korang punya review di komen. 
Dibawah adalah testimoni dari pengguna Robot Fesbuk :








Apa lagi tunggu, jom lah try trial ni, tak rugi...FREE tuuu

Jangan risau, nanti korang akan di ajar step by step untuk guna software ni, sangat mudah.
Yang bestnya, iklan korang nanti sentiasa menjadi perhatian orang ramai.

Nahhh...cara buat iklan pun mudah, semua jadi mudah. So, apa salahnya mencuba, ye tak? :)

Klik Sini >> Robot Fesbuk

Entry Berkaitan : Teknik Software Mudah Naikkan Post Iklan di FB GROUP

Teknik Software Mudah Naikkan Post Iklan di FB GROUP

Image
Assalammualaikum, :)

Nak share dengan korang teknik untuk sentiasa upkan iklan di FB GROUP. Seriously menjadi sebab aku dah try trial dia..memang iklan aku sentiasa up dan menjadi perhatian di group.:)

Yang bestnya teknik ni siap kita boleh :
✔ SCHEDULING
✔ EASY BUMP & DELETE
✔ IMPORTING TARGET
✔ POST TEMPLATE
✔ AUTO WAKE UP
✔ SUPPORT MULTI USER

Sangat2 memudahkan kerja kita, so x payah dah duduk 24jam depan pc..hehe~

Korang boleh try dulu trial secara PERCUMA, kalau rasa berbaloi, cuba lah...kalau taknak...rugi lah...PERCUMA kan..:)

Bagi yang nak cuba teknik/software ni klik : Robot Fesbuk



Nah, tunggu apa lagi? Jom la try : ROBOT FESBUK


Beriklan di Google

Image
Assalammualaikum..:)
Khusus untuk para peniaga, Pernah tak nampak iklan di Google?  Kalau ya, apa kata korang try beriklan di sana, InsyaALLAH hasilnya memberangsangkan tanpa perlukan kos yang tinggi kalau kena caranya.

Hasil apabila beriklan di Google :


Kenapa beriklan di Google? Cuba anda ambik masa sekejap, biasanya jika anda mencari barang yang hendak dibeli.  Di mana anda cari info? Google bukan? 
Nah, itu baru anda sendiri, kalau dilihat dari segi undian pula ternyata tiada enjin carian dapat mencabar Google.  Sehingga Oktober 2014, Google memegang pasaran enjin carian sehingga 89% untuk seluruh dunia! So, di situ peluang cerah untuk bisnes anda maju dan lebih dikenali! 

Ingin ketahui lebih lanjut mengenai Google Adwords? JOM Belajar dari Sifu Adwords..2 hari penuh kami akan ajar: Rahsia setup ads terbaikTips ranking TINGGI, tapi kos RENDAHTendang pesaing ke tepi, anda kat atasCantikkan ADS untuk naikkan clickNaikkan CTR tanpa perlu susah payahPolisi Adwords ni mudah jika anda b…

Swap Review IG PERCUMA

Image
Assalammualaikum...
Ade tak antara korang yang buat sales melalui IG aka Instagram?  Kalau ada dan berminat nak swap review, boleh Whatsapp hamba di talian : 017-6119716 
Ada yang berminat untuk naikkan follower instagram anda? Klik :
bit.ly/PowerInsta


Sekarang ni tengah bosan, so, mood baik nak review secara percuma.  Bila follower aku dah 10k nanti aku charge korang RM1000/review... ok. tu aku acah je. 
 Bai.

Jumpa PAKAR KEWANGAN?

Image
Assalammualaikum..:)
Hmmm..busannya berpantang..:( itu ini semua tak boleh...huaaa!!  Kekadang rasa diri dah sihat je, nak keluar g jalan sana sini, nak makan itu ini tapi sebenarnya tak sihat lagi pun, luar je nampak sihat, dalam nya tak..fuhhh...ingat senang ke beranak? hukhukhuk..
Ok,....beberapa minggu lepas suami aku g jumpa Pakar Kewangan yg kitorang kenal di FB, suka baca segala perkongsian nya di FB, ayat2 pulak tegas gila dan suka sangat sarcasm..kihkih..sapa tak tahan dengar dia membebel, rugi la..sebab setiap bebelan dia tu ada mesej & ilmu..



Siapa Pakar Kewangan tu? Dia adalah Tuan Zaidi Ismail. << klik nama untuk singgah ke FB Profile
Sepatutnya aku kena join sekali g jumpa Tuan Zaidi Ismail,  tapi di sebabkan masih dalam berpantang, so, aku batalkan niat tu  walaupun suami frust menonggeng aku tak dapat ikut sama...wakakaka~~
Kenapa perlu jumpa Tn. Zaidi Ismail? Sebab nak meningkatkan taraf ekonomi kami sekeluarga dan nak bebas dari masalah kewangan.
 Ye lah, tak ka…

Tukar URL Blog, Effect tak pada Blog?

Image
Assalammualaikum...
Sebenarnya dah lama dah aku nak tukar URL blog ni : http://bluepinkiey.blogspot.com kepada URL yg agak matang..haha..tapi banyak kerisauan membelenggu diri aku..antara nya :
1. Risau Reach blog merudm 2. Risau kacau Nuffnang 3. Risau kacau Ashadee.com dengan Klikjer.com - sebab aku buat affiliate niiii
Hmm...  tapi kalau aku tak tukar URL blog ni, aku terasa cam segan nak tukar2 URL dengan IM lain... yelah, kebanyakan IM yang aku kenal semua guna nama sendiri pada URL dorang..tapi aku? Kebudakan sangat okeh!!
URL blog Bluepinkiey ni sebenarnya ilham dari feveret kaler aku dari zaman sekolah menengah lagi memang aku dah guna nickname Bluepinkiey ni..tu yg macam bayi sangat, haha..

Haishh... Ke aku kena buat blog baru khas untuk dunia Marketing je...hmmm...hmmm dan hmmm..
Nak kena buat blog baru tu la aku paling malas pasal malas nak edit blog!  Upah orang je la maksudnye nanti. .arrghhh nanti la fikir..Selamat Malam!

Shopping di Nile.com.my guna Voucher Giveaway

Image
Assalammualaikum..:)
Fuhh..baru ade kesempatan nak menaip, busy aih jaga anak..hahaha~~
Sebaik sahaja aku dapat email menang Voucher Nile.com.my tu,  aku terus g ke website Nile untuk membeli, kekonon nak beli barangan seperti yang aku senaraikan  di dalam Giveaway Nile : Saya Nak RM150 Produk Percuma dari Nile.com.my


Ni ha, senarai yang kekonon aku nak beli, tapi bila singgah ke Nile.com.my lain pulak  yg aku nak beli dan memang fikir panjang sebelum nak beli...:P
Kenapa aku tak jadi barangan seperti yang tersenarai dalam Giveaway?
1. Strecth Knit Vest Dress (Greyy) : X jadi beli sebab takut ikut shape badan sangat2...tak sesuai ngan jemah yg pakai tudung..hehe
2. Leopard Design Mini Jacket : Aku beli sebab suka sangaaatt & sesuai untuk mix & match. ^_^
3. Waterproof Rice Pocket : Aku beli, senang nanti bila suap anak makan, baju tak kotor..:)
4. Door Stooper : X jadi beli, sebab tetiba adik aku beli..Alhamdulillah, rezeki..hewhew~
5. Suede Thick Heel Woman Boots : X beli seba…

Menang Voucher RM150 dari Nile.com.my

Image
Bismillah, Assalammualaikum..:)
Alhamdulillah, x sangka sangat menang Voucher dari Nile.com.my! Untuk dapat Voucher ni memang menjadi idaman ramai, dan x sangka aku terpilih...hikss
Seriously, tepat hari pengumuman pemenang  Giveaway : Saya Nak RM150 Produk Percuma Daripada Nile.com.my  aku dah tercangok depan fon dengan tak sabarnya menanti..huhu
Beep Beep (Fon aku Vibrate tanda menerima notification), bila check tengok ada email dari Nile.com.my, woahhh!!! Aku menang, aku menang! Terkinja-kinja pastu..hahaha

See, url blog aku dapat tempat pertama..:)

Ni pulak email dari Nile.com.my yg baik hati dan perkhidmatan yg sangat cemerlang seperti yg aku khabarkan di entry ini >> Online SHOPPING : NILE.COM.MY pada harga RM11/satu!!!


Next, tunggu entry aku shopping dengan Voucher pulak yee...:)

Susu Kambing IQEEL - Review

Image
Assalammualaikum..:)
Alhamdulillah, aku telah selamat melahirkan seorang lagi cahaya mata. Bersalin kali ni best, sebab cepat je baby keluar, masa contraction pun banyak di habiskan di luar bersama suami, sampai baby dah nak terkeluar baru register masuk wad..Alhamdulillah.
Oh ya, sepanjang aku mengandung kali ni, aku ada ambil pelbagai jenis makanan & minuman tambahan untuk baby, antaranya Susu Kambing IQEEL , Jus Pegaga Kurma dll.

Actually, sebelum aku beli susu ni, aku usha dulu kat google review2 dari blogger, kot2 ade negatif komen kan, kalu ade mmg aku fikir 2 3 kali untuk beli, so thank you blogger, tanpa anda susah la aku nak membeli..hehehe
And Alhamdulillah, takde negatif komen dan salah seorang blogger terkenal yg minum  Susu Kambing IQEEL ialah Yuyu Zulaikha. 
Yang bestnya, masa aku order susu ni, seller ni siap cakap nak pos dulu, dah sampai baru bayar.  Aku macam "Erk"...tapi aku tak sampai hati, huhuhu... so, aku ckp, aku bayar half dulu, dah sampai aku bay…