Posts

Kidzoona AEON Cheras Selatan

Assalammualaikum, :)

Biasanya bila jadi parent ni, anak-anak minta sesuatu, mesti kita sangat2 sukar nak tolak. Melainkan atas tujuan mendidik @ tak mampu tunaikan,betul tak?

Pernah tak, lepas habis kerja, anak-anak kecil ajak keluar? Hari dah nak malam, semua tempat untuk berlibur dan tutup. Takkan lah asyik nak pergi ke Uptown/Downtown @ Kedai Makan kan? Bosan tengok muka mamak yang sama je. haha

Ok, apa kata kali ni bawak anak-anak pergi berlibur di KidZoona. Aku rasa ada banyak branch, tapi salah satunya ada di AEON Cheras Selatan. Sebab apa aku suggest pergi sini?

1. Of course la sebab Entrance Fee nya yang murah, hehe : RM10/head main sampai lembik. haha
2. Stokin RM4/seorang, penjaga pun kena pakai stokin tau. Kalau nak jimat dan stokin yang cantik, pergi beli stokin dulu, agak-agak dah tak sempat, beli stokin kat kedai sebelah BATA. Khas jual stokin je kedai tu, eh, boxer spendaaa pun ada..hehe. Nak lagi Jimat, bawak je stokin dari rumah. Jimat sesangat nyah.. gitew ha!
3. Ada…

Bukit Broga bersama Anak-Anak

Image
Assalammualaikum, :)
Naik Bukit Broga dengan anak-anak kecil? Boleh ke naik? Tak bahaya ke? Jom baca dulu..^_^

Aku sebenarnya takut nak naik Bukit Broga ni pada awalnya. Yelah, anak aku tiga orang weh, yang paling kecik umur baru setahun lebih. Ayoyo..risau. Tapi suami aku kata, "Ok je lah sayang, insyaALLAH takde apa-apa masalah". Arghhh ayat penenang suami ku hanya mampu menenangkan aku seketika sahaja. Tetap hati ku gundah..haha..

Aku google, review blogger bawak anak pun ada, so, aku lega. Tapi masih tak semudah kau sangka aku nak betul-betul lega! haha.

Jam 5.15 pagi lebih kurang, kitorang gerak dari Cheras menghala ke Bukit Broga, Semenyih. Sampai-sampai je terus masuk waktu Subuh, Subuh dalam kereta je masa tu. Solat duduk, sebab kat luar basah. Tapi ade je aku tengok orang lain solat kat tanah tapi berlapik lah..haha.

Lepas ready semua, kitorang pun naik Bukit Broga. Masa ni Parking Kereta tak bayar lagi pasal takde guard, dah nak balik baru kitorang bayar. Korang …