Posts

Giveaway "Blog Fadzi Razak Launch" 2015

Image
Bersempena dengan usia Blog Fadzi Razak ni dah mencecah usia setahun lebih dan sempena jugak Blog Fadzi Razak bertukar domain dari www.fadzirazak.blogspot.com kepada www.fadzirazak.com, aku nak buat satu giveaway mudah untuk korang semua.


Cara sertai: 1. Follow Blog Fadzi Razak dan blog-blog sponsors Fadzi Razak | Mama Darwiish | Rafzan Tomomi | Amanda Suria | Azlinda Alin| Fara Hanim | Syira Lokman  | Kathy Aiman | Inani Hazwani| Ayuni Rafilah
2. Like Facebook Fanpage Blog Fadzi Razak dan Fanpage sponsors Fadzi Razak | Mama Darwiish | Rafzan Tomomi | Amanda Suria | Azlinda Alin | Syira Lokman  | Kathy Aiman | Ayuni Rafilah 3. Follow Instagram Blog Fadzi Razak dan Instagram sponsor Fadzi Razak | Aneeq Asyraf|Mama Darwiish | Rafzan Tomomi | Amanda Suria | Alinda Azlin | Fara Hanim | Syira Lokman  | Kathy Aiman | Inani Hazwani| Ayuni Rafilah
4. Buat satu entri bertajuk Giveaway "Blog Fadzi Razak Launch" 2015 5. Letakkan banner giveaway di atas dalam entri korang dan backlink kan ke Blo…

Giveaway Cash Raya RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Sufi Printing Services

Image
[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Giveaway Raya Cash RM1000 by Emas Putih : Cetak Baju Murah Di Sufi Priting Services | Salam. Giveaway uzu kali ni dibawakan khas untuk Sufi Printing Servives . So sesiapa yang menang wang tunai RM1000 cash, bolehlah join GA uzu ni ye..
Hadiah : Top Referral : RM100 x 1 Random : RM 50 x 18 Pemenang

Mula : 06 Julai 2015 | Tamat : 15 Julai 2015
Pengumuman Pemenang : 16 Julai 2015 (Khamis)

Sufi Printing Services merupakan kedai cetak baju murah yang menawarkan perkhidmatan print baju murah yang mana telahpun beroperasi sejak tahun 2010 lagi.
Sufi Printing Servicesmerupakan pakar dalam menyediakan perkhidmatan mencetak baju untuk badan-badan kerajaan, pelajar kolej dan universiti, pelajar sekolah dan sesiapa sahaja yang memerlukan khidmat cetak baju murah dengan harga yang MURAH, CEPAT dan BERKUALITI. Sufi Printing Services memberi maklumbalas yang yang cepat melalui email, SMS ataupun whatsapp.
Terdapat banyak kedai cetak baju murah di Malaysia tapi kena and…

ONLINE : Teknik dapatkan Wang anda semula jika ditipu oleh Seller/Buyer

Image
Assalammualaikum, :) Yang ni aku jumpa di satu group FB, dan diolah mengikut kehendak aku, hehe, harap bermanfaat.
Hari ini aku nak share cara untuk mendapatkan duit apabila buyer di tipu melalui transaksi online. Senang saje dan dengan menggunakan cara ini, InsyaALLAH anda akan dapat balik wang anda...


Langkah-Langkah seperti berikut :

1. JANGAN UPDATE DI FACEBOOK PROFILE @ GROUP
- Korang update la macam mana sekalipun, takkan dapat duit tu balik punya...dapat simpati tu mungkin la.

2. Buat REPORT POLIS 
- Dalam report ni tak payah nak cakap banyak.

3. Nyatakan dalam REPORT POLIS yang anda salah masukkan wang ke akaun yang salah.
- Contoh macam ni : Saya telah memasukkan wang ke akaun yang salah, report ini bertujuan untuk rujukan pihak bank.
- REPORT ni penting untuk rujukan bank, kalau tak, bank takkan layan.

Ramai yang tanya, boleh ke macam ni? Sebab saya yang bank in bukan salah sesiapa.
Jawapan : PASTI BOLEH, kalau orang salah bank in RM20,000 ke akaun kamu, kamu ingat tak payah pu…

Guru FB Marketing yg saya Rekemen pada anda. :)

Image
Assalammualaikum , :)
Kepada peniaga di luar sana yang baru nak berniaga @ nak menaikkan sales dengan teknik2 rahsia yang hanya otai2 je tau, aku dengan senang hati rekemen kat korang untuk belajar @ follow rapat2 dengan otai2 di bawah :

1. Sifu Wan Mus - Google
1. SifuFBads - Jamal
2. Firdaus Azizi
3. Faisal Abdullah 
4. Bukhari Ramli
5. Ainon Abs
6. Aqif Azizan
 dan banyak lagi, tak tersenarai, tapi yang ni antara yg top bagi aku.



oh, dengar khabar, sifu Firdaus Azizi ada buat panduan Cara Mulakan Bisnes Di Facebook & Cara Mudah Guna Power Editor, aku dah usha dah, bagi aku modul2 yang di sediakan tu cukup untuk newbie dan bagi yg nak naikkan sales. Cer korang check modul2 kat bawah :

Modul Cara Mulakan Bisnes di Facebook :
Cara Bina Page Yang Boleh Menghasilkan Jualan - Kena tahu nak letak nama page yg sesuai, branding tu penting kalau nak produk dikenali. :)Cara Kaji Fans Menggunakan Page Insight - Fans mesti yg berkualiti, sebab kalau likes banyak pun tapi fans bukan yg targeted x…

Stalk Aku ke?

Image
Assalammualaikum..:)
Chewahh..perasan pulak i, macam ade peminat dalam diam pulak..haha..
Actually, aku baru je check Rate Ads kat salah satu pusat untuk earning money dari blog,
korang yang jadi blogger ni mesti tau la kan... Tup tup bila check tengok ade orang search nama aku 'Yan Saflina'. 
Gerun jugak aih orang stalk kita, ntah apa-apa nak buat nya pun kita tak tau...

Hmm..motif apa ya nak stalk tentang aku? Apa-apa la janji kau bahagia..:D
P/S : Lusa dah nak Ramadhan, Selamat Berpuasa! :) Semoga ALLAH merahmati kita semua, insyaALLAH.




Bercuti di Kuantan & Pekan, Pahang. :)

Image
Assalammualaikum...:)
Korang cuti sekolah yang lepas pergi holiday ke mana?  Aku & family sekadar bercuti di Pahang itu pun sebab pak & mak mentua aku ajak join sekali, lagipun dah lama x menjenguk kampung halaman suami walaupun tak lah kampung sangat... sebab duk tengah bandar..hahaha..
First day kitorang sampai di Pekan, Pahang, kitorang menginap di Hotel AnCasa Pekan.  Actually first time aku tau ada hotel nama AnCasa..haha.. walhal hotel ni banyak branch di Negara kita. (̶◉͛‿◉̶)
Review Hotel AnCasa Pekan, Pahang. Sewaktu menjejakkan kaki di muka pintu Hotel, kami di sambut oleh abang penyambut tetamu dengan senyuman yang sangat manis, chewaahh...terasa macam VIP pulak. (❛‿❛✿̶̥̥)
Bilik yang kami pilih untuk bermalam di sana ialah : Deluxe Premier Twin
 Agak2 kalau review ni boleh tak next time dapat free bilik untuk semalam?  keh keh keh  
Bilik besar, Bathroom pun ye, kitorang 5 beranak masuk dalam bath tub semua, hameekkk..haha
Permata hati tengah relax..ye penat ye sw…

Teknik Borong terus dari China melalui Online - Minima Order satu UNIT!

Image
Assalammualaikum..:) 


Rakan saya mula mengimport produk dari China sejak tahun 2009 yang mana masa tu saya masih lagi student dan tak pernah pergi pun ke China. Semuanya dia lakukan carian di Internet sahaja.

Tahun 2012 baru dia berpeluang pergi sendiri kesana. Ini bermaknya, 3 tahun dia dah pun mula beli barang terus dari sana, tanpa pergi kesana pun.

Ramai orang kata susah, tapi sebenarnya tak pun, sebab ada banyak tempat atau web yang kita mudah berkomunikasi atau mudah kita berurusan dengan mereka sebab ada yang menggunakan Bahasa Ingggeris sebagai bahasa pengantaraan.

Tapi kebanyakkan web berbahasa inggeris ini, harganya sedikit mahal kerana rata-rata mereka memang menjual untuk pasaran luar, jadi harga yang mereka letakkan memang harga jualan produk tersebut. Jadi, kena pandai-pandai tawar lah untuk dapat harga rendah atau borong.

Tapi sebenar, ada satu lubuk atau satu port yang mana hargaproduk dalam tu jauh lebih rendah, kerana web tersebut asalkan diwujudk…

REVIEW : Buku Mudahnya Menjemput Rezeki

Image
Assalammualaikum, :)
Apa khabar?  Pernah tak dengar tentang buku Mudahnya Menjemput Rezeki karangan Ustaz Fathuri Salehuddin?

Sejak tahun 2014, aku menjadi pembaca setia kepada buku ini,walaupun berulang kali baca,  aku tak bosan. Banyak ilmu & pengajarannya.
Aku ingat lagi sebelum menjelma nya Ramadhan 2014, keadaan kewangan aku dan suami sangat2 teruk, sehingga aku dilema, kenapa sales jatuh, kenapa dah buat soft-selling, hard selling pun xde yang nak membeli & menggunakan servis @ produk yang aku tawarkan. Aku buntu..
Suami masih dengan kerjanya, pergi kerja jam 10 pagi, balik 10 malam.  Gaji? Cukup-cukup makan..saving? langsung xde.
Akhirnya aku mula mengoogle, "teknik tarik rezeki", "cara pikat hati customer" dan pelbagai lagi. Argghh..semua sama je! Aku buat ape pun tak jadi, sampai aku frust, dah la time tu aku pregnant, memang stress amat.
Kemudian, aku terjumpa buku ni di Facebook, ada hamba Allah share berkenaan buku ni, aku tertarik, sakan teru…

Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

Image
Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

{ Click banner di atas untuk sertai }
Hadiah : RM50 Cash x 10 pemenang
Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015

Syarat-syarat wajib :
1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur
2. Follow blog :
akupenghibur.com, shamieraosment, sayidahnapisah, miminadam, bahejabella, kakitravelkhairuddin, papaglamz, enyabdullah, eryati, azirahman.com, shahira
3. Like Fanpage :


4. Follow instagram :
@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72


Segmen Cash RM 500 by akupenghibur.com di sponsor oleh shamieraosment, sayidahnapisah, miminadam, bahejabella, kakitravelkhairudin, papaglamz, enyabdullah, eryati, azirahman.com dan shahira
** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com

3 IDEA BISNES DARI RUMAH

Image
Assalammualaikum, :)
Oleh kerana keadaan ekonomi sekarang yang semakin merudum nampak gayanya,  aku dengan senang hati ingin berkongsi beberapa idea bisnes yg mungkin boleh  menjadi side income bagi korang..


1. Masak dari rumah, packing pastu buat delivery.

Jalan Cerita :  Semah terer masak Chicken Chop, Semah ambik gambar Chicken Chop lawa2 letak contact number sekali bagitau yang Semah ambik tempahan untuk Chicken Chop delivery di kawasan berdekatan.

Pemasaran : Promo di FB Profile, instagram, group whatsapp, FB Group kawasan perumahan.

2. Buat servis buang sampah- Khas untuk mereka yang duduk Apartment/Flat

Masalah :  Untuk penduduk Apartment/Flat mereka perlu membuang sampah di tempat yang di sediakan yang mana memerlukan mereka turun naik tangga/lif untuk buang sampah, dan ianya leceh! Bukan macam rumah teres/banglo..g je depan rumah terus boleh buang. 

Pemasaran: Offer servis buang sampah, contoh nya aku pernah kongsikan di artikel ini : SIDE INCOME : Bagi anda yg duduk FLAT/APA…

Menulis dari hati

Image
Assalammualaikum..☺
Menjadi tabiat aku untuk singgah ke page Mudahnya Menjemput Rezeki setiap hari, baru-baru ini, ustaz Fathuri banyak kongsikan hal-hal menulis, menjadi penulis dan sebagainya.
Bagaimana mahu orang membaca tulisan kita secara berterusan? Caranya dengan menulis sesuatu yang lahir dari hati.
Bahkan aku, bagaimana nak menulis dari hati... Seharian aku ambik masa fikir untuk menulis apa pada entri kali ini..huhu
Kebiasaannya kawan-kawan menulis entri tu mendapat ilham dari mana ya? Kongsikan boleh? 
Salam jumaat. ❤❤❤

BORONG TUDUNG MURAH

Image
Assalammualaikum..:)
Tak tau kat mana nak borong tudung? meh baca nih.. Ada banyak tau tudung yang Puan Merah ni jual...
Ni salah satunya :

BORONG INSTANT SHAWL DUA MUKA & BANYAK LAGI JENIS TUDUNG/SHAWL
=================
Bawal Hoodie yang kini baru keluar pasaran dan sudah mempunyai permintaan yang sangat tinggi!

Uniknya Instant Shawl :
* Kain Jenis Chiffon
* Pelbagai Pilihan Warna menarik
* Menampakkan si pemakai tampil MEWAH!
* Mudah dan kemas!
* FREE POSTAGE!

Harga Runcit : RM25 free post
Borong dengan HARGA yang sangat MURAH!

Jana Pendapatan melaluinya atau boleh juga digunakan sendiri, ^_^ *warna adalah Random
Berminat?
CALL/WHATSAPP :
012-595 7880 (Sue) @ PM di :  Puan Merah

FOLLOW BLOG PUAN MERAH


Rumput ini yg kita anggap liar sebenarnya HERBA!

Image
Assalammualaikum..:)
Baru je dapat info, satu jenis rumput yang giat membiak di halaman rumah adalah herba,  sangat terkejut dan terus rasa nak share dengan korang.  Boleh la lepas ni cuba2 makan..tapi pastikan rumput yg betul ya, kalau salah nanti jadi racun pulak..huhu
Infor ni aku dapat dari Kelab Mari Makan Ulam di FB GROUP. > Kelab Mari Makan Ulam



Info dari : Sara Saad

Terkejutkan?
Ara songsang atau rumput israel atau Chinese Violets atau nama saintifiknya adalah nama Justicia Gangetica yang Acanthaceae .

Banyak tumbuh-tumbuhan ini di keliling rumah terutamanya di dalam pasu2 pokok bunga saya . Tumbuhan ini tumbuh meliar dan saya selalu cabut utk membuangnya . Tumbuhan ini sangat invasive.

Terima kasih kepada kawan saya dari Thailand Krit Jug, melalui Krit Jug saya mendapat tahu pokok ini adalah sejenis herba dan boleh dimakan/dibuat sayur. Sayur ini boleh di goreng dengan udang atau bebola ikan dan sayur ini sangat lazat mengikut Krit Jug .

Manfaat herba ini : untu…

FREE 3 DAYS TRIAL Robot Fesbuk : Naikkan Iklan

Image
Assalammualaikum, :)
Hai peniaga tegar FB, korang dah try trial ROBOT FESBUK? amacam, cool x?  Meh share korang punya review di komen. 
Dibawah adalah testimoni dari pengguna Robot Fesbuk :








Apa lagi tunggu, jom lah try trial ni, tak rugi...FREE tuuu

Jangan risau, nanti korang akan di ajar step by step untuk guna software ni, sangat mudah.
Yang bestnya, iklan korang nanti sentiasa menjadi perhatian orang ramai.

Nahhh...cara buat iklan pun mudah, semua jadi mudah. So, apa salahnya mencuba, ye tak? :)

Klik Sini >> Robot Fesbuk

Entry Berkaitan : Teknik Software Mudah Naikkan Post Iklan di FB GROUP

Teknik Software Mudah Naikkan Post Iklan di FB GROUP

Image
Assalammualaikum, :)

Nak share dengan korang teknik untuk sentiasa upkan iklan di FB GROUP. Seriously menjadi sebab aku dah try trial dia..memang iklan aku sentiasa up dan menjadi perhatian di group.:)

Yang bestnya teknik ni siap kita boleh :
✔ SCHEDULING
✔ EASY BUMP & DELETE
✔ IMPORTING TARGET
✔ POST TEMPLATE
✔ AUTO WAKE UP
✔ SUPPORT MULTI USER

Sangat2 memudahkan kerja kita, so x payah dah duduk 24jam depan pc..hehe~

Korang boleh try dulu trial secara PERCUMA, kalau rasa berbaloi, cuba lah...kalau taknak...rugi lah...PERCUMA kan..:)

Bagi yang nak cuba teknik/software ni klik : Robot Fesbuk



Nah, tunggu apa lagi? Jom la try : ROBOT FESBUK


Beriklan di Google

Image
Assalammualaikum..:)
Khusus untuk para peniaga, Pernah tak nampak iklan di Google?  Kalau ya, apa kata korang try beriklan di sana, InsyaALLAH hasilnya memberangsangkan tanpa perlukan kos yang tinggi kalau kena caranya.

Hasil apabila beriklan di Google :


Kenapa beriklan di Google? Cuba anda ambik masa sekejap, biasanya jika anda mencari barang yang hendak dibeli.  Di mana anda cari info? Google bukan? 
Nah, itu baru anda sendiri, kalau dilihat dari segi undian pula ternyata tiada enjin carian dapat mencabar Google.  Sehingga Oktober 2014, Google memegang pasaran enjin carian sehingga 89% untuk seluruh dunia! So, di situ peluang cerah untuk bisnes anda maju dan lebih dikenali! 

Ingin ketahui lebih lanjut mengenai Google Adwords? JOM Belajar dari Sifu Adwords..2 hari penuh kami akan ajar: Rahsia setup ads terbaikTips ranking TINGGI, tapi kos RENDAHTendang pesaing ke tepi, anda kat atasCantikkan ADS untuk naikkan clickNaikkan CTR tanpa perlu susah payahPolisi Adwords ni mudah jika anda b…