Posts

Ber "Ice Scating" : Icescape Ice Rink, IOI CITY MALL Putrajaya

Image
Assalammualaikum..:)

Bagi warga2 yang duk jauh dari Sunway, sekarang korang dah tak perlu ke Sunway untuk Ber"Ice Scating"..singgah ke IOI City Mall pun boleh dah sekarang..:)

Kelmarin aku singgah menjengah ke Icescape Ice Rink, ramai gila orang...dari yg kecik sampai yang tua, semua sibuk  Ber"Ice Scating", yang kecik2 tu, kejap2 main jatuh..kesian aku tengok..huhu..

Seriously, perasaan aku nak Ber"Ice Scating" jugak tu sangat kuat..tapi ye lah, wanita sarat mengandung...apa lah daya...T_T

Sini ada sedikit rujukan untuk korang yang berminat nak g ke sana :
Klik Sini, :)


 Bagi korang yang sukakan aktiviti Lasak, boleh la menjengah ke District 21: Review District 21 (Klik Sini)

#Psst..maap ye takde gambo aku sendiri...tak terfikir nak snap, aku just snap gambar kitorang kat dalam Train je..T_T


Aktiviti Lasak di : District 21 (IOI CITY MALL)

Image
Assalammualaikum..:)

Suka Aktiviti Lasak? Bosan di hujung minggu? Jom pergi ke District 21, IOI City Mall, Putrajaya.

Apa yang menarik di District 21?
Di District 21 korang boleh memanjat, mendaki, melompat, berlumba, terbang & sliding. Aktiviti di sini sangat lah mencabar ye...dan tinggi2 belaka TAPI, jangan risau, setiap game disediakan barang2 untuk keselamatan korang..
Klik Sini :)

Jenis2 game yg di sediakan : Wall climbing, Roller glider, Go Pedal, Pump Track, Low Ropes, Trampoline, The Maze,  Free fall ( buggy jumping), Sky Trail, Tubby Ride and Carousel.
Aku sebenarnya nak je main game di District 21 ni kelmarin, nak je tarik tangan suami beratur beli tiket..huhu..tapi apakan daya, situasi tidak membenarkan..
(Bakal bersalin bulan Februari, InsyaALLAH)

 Jom kita tengok gambar di District 21 :




Ni bukan view sepenuhnya tau, nak tengok, kena la jengah sendiri..:)


Harga :
Alamat :

District 21
IOI City Mall
Lebuh IRC,
62502 Putrajaya.
Tel : +6(03) 8328 8888
Currently not availab…

Shell bagi MINYAK PERCUMA !!

Image
Bestnya kalau dapat Minyak Percuma sepanjang tahun...memang gila2 save budget..^_^
Kalau korang nak tahu, sekarang ni SHELL tengah buat Contest yg mana hadiah nya berupa :
Monthly Grand Prizes
A Year of Free Fuel X 3

Weekly Prizes
RM200 Cash Reward X 835


Fuuhhh..dah la syarat nak join senang gila..rugi ooo tak join...  dah alang2 tiap2 hari kita isi minyak, apa salahnya mencuba..ye tak? :)
Kepada sesiapa yang nak join, klik link ni : Contest Shell 

Teknik Tarik Targeted Follower di Instagram

Image
Assalammualaikum..:)

Entri kali ni khusus untuk korang yang baru nak berjinak dengan Instagram @ dah lama aktif Instagram tapi mahu jadikan Instagram sebagai Platform untuk berniaga selain dari FACEBOOK.

Ok, jom proceed~~

Setuju tak kalau saya gtau korang yang kalau nak menjual di Instagram, korang perlukan FOLLOWER YANG RAMAI?

Yelah, kalau korang tak ramai follower, macam mana orang nak tahu korang ni ada jual baju, tudung, makeup dan sekian2? Betul tak?

Klik sini untuk Teknik Tarik Follower Insta >> bit.ly/PowerInsta
So, point utama dia, tarik follower ramai2 tapi pastikan targeted Follower. Kalau follower korang sekadar follower sahaja, makna nya sales pun ZERO lah...hahaha..^_^

Siapa dah guna teknik tarik Targeted Follower ni?  Jom Usha gambar di bawah :




Tapi Confirm ke lepas dapat Teknik ni, korang akan dapat sales atau sekadar ayat jualan yang hype?

Jawapannya.. Jangan beli, sebab memang tak kan menjadi, tak naikkan sales pun, memang ayat jualan je yang hype, biasalah orang n…

Mee Segera ala-ala maggi Cup : Produk Buatan Muslim [Bebas Wax & Asid Borik]

Image
Assalammualaikum..:)

Pepagi ni, seperti biasa, melepakkan diri di page 'Mudahnya Menjemput Rezeki'. Tengah syok2 membaca...aku terjumpa produk ni, yg dipromosikan sendiri oleh Taukenya...

>>Ini bukan iklan berbayar tau<<
Kagum! Kagum dengan cara tauke ini...sebab memilih untuk membuat produk macam ni. Sebab aku tahu, ramai orang minat makan mee segera, antara peminatnya adalah suami aku..hehe

Jom tengok e-flyers  ni..^_^
FB : An'nur Halal Noodles
Bagi yg berminat untuk mendapatkan Produk Muslim ni, boleh hubungi no. tertera...

Lipas Berkejaran di Rumah

Image
Assalammualaikum..:)
Seperti biasa, pada penghujung tahun Malaysia akan di landa Musim Hujan dan ketika musim hujan ni lah pelbagai benda akan terjadi contohnya :
BanjirNyamukSiput Babi bergelimpangan diluar rumahLipas bekejaran di dalam rumahPokok-pokok yg baru di semai akan rosak Tu contoh yg tak best...yang bestnya Hujan ni :
Bila nak tido, best jee..Jarang keluar rumah so, jarang sopingAsyik nak makan je...Moment best peluk2 ngan suami..hahaha!  Ok, berbalik kepada topik...Sejak aku dok rumah teres ni, kemain banyak lagi lipas kat rumah. Haih~! yang tak bestnya...aku pernah sekali ternampak lipas berjimak..lol~

Semalam suami aku kena kejar ngan lipas, dah la dia penggeli lipas...so, korang agak lah macam mana dia berlari dari dalam bilik pastu keluar bilik, hahaha! Aku jugak yg jadi Hero untuk detect di mana lipas tu berada sebab aku ni tak takut or geli lipas..siap aku pegang2 lagi..hehe


 Bila aku dah detect kat mana lipas tu, terus suami aku spray lipas sampai mati..sampai kaku..…

Clearance Sales : ZALORA semua pada harga RM11

Image
Baru je kejap tadi aku update entry Nile.com buat promo RM11 pada barangan terpilih..
Tup tup dapat email dari Zalora pulak..dorang buat promosi untuk semua barangan RM11**!

Haih..tiba2 aku terasa macam aku di awang-awangan...phewww~~

Barangan yg aku nampak pada harga RM11 dan berbaloi untuk dimiliki :



Nak shopping di ZALORA? Klik >> Zalora 11th Heaven

Online SHOPPING : NILE.COM.MY pada harga RM11/satu!!!

Image
Gilaa!!! Promosi gila Kentang dari Nile.com.my!
Pepagi ni, ternampak status blogger sis Namee. Dia gtau, dia shopping kat Nile.com.my dengan harga RM11 je setiap satu barang! Gila tak bling3 mata kau~~ Terus aku shopping barang...nak tengok apa aku beli? Taddaaa~~!!! Sorang limit satu barang je tau!
Korang nak shopping jugak?
Meh g sini >> Nile Promosi RM11
Updated : Barang yang aku order dari Nile.com.my dah pun sampai, servis sangat terbaik, barangan pun semua tip top! super awesome!

Berjumpa Acik yg Isterinya ada Kencing Manis

Image
Assalammualaikum...:)
Beberapa hari lepas, aku g ke HOSPITAL SERDANG, lepak kat emergency room..ade case, huhu, yg tang case tu aku malas nak cita kenapa...

Aku just nak cita tentang seorang pakcik ni, kesian sangat..sebab pakcik tu tunggu isteri dia di Emergency Room dari kul 9 pagi sampai la aku sampai kat sana dalam kul 10 malam macam tu. Hmm..kesian tengok orang tua macam tu kann...tp sangat2 loving sebab sanggup tunggu isteri nya..:)


Pak cik ni cita kat suami aku, (aku curi-curi dengar), Isterinya menghidap kencing manis sampaikena operate, sampai berlubang kat bahagian pinggang dia..maksudnya, lubang tu adalah berpunca dari kencing manis.

Bila aku dengar je cita Pakcik tu, aku pun terus discuss dengan husband untuk bagi Pakcik tu try Cypreme-Penyembuh Kencing Manis  {Aku agen sah Produk ni..hehe...}. Aku bagi free je kat Pakcik tu, sebab aku rasa tu jodoh aku dengan Pakcik tu...yelah, dah kenapa tiba2 aku ke Emergency Room time tu, berjumpa pulak dengan orang yg menghidap kenci…

SIDE INCOME : Bagi anda yg duduk FLAT/APARTMENT

Image
Assalammualaikum..:)
Tergerak hati nak share benda baik ni dengan korang...dulu, sebelum aku duduk rumah teres, aku pun duduk flat jugak, tingkat 5 pulak tuh...dah la takde lift! Sewa masa awal RM650, pastu owner naikkan jadi RM750!! Gila! T_T

Yang kesiannya pada suami la, sebab dia kena turun naik tangga tiap2 hari, kena buang sampah, kena angkat barang..tp yg peliknya, tak jugak slim2..malah bertambah ke depan pulak perutnya..kih kih kih...

Masalah yg sangat2 selalu kitorang hadapi masa tu adalah, SAMPAH! yes, sampah. Ye la, takkan la setiap pagi suami aku g keje aku nak mintak dia buang sampah, kang busuk lak baju suami aku terkena sampah...bagi yg duduk flat ni tau la sengsaranya macam mana...

So, kepada korang yg duduk flat/apartment, manfaatkan lah peluang yg ada untuk cari side income.

Contoh nya macam dalam gambar ni :  Point utama  : KAU NAK KE TAK NAK? Jangan ada sikap malu jika kita inginkan keluarga kita hidup senang... tentang charge tu, korang pandai2 la adjust.
MACAM MA…

PRELOVED : SNOW BEAR BREASTPUMP to letgo

Image
**SOLD OUT**
Nak letgo breastpump ni..suction best..:)

Advanced Electric Snow Bear Breastpump
Masih ada waranty.
Kondisi: 9/10 (sangat2 jarang diguna, kurang dari 10kali)
Harga: RM140 tak termasuk pos.
COD di TESCO Taman Midah, CHERAS.
whatsapp : 017-6119716

SUMBANGAN : ANAK YATIM KEKURANGAN MAKANAN

Image
Assalammualaikum...

Sebak tatkala membaca posting di News Feed Facebook tadi...kanak-kanak kekurangan makanan, Allah...kalau lah kita yg tiada makanan untuk di makan, apakah agaknya yg kita akan rungutkan, apatah lagi kanak-kanak ini. 

Alhamdulillah, Umat islam diwajibkan berpuasa agak merasai keperitan bagaiman tidak makan seharian untuk mengenang nasib mereka yg daif ini...Sesungguhnya setiap apa yg Allah S.W.T perintahkan pasti ada hikmahnya. SubhanaALLAH~

Ikuti Gambar & Screen Shot di bawah : 


Bagi anda yg mahu memberi sumbangan, boleh rujuk screenshot di bawah..kalau ragu2 mohon call/pergi ke alamat tertera....
Bandar Baru Salak Tinggi di Sepang, Selangor...

Nak jemput rezeki dengan mudah? Beramal lah dengan sedekah..insyaALLAH. :)

SCAMMER Online yg MENYERAMKAN!

Image
Assalammualaikum..

Aku nak bagi korang alert sikit, scammer ni sumpah menyeramkan..mohon baca Screenshot :


Siap ada darah HAID! gila! sampai hati nak bagi baju prelove macam tu kat orang..isk, meremang bulu tengkok aku..

Yang anehnya, si suami pun tau pasal bini nya kaki kencing, hai laaa...aku pun tak tahu nak cakap ape dah...


Nama FB Scammer : Chintahati Azmeer, Amer rawwk, rawwk amer, single moms..byk lagi...sebab sering tukar2 nama..

 ************Side Incomeku..huhu************* 15 Perkara yg kanak-kanak akan buat untuk dapatkan ICECREAM. Korang takkan tahu siapa yg menyamar jadi Orang Putih Busuk ni..haha Hanya berlaku 3 saat, dorang takkan PERASAN!  ***********************************
PALING PENTING! PLEASE ALERT AKAUN NO. INI : 
MAYBANK : 151520046022 (Nur Syaziera)
Gambar scammer yg dikenal pasti : 


Nota : Setakat ni, xde orang yg claim gmbr yg digunakan adalah tipu. So, jika ada yg cakap gambar ni tipu, sila inbox aku, untuk delete : fb.com/messages/yan.saflina

Tips beli online…

Untuk Suami : Bila I LOVE YOU tak menjadi

Image
Assalammualaikum..:)
Semalam mood nak membaking datang lagi..so datang la idea nak mendekorasikan apam polkadot.. Lepas tu, datang mood nak berjiwang ngan suami...haha..
So, aku pun dekorasikan kek dengan buat ini : 

Tapi masalahnya, huruf I aku tak lawa! haha..dah macam huruf H je aku tengok...
laki aku mula2 tengok pun dia cakap macam H, hahaha..gila! baru nk jiwang..terus spoil...kih kih kih

Lepas tu, suami aku pun snap gambar ni n ada la jiwang2, kitorang....eh2,xleh cita...kah kah kah...
Aku pun mintak gmbr ni, pastu upload kat entry ni, bagi korang terasa nak makan n terasa nak buat..haha..

Psst..aku suka buat apam ni sebab senang sangat! Filling dia coklat tau...oh oh yummy, nyum nyum...

Nak resepi? Rujuk entry ni : Resepi Apam Polkadot tanpa susu

Menu Minum Petang - Cucur Kembung Manis

Image
************************************ Assalammualaikum...dah petang2 ni mesti bosankan kalau duduk tengok TV je  tanpa mengunyah..hehe..
Jom buat Cucur Kembung Manis, Simple je cara  buat nya..tapi isi nya, masyaALLAH gebusss sangat..sampai laki aku cakap "eh ni donut ke?" aku pun jawab "ha..boleh jadi jugak..hehe"
Tapi yang peliknya resepi Cucur ni menggunakan Mayonis...pelikkan, sebab aku tak pernah lagi dengar buat cucur pakai Mayonis, ini first time, lain la korang pernah dengar.. .memang terbelakang la aku..hahaha..
************************************ Ok, tanpa membuang masa...ini resepi nya :
Sumber > Cucur Kembung dari blog Sajian Dapur Bonda

Bahan-bahannya:
3 cawan tepung naik sendiri (self raising flour)
3/4 cawan gula pasir halus – boleh tambah gula sekiranya suka manis
½ sudu kecil garam
3 sudu besar mayonis
1 biji telur
½ sudu esen vanilla/ros - opsyen, tak letak pun tak ape
Air panas (suam) secukupnya
Minyak secukupnya untuk menggoreng

Cara-cara …

Tips Buat Kek : Jika tiada telur, anda boleh gantikan dgn

Image
Selamat Mencuba! :)

PERLU TAHU : 10 Tanda Awal Gejala Diabetes/Kencing Manis

Image
Gejala awal Diabetes  ==================== 

Jom Rawat/Cegah menggunakan Cypreme. 
COD area kajang/cheras/balakong/hulu langat.
Nak hantar guna pos pun boleh, free postage.

Harga promosi RM109 berakhir pada akhir bulan oktober ini.
Dapatkan segera sebelum terlambat!.

Info Lanjut di Fanpage:  Cypreme - Penyembuh Diabetes/Kencing Manis
@ Whatsapp/CALL : 017-6119716 (Yan Saflina)

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih .

Image
As-salam

Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%.


Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale.
Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 11/11 Lazada Malaysia (link)
Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !!
Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Lepak di Fanpage "Mudahnya Menjemput Rezeki"

Assalammualaikum..

Aku pasti dan yakin, ramai dah tahu mengenai buku Mudahnya Menjemput Rezeki dan insyaALLAH ramai yg dah mengamalkan teknik2 menjemput rezeki yg di senaraikan dalam buku tu. 

Aku bukannya nak mempromosikan buku ni, apatah lagi nak menjual. Cuma, akhir-akhir ini, aku suka lepak di page tersebut, terlalu banyak input & output yg aku dapat, yg aku kira sangat bermanfaat dan segala apa yang di sampaikan sangat-sangat menyentuh jasad dan minda aku.

Salah satu cerita yg aku rasa aku nak kongsikan kat korang adalah cerita kat bawah ni :
                                                   ====================



Assalamualaikum sekali lagi wahai penulis yg budiman. Sebenarnya sy xsangka cerita sy dipilih. Sebenarnya sy kongsikan cerita itu kerana terlalu bersyukur dgn rezeki Allah tnpa sy memikirkn segala upahnya.

Penulis,sy menangis sendirian selepas sy perasan cerita sy dipilih semalam. Sy hanya menyedari selepas sy solat subuh tadi. Alhamdulillah atas segala rezeki Allah.

Rak MakeUp Cantik & Jimat Space - Mudah Diguna

Image
• Boleh Spin 360°
• Boleh masuk lebih 200 brg - Makeup, Perfume, Nail Polish, Kapas
• Boleh simpan box spec - Slide Compartment
• Senang di pasang
• Jimat Space
• Tak la asyik lupa ada makeup jenis ni n jenis tu..hehe

Serius berbaloi di miliki.
Jom dapatkan sementara ada PROMOSI..
=======
Harga Deepavali : RM59 termasuk postage!!!
Harga Biasa : RM80 termasuk Postage

*SS tambah RM3

Whatsapp/ SMS : 017-6119716

Tengok Video untuk GAMBARAN LEBIH JELAS. :) 



Waterproofing Coating = Untuk Tandas, Lantai, Kabinet Dapur & Dinding

Image
Apa Waterproofing Coating? Ianya merupakan Coating mempunyai 3 lapisan. Lapisan pertama : Epoxy (Waterproofing Glue Gam) Lapisan Kedua   : Batu yang telah di kisar (Flake) Lapisan Ketiga   : Epoxy (Waterproofing Glue Gam)
Sesuai Untuk BILIK AIR, LANTAI DAPUR, LAUNDRY
Kelebihan 
 ✔ Sangat murah {harga siap pasang, no hidden charge}
✔ 6-12 jam boleh siap pasang
✔ Basah tak licin
✔ Mudah dicuci
✔ Susah kotor berbanding tiles biasa
✔ Tak perlu hacking
✔ Ketahanan & kualiti terbaik
✔ Permanent waterproofing
✔ Permanent surface
✔ Tiada spesifik maintenace
✔ Siap boleh buat design = Kami recommend berdasarkan bentuk dan tandas anda.



Pelbagai Pilihan Warna untuk dipilih, antaranya :


Gambar di bawah adalah gambar selepas di apply di rumah Pelanggan. ^_^


Nak Tempah untuk Rumah anda? Boleh hubungi saya terus di : 017-6119716 (Ms.Yan
Harga serendah RM799 untuk 40sqft dan kebawah!






Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com

Image
Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.com
Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 13 Oktober 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.
Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com, Add To CircleGoogle+ Mia Liana dan LikeFanpage Mialiana.comBuat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #11 Mialiana.comCopy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INISenang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2014.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Mini Giveaway Tengkubutang bersama Embun Beauty House

Image
nak join, klik banner di atas! ^_^ Giveaway ni bermula 2/10/2014 dan akan berakhir pada 30/10/2014

Wordless : MONDAY

Image

Gadis Reka Cerita Tentang Boyfriend tapi KANTOI -Psiko

Image
Hai! Kat facebook tadi aku terjumpa satu posting yang sangat kelakar  which is tentang perempuan psiko, syok sendiri.
Usha gambar ni :


Kelakar gila kan, tengah syok2 menipu, sekali kantoi ngan tuan punya badan..haha! Dulu aku ade pengalaman berjumpa ngan orang camni, citer bagai jumpa parent la, lelaki tu bagi itu ini, laki tu romantik la. Lepas tu, timbul lak citer lelaki tu tinggalkan dia.  Pastu si psiko ni marah2 n sedih. Padahal segala yang dia cite x wujud pun...alahai...hmm...macam2 kan manusia ni...
Nampak cam normal tapi sebenarnya tak..aku nak tanya korang, best ke syok sendiri? Huuu...aku kekadang ade le syok sendiri tp xde la mereka2 cerita...hehe
Bahaya woo orang psiko or syok sendiri/obses mungkin? ni...sebab boleh merosakkan hubungan orang. betul ke betul?
Ok bai.

VIDEO : Untuk Menjadi Usahawan yang Berjaya

Image
Assalammualaikum.
Untuk menjadi Usahawan yang Berjaya, teknik nya adalah dengan meniru orang yang berjaya.  Tak percaya? Jom Tengok Video ni, semoga ianya membantu anda. :)
================================================= Rawat Kencing Manis/Diabetes dengan Cypreme. Keterangan lanjut, Hubungi : 017-6119716 Cepat2! Sekarang ada PROMOSI GERHANA! Hanya RM109(SM)/RM118(SS) =================================================

klik Video untuk menonton.  Moga Bermanfaat! :)