Posts

Saya Nak RM150 Produk Percuma Daripada Nile.com.my

Image
Assalammualaikum..:)  Bestnya, Nile.com.my nak bagi RM150 Produk Percuma!! 

Bersempena dengan Chinese New Year rasanya, :) Aku dah pernah shopping kat Nile.com.my ni dan pernah review pun kat sini : Shopping pada Harga RM11/item

Barang2 yg aku beli semua terbaik dan cepat je sampai! Best! So sangat tak rugi kalau korang decide nak shopping di NILE.COM.my ni..:)

Okeh, berbalik pada topik, kalau aku dapat RM150 produk percuma, barangan pilihan aku ialah :


 YPY35186 Door Stopper : RM2.10 - Ni sebab anak2 aku suka sangat bukak tutup pintu..=,="

WSZ50751 Suede Thick Heel Woman Boots: RM38.20


MSCB15408 Men Casual Boat Shoes: RM45.00



wbhd98512-2 Hit Color Wide Design Handbag : RM15.60
WCC7265 Leopard Design Mini Jacket  : RM26.90 
bbxi9079 Waterproof rice pocket : RM5.40

wczm831 Stretch knit vest dress  : RM15.90
So, total semua ialah : 
RM2.10 + RM38.20+ RM45.00 + RM15.60 + RM26.90 + RM5.40 + RM15.90= RM149.10
See, korang tengok, barang2 yg aku senaraikan…

[GAMBAR] 5 Pemandangan Menenangkan Jiwa

Image

Review : Khind Electric Oven

Image
Assalammualaikum..:)
Seperti yg dijanjikan, ini review aku berkenaan dengan Oven Khind, actually, oven tu aku baru je dapat petang semalam. Abang GDEX yg hantarkan...

Dapat je petang tu, malam terus guna...yang nak terus guna tu adalah laki aku, dia yg paling excited, siap beli Chicken Lasagna & Pizza Frozen lagi..hahaha..:D


Oven ni best dan mudah digunakan sebab ada manual di sertakan, segala setting dari A-Z ada dalam manual, so, sangat tak pening nak guna..^_^

Dan yg bestnya, aku paling tak sangka Accessories yg diberikan oleh KHIND ni banyak...Banyak untung wooo..harga beli cuma RM152 tau! Warranty pulak 2 tahun...so, bagi aku, ianya amat berbaloi di miliki..:)


Aku nak tengok ketahanan Oven ni, kalau rosak ke apa..aku gtau korang, planning sebelum deliver ni nak buat kek & biskut banyak2 untuk Dassafar makan..^_^

Entry Berkaitan : Beli Oven di Lazada

Beli Oven di LAZADA

Image
Assalammualaikum...:)
Seperti yg kita sedia maklum, tak lama lagi CHINESE NEW YEAR.  Dan juga, kebiasaannya, memang akan banyak sales diadakan..^_^
So,kebiasaannya jugak, ramai wanita akan tergugat dengan tawaran harga yg di berikan termasuk la aku...hihi

#lama x singgah rumah nenek ku yg berbangsa cina..:)

So, di pendekkan cerita, semalam aku singgah mengusha di LAZADA.

Tengok2 ada CNY Baking Essentials. Terus lah aku terfikir nak beli Oven sebabnya kat rumah aku takde oven lagi. Dari dulu duk survey ngan suami tapi x beli2...sebabnya sibuk beli perabot untuk rumah..=,="

Dan aku terus search oven brand Butterfly sebab aku dah baca review dari bakers, Oven brand ni memang bagus dan tahan lama. Mak aku pun setuju kalau aku beli Oven brand ni..^_^

So, ni lah oven yg berjaya menawan hati aku....tapi.....
Sebelum aku nak beli Oven tu, aku tanya dulu laki aku...
first question yg keluar dari whatsapp adalah : Oven tu muat ayam sekor tak? Boleh pusing2 tak?

Aku pun : Errkk? =,="

M…

Laman WEB Malaysia Airlines Kena Hacked!

Image
Assalammualaikum..
**UPDATE : Laman WEB MAS dah kembali beroperasi seperti biasa**
Pagi ni gempar, Laman Web Malaysia Airlines kena Hacked!

Aku yg baca news ni, terus check nak tau sama ada khabar angin ni betul2 terjadi atau tak,
dan jawapan yang aku temui :


Korang yg nak check jugak, boleh klik sini >> http://www.malaysiaairlines.com/my
Statement dari Twitter Hackers :

Apa motif dorang hack Website Malaysia Airlines ni sebenar nya?  Aku pun tak tahu, kita tunggu jawapan dari pihak berwajib.

#aku suka dengar lagu yg hackers ni letak..waima kurang faham apa lagu tu maksudkan.

Berita Baik bagi Peniaga Online : Jualan MEGA PRABAYAR Poslaju

Image
NOTIS POSLAJU  ============= Para pelanggan yang dihormati sekalian, MEGA SALES kini kembali!! 
 Nak Tahu Lebih Lanjut? Klik Sini > http://bit.ly/poslajusale
Dapatkan produk poslaju dengan promosi istimewa Jualan Mega Prabayar PosLaju yang bermula 1 Dec sehingga 31 Mac 2015. 
Boleh dapatkan produk prabayar di semua cawangan PosLaju / Pejabat Pos seluruh Malaysia. Nak Tahu Lebih Lanjut? Klik Sini > http://bit.ly/poslajusale

DIY : Kitar semula Pakaian Lama

Image
Maaf ye, entri kali ni banyak dlm bentuk gambar sebabnye aku online guna fon je..hukhukhuk

5 Sebab Sukar Hamil

Image
Assalammualaikum. :)
"15% Pasangan di Malaysia Mengalami Masalah Sukar Hamil Dan Sukar Dapat Zuriat." Kita sebagai para isteri sedia maklum, soalan2 ini akan di terima sekiranya kita sudah berkahwin :

"Bila nak beranak?Kau dengan laki kau memang planning taknak anak lagi ke?
Hmp...normal, ya itu normal, soalan itu biasa...tapi, bagi kita yang belum lagi mengandung mesti akan terasa hati dengan soalan tu, betul x? Nasib baik ada encik suami sebagai tempat untuk mengadu dan menumpang bahu & dada ketika menangis..hehehe
Tak dinafikan, soal anak adalah soalan yang kerap di ajukan. Dan juga tak dinafikan, segalanya terserah kepada ALLAH S.W.T, DIA yang menentukan segalanya baik dari ajal maut, jodoh, rezeki dan segalanya. 
Kita sebagai hamba hanya mampu berusaha sehabis baik, berdoa dan tawakal kemudian. 
>>>>>>>>>>> Ingin tahu Rahsia Mudah Hamil? Jengah di sini : http://bit.ly/mahuhamil <<<<<<<<<<<5 Punca Su…

Senarai Lubuk Pembekal Barangan Niaga

Image
Assalammualaikum..:)


Bagi anda yang berminat nak jadi Usahawan dan mahu tahu lubuk "emas" barangan yang anda hendak niagakan, Tahniah! Anda berada di blog yang betul..hehehe

Antara masalah yang acap kali di alami oleh bakal Usahawan ialah :
1. Modal
2. Barang apa yang hendak di niagakan.
3. Di mana nak dapat pembekal barangan?
4. Di mana nak niaga dan macam mana?

Okeh, antara keempat-empat point ni, aku just nak bicarakan point no.3 sahaja, untuk point2 lain, insyaALLAH akan dibuat entry kelak. :)


Hmm..zaman ekonomi yang kian merudum ni, dengan harga barangan yang makin meningkat, Ramai insan terbuka mata nak berniaga, Alhamdulillah..^_^

Yelah, asyik kita je mengeluarkan duit, bila lagi kita yang jadi penerima? Betul x? hehe

Masalahnyaaa.....Ramai yang nak jadi Usahawan, tapi ramai juga yang buntu nak dapat bekalan barang dari mana dengan harga yg murah dan berbaloi, betul x? Barulah dapat merasai untung tu...:)

Lebih 150 senarai pembekal yang bakal anda dapat miliki, antaranya Pembe…

Jadi Suri Rumah Tangga SEPENUH MASA?

Image
Assalammualaikum...:)

Beberapa hari lepas, aku berchatting dengan sahabat lama aku,  sahabat time sekolah menengah dulu..^_^
Yang menarik pada perbualan kami apabila, sahabat aku bertanya "Kau kerja @ duk rumah je?"  Jawapan aku : Aku duduk rumah sambil buat side income. - Sangat berlagak yee jawapan ini..hahaha
Kenapa Aku Memilih Untuk Jadi Suri Rumah Tangga SEPENUH MASA?
1. Suami x bagi aku kerja - Perasaan aku bila suami x bagi kerja adalah sangat GEMBIRA! hahahaha! serius aku suka duk umah dari kena pergi kerja..kihkihkih

2. Aku memang dari zaman sekolah dulu nak jadi seorang usahawan. Dan juga mungkin disebabkan perangai aku yang sangat sukar nak ikut arahan orang dan asyik nak kepala aku je betul..hahaha.
So, bila dah kawen, aku decide duduk rumah tapi buat bisnes secara online. :)

3. Banyak sangat kes nursery yg x jaga bayi/kanak-kanak dengan betul. Ngeri dengar/baca tentang kes dera bagai. So, kalau aku jadi surirumah, aku boleh jaga anak2 sendiri, bagi dorang maka…

7 Perkataan Mulia

Image

FREE Swap Review Instagram

Image
Assalammualaikum..:)
Hari jumaat ni, nak gtau berita baik untuk seller..hehe..:)
Kepada korang yg buat sales melalui Instagram dan berminat nak swap review, boleh whatsapp saya ke : 017-6119716 

Ada yang berminat untuk naikkan follower instagram anda? Klik :bit.ly/PowerInsta
Syarat2 Swap :
1. Mempunyai Akaun Instagram yg melebihi 1000 followers.
2. Gambar & Ayat yg disedikan oleh anda sendiri.

Oh ini, Instagram saya :


Jangan sesegan tau..^_^

Kedatangan Dajjal, Bersediakah kita?

Image
Assalammualaikum..:)
Tanda2 kecil kiamat hampir lengkap. Sekarang kita tengah tunggu tanda2 besar kiamat pulak muncul sama ada kedatangan Dajjal @ Matahari terbit sebelah barat. Allahu~

Kita di Malaysia sudah lalui fasa kemarau panjang apabila hujan tak turun hampir 2 bulan, banjir di beberapa negeri, kehilangan pesawat dan banyak fasa2 lain kita sudah lalui, tapi sedarkah kita bahawa itu tanda kekuasaan YANG MAHA ESA?
Atau mungkin kita menganggap ianya perkara biasa-biasa sahaja?

#Sudahkah anda menghafal surah al-kahfi?
#Sudahkah anda beristiqamah beribadah?
#Kuatkah iman anda untuk menghadapi zaman kedatangan Dajjal?

Allahuakbar! Aku belum bersedia, aku tidak beristiqamah dalam beribadah bahkan aku tahu itulah bekal ku ke akhirat kelak!

Aku cuma beromong kosong sambil mendabik dada apabila bercerita tentang agama, kekononnya aku buat semua yg aku bicarakan, tapi tindakan ku? 

Di sini ada Link Video tentang Dajjal untuk anda, semoga ianya bermanfaat,  klik link di bawah :   http://bit…

PERCUMA : Teknik Buat duit RM800-RM1000 secara Part Time

Image
Assalammualaikum..:)
Korang nak tau tak teknik ni?  Kalau ya, korang just perlu register sahaja dan tunggu webinar berlangsung.

Apa yg korang bakal dapat dari WEBINAR ini?Cara affiliate marketing berfungsi, dan bagaimana anda mendapat komisenCara dan teknik mudah untuk menjana komisen affiliate dalam 48 jamTeknik menjana RM800-RM1,000 sebulan secara konsisten melalui AshadeeCara membina sistem pemasaran yang berfungsi 24 jam sehari, 7 hari semingguApa itu WEBINAR?  Webinar ni merupakan satu platform baru untuk bermesyuarat @ berborak. Yang mana korang just perlu duduk depan laptop sahaja dan tunggu webinar ni berlangsung.

Biasanya, penganjur webinar ni yg akan bercakap, kita just respon di ruangan yg di sediakan. Dan juga, peserta yg boleh menonton webinar ni cuma terhad kepada mereka yg telah di invite sahaja (Invitation melalui link di email)

- Ini mengikut pengalaman aku sendiri yg dah beberapa kali attend webinar ni..hehe...kalau nak rasai pengalaman sendiri, boleh lah mendaftar d…

5 IDEA : DIY Tayar Kereta Lama kepada Hiasan & Mainan

Image
Assalammualaikum..:)
Korang minat tak ber"DIY"? Kalau ya, kita geng! Yay! hehe Hari ni aku nak share sedikit idea untuk korang yg punyai minat yang sama..harap ianya bermanfaat! ^_^
Sofa @ Kerusi,  BuaianRak DindingKuda MainanCawan Hiasan/ Boleh dijadikan pasu bunga

[INFO] Jenis2 Cili yang korang JARANG JUMPA!

Image
Assalammualaikum..:) Sedikit info menarik bagi pengemar Cili..^_^ Ada pelbagai jenis cili kita jarang jumpai, dengan rupa dan warna yg berbeza...
Bagi pekebun cili, mungkin anda berminat dengan cili-cili dibawah :Dorset Naga

Bhut x jay's
Pimenta de neyde
Chocolate Cherry Pepper

Golden Cayenne Pepper


Rain Forest Pepper


Wild Brazil Pepper


NuMex Twilight Pepper

Blue Turquoise Pepper

Cantik kan Blue Turquoise Pepper tu..:) Kalau aku jumpa cili tu, nak makan pun aku sayang..huhu..


>>> Duit Tabung, Klik2 <<<
Bagi pengemar cili korang boleh join FB group jika berminat nak beli benih @ kongsi pengalaman menanam cili di sini >> : Laman Cili 

Sumber gambar : Laman Cili & Trade Winds Fruits

Tips JIMAT MASA : Charge Handphone dgn PANTAS

Image
Assalammualaikum..:)
Bagi Pengguna Iphone & Android, tips ini mungkin boleh membantu anda. Selamat Mencuba! ^_^

Mudah Untuk Isteri : Teknik Menyimpan Baju dalam Laci

Image
Assalammualaikum..:)
Sebagai seorang isteri, dah jadi satu tanggungjawab untuk kita mengemas rumah. kan? 
Walaupun tugas mengemas ni bukanlah tugas yg sepatutnya si isteri buat dan walaupun suami x pernah nak arahkan kita mengemas tapi bila dah mengalas title "Puan Isteri" secara x langsung kita akan terasa tanggungjawab mengemas rumah adalah tugas kita..betul x? :)

Ok, part yg paling malas sekali bagi aku sebagai seorang Isteri ni adalah part melipat baju, lepas tu bila dah elok2 simpan dalam almari @ laci, baju2 yang dilipat kembali berselerak..=,="

Lagi2 la baju anak dan yang selalu buat selerak adalah Encik Suami..haish~ :3

So, tadi tengah aku mengugel mencari Idea untuk menulis entri di blog, maka terjumpa lah gambar ini :


Okeh, nanti aku praktikkan.hehehe~

Aiskrim Gulung di Downtown Mines :)

Image
Assalammualaikum...:)
Korang yg klik untuk tengok entry ni mesti nak sangat mencuba Aiskrim Gulung ni kan? Hahahaha~ Sama la macam aku, seriously sampai nak ke Uptown Danau Kota aku plan nak pergi semata-mata nak makan Aiskrim ni..hahaha..:P
Actually, aku g The Mines malam tadi, niat nak bershopping tapi aku batalkan dek kerana aku takut nanti lepas bersalin baju2 yg aku beli tu jadi x lawa sebab terlalu besar dsb. So, aku beri laluan kepada suami dan adik beradik aku untuk shopping..hehe~

Dah habis menghabis duit di The Mines, kitorang pun terus lah ke Downtown..dekat sangat kan, rugi x pergi, bukan selalu pun..hehe~

Okeh, berbalik kepada topik, selalu sangat melencong..hikhik
Aiskrim Gulung ni aku jumpa di Mines Downtown Night Bazaar. :)
Pelbagai perisa disediakan.
Suami aku belikan Perisa OREO yg mana kat dalamnya ada campuran Kuaci.

Tentang rasanya, aku boleh bagi 4/5.
Harga RM5 [kalau x silap]

Aiskrim ni mudah di carik, sebab ianya di satu port bahagian makanan. 
Ops! maaf lupa …

[Tanaman] : Tips Simple & Mudah tanam Daun Bawang

Image
Assalammualaikum..:)

Berjumpa lagi kita di Tahun baru, 2015. Alhamdullillah kita masih lagi bernyawa dan diberikan peluang untuk menjalani kehidupan seperti biasa dan harapnya luar biasa (lebih baik) lah..:)

Okeh...sempena dengan tahun baru, apakata kita berjimat cermat. Untuk suri rumah, mungkin tips ini sangat membantu anda..^_^

Yelah, kita sedia maklum, kalau beli Daun Bawang kat Mall, kita kena beli seikat yang mana kekadang kita tak habis pun guna seikat tu..so nak taknak, yg tak guna tu terpaksa la dibuang ke dalam tong sampah sebab dah layu..:(

So, disebabkan taknak membazir, jom kita tanam bawang untuk dapatkan daun bawang! Sangat mudah hokey~ sebab aku sendiri dah buat..hewhew~

Barangan yang diperlukan :
- Bawang Merah
- Tanah Bakar @ Tanah yg korang rasa bersesuaian [kat TESCO ade jual tanah bakar ni]
- Botol besar
- Gunting
- Penebuk Botol - yang ni aku guna pisau yg dipanaskan ke api

Cara-caranya ialah :
1.
 2.

3. Masukkan Tanah ke dalam botol, kemudian masukkan bawang ke bahag…