Posts

Ber "Ice Scating" : Icescape Ice Rink, IOI CITY MALL Putrajaya

Image
Assalammualaikum..:)

Bagi warga2 yang duk jauh dari Sunway, sekarang korang dah tak perlu ke Sunway untuk Ber"Ice Scating"..singgah ke IOI City Mall pun boleh dah sekarang..:)

Kelmarin aku singgah menjengah ke Icescape Ice Rink, ramai gila orang...dari yg kecik sampai yang tua, semua sibuk  Ber"Ice Scating", yang kecik2 tu, kejap2 main jatuh..kesian aku tengok..huhu..

Seriously, perasaan aku nak Ber"Ice Scating" jugak tu sangat kuat..tapi ye lah, wanita sarat mengandung...apa lah daya...T_T

Sini ada sedikit rujukan untuk korang yang berminat nak g ke sana :
Klik Sini, :)


 Bagi korang yang sukakan aktiviti Lasak, boleh la menjengah ke District 21: Review District 21 (Klik Sini)

#Psst..maap ye takde gambo aku sendiri...tak terfikir nak snap, aku just snap gambar kitorang kat dalam Train je..T_T


Aktiviti Lasak di : District 21 (IOI CITY MALL)

Image
Assalammualaikum..:)

Suka Aktiviti Lasak? Bosan di hujung minggu? Jom pergi ke District 21, IOI City Mall, Putrajaya.

Apa yang menarik di District 21?
Di District 21 korang boleh memanjat, mendaki, melompat, berlumba, terbang & sliding. Aktiviti di sini sangat lah mencabar ye...dan tinggi2 belaka TAPI, jangan risau, setiap game disediakan barang2 untuk keselamatan korang..
Klik Sini :)

Jenis2 game yg di sediakan : Wall climbing, Roller glider, Go Pedal, Pump Track, Low Ropes, Trampoline, The Maze,  Free fall ( buggy jumping), Sky Trail, Tubby Ride and Carousel.
Aku sebenarnya nak je main game di District 21 ni kelmarin, nak je tarik tangan suami beratur beli tiket..huhu..tapi apakan daya, situasi tidak membenarkan..
(Bakal bersalin bulan Februari, InsyaALLAH)

 Jom kita tengok gambar di District 21 :




Ni bukan view sepenuhnya tau, nak tengok, kena la jengah sendiri..:)


Harga :
Alamat :

District 21
IOI City Mall
Lebuh IRC,
62502 Putrajaya.
Tel : +6(03) 8328 8888
Currently not availab…

Mee Segera ala-ala maggi Cup : Produk Buatan Muslim [Bebas Wax & Asid Borik]

Image
Assalammualaikum..:)

Pepagi ni, seperti biasa, melepakkan diri di page 'Mudahnya Menjemput Rezeki'. Tengah syok2 membaca...aku terjumpa produk ni, yg dipromosikan sendiri oleh Taukenya...

>>Ini bukan iklan berbayar tau<<
Kagum! Kagum dengan cara tauke ini...sebab memilih untuk membuat produk macam ni. Sebab aku tahu, ramai orang minat makan mee segera, antara peminatnya adalah suami aku..hehe

Jom tengok e-flyers  ni..^_^
FB : An'nur Halal Noodles
Bagi yg berminat untuk mendapatkan Produk Muslim ni, boleh hubungi no. tertera...

Lipas Berkejaran di Rumah

Image
Assalammualaikum..:)
Seperti biasa, pada penghujung tahun Malaysia akan di landa Musim Hujan dan ketika musim hujan ni lah pelbagai benda akan terjadi contohnya :
BanjirNyamukSiput Babi bergelimpangan diluar rumahLipas bekejaran di dalam rumahPokok-pokok yg baru di semai akan rosak Tu contoh yg tak best...yang bestnya Hujan ni :
Bila nak tido, best jee..Jarang keluar rumah so, jarang sopingAsyik nak makan je...Moment best peluk2 ngan suami..hahaha!  Ok, berbalik kepada topik...Sejak aku dok rumah teres ni, kemain banyak lagi lipas kat rumah. Haih~! yang tak bestnya...aku pernah sekali ternampak lipas berjimak..lol~

Semalam suami aku kena kejar ngan lipas, dah la dia penggeli lipas...so, korang agak lah macam mana dia berlari dari dalam bilik pastu keluar bilik, hahaha! Aku jugak yg jadi Hero untuk detect di mana lipas tu berada sebab aku ni tak takut or geli lipas..siap aku pegang2 lagi..hehe


 Bila aku dah detect kat mana lipas tu, terus suami aku spray lipas sampai mati..sampai kaku..…

Clearance Sales : ZALORA semua pada harga RM11

Image
Baru je kejap tadi aku update entry Nile.com buat promo RM11 pada barangan terpilih..
Tup tup dapat email dari Zalora pulak..dorang buat promosi untuk semua barangan RM11**!

Haih..tiba2 aku terasa macam aku di awang-awangan...phewww~~

Barangan yg aku nampak pada harga RM11 dan berbaloi untuk dimiliki :



Nak shopping di ZALORA? Klik >> Zalora 11th Heaven

Online SHOPPING : NILE.COM.MY pada harga RM11/satu!!!

Image
Gilaa!!! Promosi gila Kentang dari Nile.com.my!
Pepagi ni, ternampak status blogger sis Namee. Dia gtau, dia shopping kat Nile.com.my dengan harga RM11 je setiap satu barang! Gila tak bling3 mata kau~~ Terus aku shopping barang...nak tengok apa aku beli? Taddaaa~~!!! Sorang limit satu barang je tau!
Korang nak shopping jugak?
Meh g sini >> Nile Promosi RM11
Updated : Barang yang aku order dari Nile.com.my dah pun sampai, servis sangat terbaik, barangan pun semua tip top! super awesome!

SIDE INCOME : Bagi anda yg duduk FLAT/APARTMENT

Image
Assalammualaikum..:)
Tergerak hati nak share benda baik ni dengan korang...dulu, sebelum aku duduk rumah teres, aku pun duduk flat jugak, tingkat 5 pulak tuh...dah la takde lift! Sewa masa awal RM650, pastu owner naikkan jadi RM750!! Gila! T_T

Yang kesiannya pada suami la, sebab dia kena turun naik tangga tiap2 hari, kena buang sampah, kena angkat barang..tp yg peliknya, tak jugak slim2..malah bertambah ke depan pulak perutnya..kih kih kih...

Masalah yg sangat2 selalu kitorang hadapi masa tu adalah, SAMPAH! yes, sampah. Ye la, takkan la setiap pagi suami aku g keje aku nak mintak dia buang sampah, kang busuk lak baju suami aku terkena sampah...bagi yg duduk flat ni tau la sengsaranya macam mana...

So, kepada korang yg duduk flat/apartment, manfaatkan lah peluang yg ada untuk cari side income.

Contoh nya macam dalam gambar ni :  Point utama  : KAU NAK KE TAK NAK? Jangan ada sikap malu jika kita inginkan keluarga kita hidup senang... tentang charge tu, korang pandai2 la adjust.
MACAM MA…

SCAMMER Online yg MENYERAMKAN!

Image
Assalammualaikum..

Aku nak bagi korang alert sikit, scammer ni sumpah menyeramkan..mohon baca Screenshot :


Siap ada darah HAID! gila! sampai hati nak bagi baju prelove macam tu kat orang..isk, meremang bulu tengkok aku..

Yang anehnya, si suami pun tau pasal bini nya kaki kencing, hai laaa...aku pun tak tahu nak cakap ape dah...


Nama FB Scammer : Chintahati Azmeer, Amer rawwk, rawwk amer, single moms..byk lagi...sebab sering tukar2 nama..

 ************Side Incomeku..huhu************* 15 Perkara yg kanak-kanak akan buat untuk dapatkan ICECREAM. Korang takkan tahu siapa yg menyamar jadi Orang Putih Busuk ni..haha Hanya berlaku 3 saat, dorang takkan PERASAN!  ***********************************
PALING PENTING! PLEASE ALERT AKAUN NO. INI : 
MAYBANK : 151520046022 (Nur Syaziera)
Gambar scammer yg dikenal pasti : 


Nota : Setakat ni, xde orang yg claim gmbr yg digunakan adalah tipu. So, jika ada yg cakap gambar ni tipu, sila inbox aku, untuk delete : fb.com/messages/yan.saflina

Tips beli online…

Untuk Suami : Bila I LOVE YOU tak menjadi

Image
Assalammualaikum..:)
Semalam mood nak membaking datang lagi..so datang la idea nak mendekorasikan apam polkadot.. Lepas tu, datang mood nak berjiwang ngan suami...haha..
So, aku pun dekorasikan kek dengan buat ini : 

Tapi masalahnya, huruf I aku tak lawa! haha..dah macam huruf H je aku tengok...
laki aku mula2 tengok pun dia cakap macam H, hahaha..gila! baru nk jiwang..terus spoil...kih kih kih

Lepas tu, suami aku pun snap gambar ni n ada la jiwang2, kitorang....eh2,xleh cita...kah kah kah...
Aku pun mintak gmbr ni, pastu upload kat entry ni, bagi korang terasa nak makan n terasa nak buat..haha..

Psst..aku suka buat apam ni sebab senang sangat! Filling dia coklat tau...oh oh yummy, nyum nyum...

Nak resepi? Rujuk entry ni : Resepi Apam Polkadot tanpa susu

Menu Minum Petang - Cucur Kembung Manis

Image
************************************ Assalammualaikum...dah petang2 ni mesti bosankan kalau duduk tengok TV je  tanpa mengunyah..hehe..
Jom buat Cucur Kembung Manis, Simple je cara  buat nya..tapi isi nya, masyaALLAH gebusss sangat..sampai laki aku cakap "eh ni donut ke?" aku pun jawab "ha..boleh jadi jugak..hehe"
Tapi yang peliknya resepi Cucur ni menggunakan Mayonis...pelikkan, sebab aku tak pernah lagi dengar buat cucur pakai Mayonis, ini first time, lain la korang pernah dengar.. .memang terbelakang la aku..hahaha..
************************************ Ok, tanpa membuang masa...ini resepi nya :
Sumber > Cucur Kembung dari blog Sajian Dapur Bonda

Bahan-bahannya:
3 cawan tepung naik sendiri (self raising flour)
3/4 cawan gula pasir halus – boleh tambah gula sekiranya suka manis
½ sudu kecil garam
3 sudu besar mayonis
1 biji telur
½ sudu esen vanilla/ros - opsyen, tak letak pun tak ape
Air panas (suam) secukupnya
Minyak secukupnya untuk menggoreng

Cara-cara …

Tips Buat Kek : Jika tiada telur, anda boleh gantikan dgn

Image
Selamat Mencuba! :)

PERLU TAHU : 10 Tanda Awal Gejala Diabetes/Kencing Manis

Image
Gejala awal Diabetes  ==================== 

Jom Rawat/Cegah menggunakan Cypreme. 
COD area kajang/cheras/balakong/hulu langat.
Nak hantar guna pos pun boleh, free postage.

Harga promosi RM109 berakhir pada akhir bulan oktober ini.
Dapatkan segera sebelum terlambat!.

Info Lanjut di Fanpage:  Cypreme - Penyembuh Diabetes/Kencing Manis
@ Whatsapp/CALL : 017-6119716 (Yan Saflina)

Lepak di Fanpage "Mudahnya Menjemput Rezeki"

Assalammualaikum..

Aku pasti dan yakin, ramai dah tahu mengenai buku Mudahnya Menjemput Rezeki dan insyaALLAH ramai yg dah mengamalkan teknik2 menjemput rezeki yg di senaraikan dalam buku tu. 

Aku bukannya nak mempromosikan buku ni, apatah lagi nak menjual. Cuma, akhir-akhir ini, aku suka lepak di page tersebut, terlalu banyak input & output yg aku dapat, yg aku kira sangat bermanfaat dan segala apa yang di sampaikan sangat-sangat menyentuh jasad dan minda aku.

Salah satu cerita yg aku rasa aku nak kongsikan kat korang adalah cerita kat bawah ni :
                                                   ====================



Assalamualaikum sekali lagi wahai penulis yg budiman. Sebenarnya sy xsangka cerita sy dipilih. Sebenarnya sy kongsikan cerita itu kerana terlalu bersyukur dgn rezeki Allah tnpa sy memikirkn segala upahnya.

Penulis,sy menangis sendirian selepas sy perasan cerita sy dipilih semalam. Sy hanya menyedari selepas sy solat subuh tadi. Alhamdulillah atas segala rezeki Allah.

Rak MakeUp Cantik & Jimat Space - Mudah Diguna

Image
• Boleh Spin 360°
• Boleh masuk lebih 200 brg - Makeup, Perfume, Nail Polish, Kapas
• Boleh simpan box spec - Slide Compartment
• Senang di pasang
• Jimat Space
• Tak la asyik lupa ada makeup jenis ni n jenis tu..hehe

Serius berbaloi di miliki.
Jom dapatkan sementara ada PROMOSI..
=======
Harga Deepavali : RM59 termasuk postage!!!
Harga Biasa : RM80 termasuk Postage

*SS tambah RM3

Whatsapp/ SMS : 017-6119716

Tengok Video untuk GAMBARAN LEBIH JELAS. :) 



Waterproofing Coating = Untuk Tandas, Lantai, Kabinet Dapur & Dinding

Image
Apa Waterproofing Coating? Ianya merupakan Coating mempunyai 3 lapisan. Lapisan pertama : Epoxy (Waterproofing Glue Gam) Lapisan Kedua   : Batu yang telah di kisar (Flake) Lapisan Ketiga   : Epoxy (Waterproofing Glue Gam)
Sesuai Untuk BILIK AIR, LANTAI DAPUR, LAUNDRY
Kelebihan 
 ✔ Sangat murah {harga siap pasang, no hidden charge}
✔ 6-12 jam boleh siap pasang
✔ Basah tak licin
✔ Mudah dicuci
✔ Susah kotor berbanding tiles biasa
✔ Tak perlu hacking
✔ Ketahanan & kualiti terbaik
✔ Permanent waterproofing
✔ Permanent surface
✔ Tiada spesifik maintenace
✔ Siap boleh buat design = Kami recommend berdasarkan bentuk dan tandas anda.



Pelbagai Pilihan Warna untuk dipilih, antaranya :


Gambar di bawah adalah gambar selepas di apply di rumah Pelanggan. ^_^


Nak Tempah untuk Rumah anda? Boleh hubungi saya terus di : 017-6119716 (Ms.Yan
Harga serendah RM799 untuk 40sqft dan kebawah!






Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com

Image
Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 13 Oktober 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Wordless : MONDAY

Image

Gadis Reka Cerita Tentang Boyfriend tapi KANTOI -Psiko

Image
Hai! Kat facebook tadi aku terjumpa satu posting yang sangat kelakar  which is tentang perempuan psiko, syok sendiri.
Usha gambar ni :


Kelakar gila kan, tengah syok2 menipu, sekali kantoi ngan tuan punya badan..haha! Dulu aku ade pengalaman berjumpa ngan orang camni, citer bagai jumpa parent la, lelaki tu bagi itu ini, laki tu romantik la. Lepas tu, timbul lak citer lelaki tu tinggalkan dia.  Pastu si psiko ni marah2 n sedih. Padahal segala yang dia cite x wujud pun...alahai...hmm...macam2 kan manusia ni...
Nampak cam normal tapi sebenarnya tak..aku nak tanya korang, best ke syok sendiri? Huuu...aku kekadang ade le syok sendiri tp xde la mereka2 cerita...hehe
Bahaya woo orang psiko or syok sendiri/obses mungkin? ni...sebab boleh merosakkan hubungan orang. betul ke betul?
Ok bai.

VIDEO : Untuk Menjadi Usahawan yang Berjaya

Image
Assalammualaikum.
Untuk menjadi Usahawan yang Berjaya, teknik nya adalah dengan meniru orang yang berjaya.  Tak percaya? Jom Tengok Video ni, semoga ianya membantu anda. :)
================================================= Rawat Kencing Manis/Diabetes dengan Cypreme. Keterangan lanjut, Hubungi : 017-6119716 Cepat2! Sekarang ada PROMOSI GERHANA! Hanya RM109(SM)/RM118(SS) =================================================

klik Video untuk menonton.  Moga Bermanfaat! :)

Resepi Pancake Comel untuk Si Manja

Image
Assalammualaikum, :)

Hari ni nak share resepi Pancake super mudah ngan korang, bahan2 pun x banyak.
Pancake ni aku selalu buat kalau terasa bosan time petang2 n takde benda nak mengunyah..hoho..



Pancake ni aku buat kecik2 sebab nak bagi anak senang makan n bila dorang makan, dorang x sedar pun dorang dah makan banyak..hahaha...buat kaler warna warni gitu, baru meriah..sebenarnya aku nak buat 3 kaler tp keadaan x mengizinkan, kena masak cepat2..since anak2 sekeliling...haih..

Ok, ini Resepi Pancake Comel by Yan Saflina.

Bahan-Bahan- Maaf ye takde sukatan, aku main agak2 je..:)
Tepung Gandum
Gula
1 Telur
Baking Powder (Optional)

Cara-Cara
Campurkan semua bahan2 tadi. Agak2 adunan sedikit cair. Boleh la masuk ke dalam non-stick pan.
Terbalikkan Pancake, dah masak angkat dan hidangkan.

Mudah kan? hehe..sebab tu aku suka buat..nak cicah ngan Nutella or Sri Kaya pun boleh.^_^

Blogger Area Mega Give Away

Image
Nak join, klik banner di atas ya! :)
153 orang pemenang yang bertuah. Pemenang ditentukan melalui random.org.

Resepi Apam Polkadot Tanpa Susu

Image
Assalammualaikum. :)

Apam ni boleh la di makan bersama anak2, kurangkan gula ye..
Ni hasil Apam Polkadot yang dihasilkan oleh seorang ibu sambil anak2 nya menganggu ye & cuma menggunakan plastik biasa untuk piping..hihi..

Yang penting, suami and anak2 suka! yippi!!
Jangan pandang Apam Polkadot ku sebelah mata ye..sedap ni..:P
kalau korang tengok sis Norzie Hany buat, serius lawa..
Ok, jom kita tengok resepi apam tanpa susu ni..:)

Apam Polkadot Oleh:Norzie hany Sumber:Sarah Honey
Bahan-bahan:
5 biji telur ayam gred A(dari peti ais)1 1/2 cawan gula castor3 cawan tepung gandum3 tsp baking powder1 sudu besar ovalette1 tsp esen vanilla - aku x letak pasal esen vanilla dah habis..hahahaFilling/inti secukupnya(perisa blueberry/strawberry/coklat) - aku pakai coklat masakanPewarna Paper cup - ni aku pakai bekas dadih kecik tu je..heheCara-cara:- Panaskan pengukus dan masukkan beberapa helai daun pandan(untuk mewangikan apam) .Pukul telur hingga kembang dan gebuMasukkan gula dan ovalette dan pu…

Makanan Arab Murah - Restoran BARADA

Image
Siapa suka makan makanan arabian? angkat tangan! hehe..:)
Jom tengok harga menu, ni menu untuk muka surat ni je, ade lagi menu lain.

Kitorang ambik set mana ntah..aku lupa...tapi camni la rupa dia :

Cukup mengenyangkan...kitorang order yg 1kg punya, untuk makan 4 orang..hehe..:)
Komen aku berkenaan rasa nasi arab ni, 8.5/10 > ni ikut citarasa aku ye.

Kambing lembut n sedap, nasi cam x rase ape2 je mcm nasi kosong, hahaha... Kuah n sambal ni boleh kira macam perasa untuk makanan ni, sebab kalau xde kuah n sambal,  rasa dia x berapa nak cun sangat..hehe...
Oh, tips, kalau nak makan sini, xyah ler order air buah,mahal kemain, gelas pulak selim tinggi. Kalau nak order air pun, order la air biasa..milo ais ke, teh o ais ke. Harga standard.

So, kepada korang yang nak makan di RESTORAN BARADA ni, ianya terletak di BANDAR TUN HUSSEIN ONN, CHERAS, SELANGOR.

Ianya berada di tengah2 antara AEON BIG Bandar Tun Hussein Onn & Lake Valley, dan bertentangan dengan AEON BIG, kiranya kalau AEON…

Resepi Kek Pelangi - Masak Guna Periuk Nasi

Image
Hasil kek yang dimasak menggunakan PERIUK NASI elektrik, ye elektrik.

Aku ambil alternatif untuk memasak guna PERIUK NASI ni pun sbb gas dapur habis! suami pulak keje...so, xkan aku nak order tong gas tu time aku ngan anak je kat rumah kan, bahaya wow..suami pun x kasi..hehe

Ok jom terjah Resepi Kek ni ::


Kek Pelangi Kukus
Oleh: Azie Kitchen Sumber :  Azie Kitchen

Bahan-Bahan (Loyang 7x7x3) 1 cawan mentega ¾ cawan gula kastor (guna 1/2 cawan aje tp tetap manis) 3 biji telur ¼ cawan susu pekat ¼ cawan serikaya (ni aku x letak) 1½ cawan tepung gandum 1 sk serbuk penaik 1 sb serbuk koko (ni aku x letak) 1 sk esen vanila 2-3 sb susu segar (saya guna 1 sb) Sedikit pewarna yang disukai
Cara cara: Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur satu persatu dan pukul sebati. Masukkan susu pekat, serikaya dan vanila. Kacau rata dan bubuh tepung gandum bercampur serbuk penaik. Bila sebati, bahagikan kepada 7. Warnakan berbeza termasuk satu adunan dengan koko. Sudukan selang seli ke dalam mangkuk (aluminium) …

Pakaian, MakeUp, Tudung FREE! Cuma bayar Postage + Keringat sahaja

Image
Assalammualaikum..:)
Mesti korang tak sabar kan nak baca entri blog aku kali ni..hahaha.. yela, tajuk gedabak tulis FREE kat situ...haha...
Ok, aku serius, memang ada group untuk bagi barang2 FREE ni tapi ianya adalah preloved dan kekadang ada jugak new, bergantung la pada nasib korang..hehe..
So, jom check it out barang apa yang di let go secara FREE di group tersebut :









Ha..rambang mata kan? Nak join tak group tu? haha..nak join follow instagram aku dulu..wakakaka...gurau je, tapi nak follow pun boleh gak...:)

Oh ya, sebelum tu nak gtau, dalam group ni hampir kesemuanya adalah wanita, so, kepada korang nak yg nak join, jom inbox aku, nanti aku add : Inbox di sini.

Follow Instagram :