Posts

Pengalaman Pertama Bawak Anak-Anak Shopping Sendirian

Image
Assalammualaikum..:)

Hari ini, aku bosan gila dok rumah, kebetulan barang-barang dapur banyak dah habis, so aku decide nak keluar. Bagi orang mungkin senang je nak keluar, tapi bagi aku, sangat lah sukar.

Anak aku kecik-kecik, Sorang Umur 3 Tahun, Sorang 2 Tahun, Sorang 5 Bulan.
So, korang agak2 macam mana nak keluar? Macam mana nak drive? Kalau dorang menangis macam mana nak handle?

HAHAHA, Jangan tanya aku macamana, sebab aku pun tak tahu, hahaha. Kalau dorang buat perangai aku dah set kat otak awal2 dah, kalau dorang buat perangai aku akan cuba tangani sehabis baik, chewahhh..

Lepas mintak izin ngan suami, aku pun keluar, suami aku dah risau gila sebab dia tengah kerja so tak leh la nak follow sekali. Siap dia cakap nak balik rumah sebab nak teman keluar tapi aku ugut dia, aku cakap : Kalau awak balik, saya tak jadi keluar, hahaha 

CARA AKU HANDLE ANAK : Yang baby aku bawak menggunakan baby carrier, lagi 2 orang aku letak dalam troli.

Sangat mencabar, tapi aku sebab dah nekad, aku t…

Guru FB Marketing yg saya Rekemen pada anda. :)

Image
Assalammualaikum , :)
Kepada peniaga di luar sana yang baru nak berniaga @ nak menaikkan sales dengan teknik2 rahsia yang hanya otai2 je tau, aku dengan senang hati rekemen kat korang untuk belajar @ follow rapat2 dengan otai2 di bawah :

1. Sifu Wan Mus - Google
1. SifuFBads - Jamal
2. Firdaus Azizi
3. Faisal Abdullah 
4. Bukhari Ramli
5. Ainon Abs
6. Aqif Azizan
 dan banyak lagi, tak tersenarai, tapi yang ni antara yg top bagi aku.



oh, dengar khabar, sifu Firdaus Azizi ada buat panduan Cara Mulakan Bisnes Di Facebook & Cara Mudah Guna Power Editor, aku dah usha dah, bagi aku modul2 yang di sediakan tu cukup untuk newbie dan bagi yg nak naikkan sales. Cer korang check modul2 kat bawah :

Modul Cara Mulakan Bisnes di Facebook :
Cara Bina Page Yang Boleh Menghasilkan Jualan - Kena tahu nak letak nama page yg sesuai, branding tu penting kalau nak produk dikenali. :)Cara Kaji Fans Menggunakan Page Insight - Fans mesti yg berkualiti, sebab kalau likes banyak pun tapi fans bukan yg targeted x…