Posts

Thx Mizsnur! :)

Image
neng! thx! terharu gila nangga ada entri utk aku..T_T opkoz la aku akan berik baby comel utk auntie2 anakku kelak..heheh..XD  majlis ku kelak jangan x datang jak... mun x nang terkilan abis ku kelak...hahahha..

Ha...ni blog member aku mase same skolah menengah dulu..:)  walaupun tersangat jarang berjumpa..tp kitorang still contact thru FB..:D
last kitorang jumpe mase event kat PWTC baru2 ni... event di anjurkan oleh Kerajaan Negeri Sarawak iaitu : Majlis Jom Berambeh

Alhamdulillah..hubungan aku ngn kawan2 same sekolah menengah dulu  still baek sampai skang... yelah....Bila Hari raya je, kitorang konvoi sesame gi beraya rumah kengkawan sama sekolah... sgt cool ok! lol~ tetibe....
ehhem! teringat dulu dala suke masuk kelas lambat2,  escape kelas malam,  sembunyi handphone dalam tanah..... wakakaka..memang kelakar..:D





Alhamdulillah rezeki..:)

Image
Salam dan Hai! :D 

Bz 2 3 minggu yang lepas..sibuk nak uruskan konvo dan majlis akad... dan juga sibuk bawak family gi jalan2 di sini..:D
Ingatkan di sebabkan bz ni bisnes tak jalan...risau jugak customer lari...huhu... mane tak nye....bile on je FB tengok ade berbelas2 msg... tanye pasal produk, servis likes....bagai2.... sampai ade satu malam tu, aku abaikan PM dorang..hohoo pagi tu.... penat jugak nak menjawab...huhuhu
Alhamdulillah...kelmarin dapat tempahan produk dan di poskan... semalam sorang customer order 4 item, lagi 2 orang masing2 order 2 item..so total semua barang yg perlu di pos hari ni : 8 Item... tak tau la kalau petang kang ade pulak nak order..mudah-mudahan ade..amin..:)
Semalam customer mintak naekkan 3K likes di 3page...alhamdulillah....1 Page berjaya disiapkan..insyaALLAH hari ni lagi 2 page akan di siapkan...:D


Sentiasa bersyukur bila dapat rezeki..:)

rabbi yassir wa la tu'assir

rabbi yassir wa la tu'assir
Kini Ramai sudah TERJEBAK dengan bisnes Online ...:) 
Aku merupakan salah satu daripadanya..
Sebulan, mencecah RM Ribu  kekadang..walaupun cuma bekerja melalui online..Alhamdulillah....
Langkah persediaan ku...melangkah ke bidang hartanah....insyaALLAH... Target ku memiliki Rumah sendiri tahun depan dengan suami..:)  Walaupun ade suara2 sumbang cuba mematahkan semangat aku....contoh : x boleh la nak miliki rumah....perlu duit banyak....pok pek pok pek...
Arghhh terpulang la...aku ade niat...aku dah pasang niat...aku akan berusaha....

Bulan depan nak daftar Syarikat dengan Suami....:)  Moga di permudahkan segala urusan ku....

Kepala Serabut Dapat Job byk...=="

Image
Kepala agak serabut melayan tempahan customer...huhu...
Pengajaran Buat aku : Jangan Ambik Job terus menerus..kene buat schedule dulu sebelum ambik apa2 job...huhu...
gmbr takde kene mengena dengan entri..sekian...


psstt...semalam kecoh pasal pempuan nak bogel ngn lelaki nak potong ***. ,, ape komen korang? aku? hahahha..layan sajaa...

Alhamdulillah....Sehari dapat RM300! :d

Image
Alhamdulillah..syukur sangat2...business melalui online ni best sangat2..hehhehe...memang memberi inspirasi supaya aku tak sambong blaja dah...lol~ hahhahaha....
apa yang penting, kita jalankan business dengan jujur dan beretika...
setiap hari mintak di permudahkan segala urusan...insyaALLAH, di permudahkan....




ha..sape2 yg ade Business Online kat Facebook tapi likes kurang...
bleh dapatkan servis dari saya, sebab sy buat video apps kat facebook...:D
contoh video apps : http://on.fb.me/TBQufW

yg menarik tentang Video Apps ni :

1) Auto Tag ke 3 friends 
2) Auto Post ke Wall
3) Video Apps ni akn bertahan sampai bila2...
sy akan blast di Fanpage yg ade 403k Likes..

Harga Pakej :
1 Video Apps = RM30/Page
5 Video Apps = RM70/Page
Unlimited Apps (tapi saya boleh buat sampai 40 apps ke bawah je)= RM120/Page




berminat bleh pm saya di sini : http://www.facebook.com/messages/yan.saflina atau pun msg 0135626883



Tq!!







Suamiku...Syurgaku...

Image
Sukanya...;')
Suamiku..........Syurgaku...

2 Professor temui cara utk menukar bakteria Kepada Emas

Image
Washington : Saintis telah menemui bakteria yg mempunyai keupayaan untuk menghasilkan emas 24 karat. >>>>Klik sini, sini,sini,sini, sinidannnn sini...<<<
Dikatakan ketika di uji kaji, emas itu secara tiba2 keluar dari barang ujikaji yg di sertai bakteria.
Lihat Berita Penuh di sini : Bakteria Jadi Emas


Nak tengok video Bakteria jadi emas, sila klik pada gmbr di bawah...:)




Sepanjang malam aku dok fikir..nak tambah barang ape ehhh utk bisnes..hmmm... last2 aku dapat idea buat gift set utk yg tersayang ni....huhu mcm2 aku dok fikir..nak buat ape,nak letak ape... last2 pilihan paling cool adalah letak kad ucapan ngn frame.. n satu benda yang akn jadi benda  yang utama... yg frame tu,,,customer bagi gambar..aku cuci then aku akan framekan... utk kad pulak,,,dorang bagi ucapan..aku tulis..xpun aku taip je gune computer...huhu tu depend ngn customer punye permintaan la... nak kad ape...kad happy birthday ke,greatest dad ke...mcm2 lh... aku utamakan pelanggan punye taste...hohoho
penat jugak nak fikir nak deal ngn supplier... tp aku xnak give up... walaupun bisnes ni awal lagi... dan sudah  berada dalam keadaan yg agak selesa... n aku xnak lah semudah tu terus nak senang lenang je...kan2.... tapi apa pun aku bersyukur...sebab customer percayakan aku..ngee!
nak tengok set2 yang aku jual?meh2 tengok... ade kat sini : Business Berjaya Online
actually nak upload,tap…

Kehidupan mengajar aku erti kematangan...

Alhamdulillah...setelah menempuh pelbagai dugaan... akhirnya kehidupanku kembali tenang dan semakin bahagia dengan adanya dia di sisi... terima kasih ya ALLAH....
dah puas aku menangis sambil meredhai apa yang berlaku sepanjang perjalanan hidup ini... dengan kehadiran si dia yang sentiasa memberi sokongan moral dan mental untuk aku.. aku berjaya sekali lagi berdiri.. tersenyum dengan gurau sendanya... aku bersyukur di pertemukan dengan dia...
setahun mengenali dia,aku bertekad utk mengikat tali pertunangan antara kami... ALHAMDULILLAH..keluarga masing2 setuju... tanggal 21 April 2012... aku sah menjadi tunangan kepada Danial Azarul...




21 DULANG BERBALAS 23 DULANG..(^_^)

Image
pertama sekali...apa perasaan anda setelah bertukar status menjadi tunangan orang? JAWAPAN : EXCITED! dalam mase yang same sangat2 x sangke da jadi tunangan orang yang saya sayang dan cinta..:P
Ucapan anda ? JAWAPAN : first of all, thank ALLAH sbb bagi peluang untuk kami berdua teruskan hubungan untuk ke level ni, insyaALLAH, dengan adanya keberkatan dalam hubungan ni, kitorang akan ke next level pulak kalau sudah sampai masanya...:) n opkoz! thankz to mak 2 bapak sebab mok ikot kamek pun tema kaler! hahahaha! waima susah nak carik paper beg macam kaler yang kamek mok, pendek cita dari A to Z kmk nang mok pink ngan biru n puteh....even sampei ke tapak mangkok pun..hehehe..:P...
to my uncle and aunt,thankz ngan usaha tak orang yang kamek x mintak pun kitak orang berik juak...yang terBAEK gik ya! thank ow! uncle and aunt, nenek serudin ngan nek taib...nang bez la sebab nambah hantaran! menjadikan 23 igek! hehehe...:) to yak azli! thankz to the pelamin! thankz to hantaran yang sangat cante…

Baucar RM50

Yeay! dah dapat baucar buku...RM200!..thx to kerajaan sebab sponsor yer baucar buku nih..:D
*tersenyum girang*

mula2 dapat baucar,aku da plan da nak beli komik...-->>komik cinta<<
tapi,lepas tu aku pk balek...baek aku beli something yang lagi berfaedah daripada tu...
so...aku habis kan RM50 dengan membeli stapler, pen and colour paper!..ups!..aku ade beli buku jugak lah...

Tajuk buku yang aku beli : I love u too! ha! jangan ingat ni novel tau!..ni tentang sketsa rumah tangga...heheheh...*gatal* anyway,buku ni sangat best di baca..sebab cara penulis menyampaikan jalan cerita sangat sempoi tp menggunakan bahasa yg sangat mudah di fahami...:) selain tu, ade jugak hal2 ibadah harian di sentuh..:)
cover buku ni agak jiwang ye..tp nice...so,utk lelaki yg nak beli buku ni,x usah la nak segan2 ye..:P

then satu lagi buku yang aku beli : kartun malaysia : Lat...* yang ni aku xleh nak bagi link sbb x tau nak bagi link ape..heheh...
tp yang pasti buku ni sangat banyak pengajaran dy..bukan se…